Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber ABD, Signal'den kullanıcı yazışmalarını talep etti

Hutve Çevrimdışı

Hutve

Cihadın farz oldğu yerde gözyaşı dğl ter dkmk grkr
İslam-TR Üyesi
51600.jpg


Signal mesajlaşma uygulamasının geliştiricileri tarafından çarşamba günü yapılan açıklamada, Kaliforniya Merkez Bölgesi’ndeki ABD Başsavcılığından kendilerine bir celp kağıdı ulaştığı belirtildi.

FossNetTr'nin haberine göre ABD Başsavcılığı tarafından Signal'e gönderilen çağrıda, birçok kullanıcıya ait yazışmalar talep ediliyor.

Ancak Signal uygulamasının sadece kullanıcıların ne zaman hesap oluşturduğunu ve ne zaman uygulamaya giriş yaptığını kayıt altına aldığı biliniyor.

Benzer bir olay 2016 yılında yaşanmıştı. FBI, Signal geliştiricilerinden kullanıcılara ait isim, adres, telefon numaraları, e-posta adresleri, ödeme yöntemleri ve IP adresleri de dahil olmak üzere bir dizi kullanıcı bilgisini vermesini talep etmişti.

Signal geliştiricileri daha önceki olayda olduğu gibi ABD yargı makamlarına gönderdiği cevapta, talep edilen birçok bilginin kendileri tarafından kayıt altına alınmadığını belirtti.

Söz konusu verileri kayıt altına almadığını söyleyen Signal geliştiricileri, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri de ekliyor:

“Bu taleplerin gelmeye devam etmesi de ilginç. Federaller, yasal bir çağrı başlatmadan önce, şirketin ürün açıklamasını okuma zahmetine girmediler mi?"


Kaynak: mepanews.com
 
Pangea Çevrimdışı

Pangea

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Gerçekse güzel bir şey ama kullanıcı bilgilerinin yeni sermaye değeri olarak görüldüğü bu devirde inanılması zor.
 
Üst Ana Sayfa Alt