Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

2017 Sahurcular( Kitap Hediyeli)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
H Çevrimdışı

Havîn

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
"Yaradan'ı hangi kelimelerle tanımladığımız, kendimizi nasıl gördüğümüze ayna tutar.

Şayet, Allah dendi mi öncelikle korkulacak, utanılacak bir varlık geliyorsa aklına, demek ki sen de korku ve utanç içindesin çoğunlukla.

Yok eğer, Allah dendi mi evvela aşk, merhamet ve şefkat anlıyorsan, sende de bu vasıflardan bolca mevcut demektir."

Esselamu Aleykum ve Rahmetullah..
Sahurlar hayırlı bereketli olsun..
Ve aleykum selam ve rahmetullah
 
Taifetu'l Mansura Çevrimdışı

Taifetu'l Mansura

Yürü sen ey Dünya! Beni arkanda bırak...
İslam-TR Üyesi
Hayırlı sahurlar
 
Tihame Çevrimdışı

Tihame

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
191.png


Sabahlar hayr'ola..
Esselamu aleykum ve rahmetullah..
 
Tihame Çevrimdışı

Tihame

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

1 - Kitap ehlinden ve müşriklerden (Hakk'ı) tanımayanlar, kendilerine açık delil gelinceye kadar inkârlarından ayrılacak değillerdi.

2 - (Bu delil), tertemiz sayfaları okuyan, Allah tarafından gönderilmiş bir peygamberdir.

3 - O sayfalarda, en doğru hükümler vardır.

4 - Kitap ehli, ancak kendilerine apaçık delil geldikten sonra ayrılığa düştüler.

5 - Halbuki onlar, dini sadece Allah'a tahsis ederek, Allah'ı birleyerek, ancak Allah'a ibadet etmekle, namazı kılmakla ve zekatı vermekle emrolunmuşlardır. İşte dosdoğru din budur.

6 - Kâfirler, gerek kitap ehlinden olsun gerek puta tapanlardan olsun muhakkak, cehennem ateşindedirler. Orada ebedî olarak kalacaklardır. Onlar, insanların en şerlileridir.

7 - İnanan ve güzel amel işleyenler de insanların en hayırlılarıdır.

8 - Rableri katında onların mükâfatı, altlarından ırmaklar akan Adn cennetleridir. Orada ebedî olarak kalacaklardır. Allah onlardan razı olmuş, onlar da O'ndan razı olmuşlardır. İşte bu mükâfat, Rabbine saygı gösterene mahsustur.

BEYYİNE SURESİ

Esselamu Aleykum ve Rahmetullah..
Gecemiz hayr..
Sahurlar bereketli ola..
 
C Çevrimdışı

cuheyman el-uteybi

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Taifetu'l Mansura Çevrimdışı

Taifetu'l Mansura

Yürü sen ey Dünya! Beni arkanda bırak...
İslam-TR Üyesi
IMG_20170622_044130.jpg
 
H Çevrimdışı

Hatve

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bir bacı, bakıyorsun birçok erkek kardeş ince hırka bile giyemediği 25-30 derece sıcaklıkta o bacı siyah örtüsüne bürünüyor. Sen bir erkek olarak sıcaktan bunalırken; o bacı ebedi olan sıcaktan korunmak için kat kat örtüsüne bürünüyor. Bir erkek olarak bir dakika bile o bacının yerinde olmayı bırak! Böyle birşey düşünmek bile istemeyiz. Bizim bir dakika bile o bacının yerinde olmayı düşünemediğimiz durumu o bacı ölüm gelene kadar sürdürüyor ta ki en son örtüsü kefene bürünene kadar...

Bir baba, bakıyorsun engelli bir çocuğu var. En güzel yılları engelli çocuğuna bakmakla geçiyor. Dört ay evdeyse ömrü bir ay hastanede geçiyor. Acaba ben o babanın yerinde olsaydım ne yapardım diyorsun. Bir dakika bile o babanın yerinde olmayı bırak! Böyle birşey düşünmek bile istemeyiz. Bizim bir dakika bile o babanın yerinde olmayı düşünemediğimiz durumu o baba şifa yada ölüm gelene kadar sürdürüyor...

Bir hasta, bakıyorsun acısından kıvrım kıvrım inliyor. Sancısından iki büklüm halde uzattığın bir bardak suyu ''elhamdulillah'' diyerek içiyor. Acaba ben o hastanın yerinde olsaydım ne yapardım diyorsun. Bir dakika bile o hastanın yerinde olmayı bırak! Böyle birşey düşünmek bile istemeyiz. Bizim bir dakika bile o hastanın yerinde olmayı düşünemediğimiz durumu o hasta şifa yada ölüm gelene kadar sürdürüyor...

Bu imtihan benim başıma gelseydi kafayı yerdim, ölmek isterdim, sabredemezdim gibi cevaplar verdiğimiz imtihan çeşitleri çok aslında ama Allah azze ve celle kuluna kaldıramayacağı yükü yüklemiyor. O imtihanla beraber yardımıda veriyor. Yardımıda Allahu tealanın emrettiği bir şekilde ''sabır ve namazla'' isteyeceğiz...

Allahu teala bizi sabr edenlerden kılsın... #khayırlısahurlar

149857-3-4-2727c.jpg
 
Tihame Çevrimdışı

Tihame

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İsa aleyhisselam bir gün deniz kenarından geçerken nurdan yaratılmış bir kuş gördü. İnsan ona baktığı zaman nurunun aydınlığından gözünü açamazdı. Kuş gidip kendini çamura batırdı ve gidip denize girdi ve yine tertemiz olup parladı. Denizden çıkıp yine çamura battı ve gelip denize girip temizlendi. Bu hal tam beş sefer tekrar etti.
İsa aleyhisselam: "Bu kuş neden kendini çamura batırıyor, sonra çıkıp denize giriyor ve temizleniyor?" diye kuşun haline şaşırdı.
Allahü Zülcelal, İsa aleyhisselam'a şöyle vahyetti:
"Ya İsa! O, namazın temsilidir. Ahir zaman peygamberi Muhammed aleyhisselamın ümmeti namaz kıldığı zaman, aynı o kuşun denizde temizlenip nurlandığı gibi, hatalarından temizlenip nurlanacak. Yine hata yaparsa aynı kuşun çamura girmesi gibi zulmetle kaplanacak ve namaz kıldığı zaman tertemiz olacak. İşte namaz, insan için böyle kıymetlidir."

Esselamu aleykum ve rahmetullah
Sahurlar hayırlı bereketli olsun..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt