Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Anlatımlı Kolay Lif Modelleri - 1

Hanımeli Çevrimdışı

Hanımeli

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Es selamu aleykum,

Ev hanımlarının boş zamanlarını değerlendiren hobilerden, yapımı en kolay olan elişleri arasında lifler yer alır. Çeyiz sandıklarının vazgeçilmez parçaları olmakla birlikte, hediyelik olarak yapabilir veya ev ekonomisine katkıda bulunmak adına çevrenizde veya internetten satış yapabilirsiniz.

Veya çok daha güzeli, satarak kazanacağınız bu küçücük miktarı ahiretiniz için kendi hayrınıza çevirebilirsiniz. Kendi ellerinizle kazandığınız 1 lirayı bile hayra sarfetmek, babanızın, abinizin veya eşinizin size harcamanız için verdiği paraları hayra sarfetmeye kıyasla çok daha tarifi anlatılmaz güzellikte olacaktır.

İnşallah yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin.




8.jpg



Lifimize başlarken:

İlk önce 7 fıstık yapıyoruz. Sonra bir fıstık daha yaparak üst sıraya geçiyoruz ve örmeye devam ediyoruz. Bu şekilde toplam 7 sıra örerek bir kare elde ediyoruz.

1.jpg
2.jpg


Renkli ipimizi koparmadan önce, elde ettiğimiz kareyi çevreleyen bir sıra daha örüyoruz. Ancak tam köşelerde, çok uzun olmayacak şekilde bir örümcek çekiyoruz. Sonra bir zincir çekip, ardından öncekiyle aynı uzunlukta bir örümcek daha çekiyoruz ve kalan kenarlarda (fotoğrafta görüldüğü şekilde) normal ikili fıstık yaparak sırayı tamamlıyoruz.

3.jpg
4.jpg


Beyaz ipimize geçtiğimiz ilk sıra da fotoğraftaki şekilde. Fıstıklı kısımlar aynı ilerliyor, lif büyüdükçe gereken artırmalar ise örümcekli kısımda yapılıyor. Bunun için, daha önce anlattığım şekilde ikili örümcek yapıyoruz ve bir önceki sırada yaptığımız iki örümceğin arasına batıyoruz.

5.jpg
6.jpg


Bu şekilde toplam 5 sıra beyaz ipimizle, ardından 5 sıra da renkli ipimizle örüyoruz. Son olarak oyasını yapıp lifimizi tamamlıyoruz.

Oyası için:

Fotoğrafta görüldüğü gibi, aralarda örümcek yaparak birer fıstık yapıyoruz. Fıstıkların üzerindeki pıtırcıklar ise 3'er zincirle yapılıyor. Ve hepsi bu kadar.


7.jpg










Not: Bu yazı sitemiz İslam-tr'den bir hanıma aittir.
 
Üst Ana Sayfa Alt