Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Anlatımlı Kolay Lif Modelleri - 2

Hanımeli Çevrimdışı

Hanımeli

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Adî İbni Hâtimradıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre “Nebisallallahu aleyhi ve sellem’i şöyle buyururken dinledim” demiştir:

Yarım hurma ile de olsa, cehennemden korunmaya bakın!”

Buhârî, Edeb 34, Zekât 10, Rikak 51, Tevhîd 36; Müslim, Zekât 66-70. Ayrıca bk. Tirmizî, Kıyâmet 1, Zühd 37; Nesâî, Zekât 63-64; İbni Mâce, Mukaddime 13, Zekât 28



Es selamu aleykum,

Bugün bir başka kolay lif modelimizi anlatmaya çalışacağım inşallah. Aslında lif örmeye yabancı olmayanlar için, anlatıma ihtiyacı olmayacak kadar basit bir model. Sadece küçük bir ayrıntıya dikkat etmek gerekiyor, onu da birazdan anlatacağım inşallah.



Lifimize başlarken;



İlk olarak beyaz ipimizle 8 fıstık yaparak başlıyoruz. Sonra toplamda 8 sıra olacak şekilde, fotoğraflarda görüldüğü şekilde (küçük çiçekleri de yaparak) örüyoruz:





0002 (1).jpg


Bahsettiğim dikkat edilmesi gereken nokta ise;

Bu lifin ortasında olan beyaz kare, aslında toplamda 10'a 10 fıstıktan oluşuyor. Ama biz önce 8'e 8 fıstık olacak şekilde yapıyoruz. Toplam 10 olması için ise, bu elde ettiğimiz kareyi çevreleyen şekilde 1 sıra örüyoruz. Bunu yapmamızın amacı, kenar kısımlarında eğriliklerin olmaması.

Ortadaki beyaz kısmın bitmiş hali:

0002 (2).jpg


Sonrasında ise, çevresini 4 sıra renkli ipimizle fotoğraftaki şekilde örüp, en son oyasını yapıyoruz. Hepsi bu kadar.

0002 (3).jpg


İnşallah yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin diyorum. Emeğinizi hayır yolunda sarfetmeniz dileğiyle...










Dip not:

Bu yazı sitemiz İslam-tr'den bir hanıma aittir.
 
Üst Ana Sayfa Alt