Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Bedelli Askerlik Hakkında Haberler

ibnikayyim Çevrimdışı

ibnikayyim

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi

2005’de iptal edilen protokolün yeniden uygulamaya girmesi krize neden oldu. Askeri inzibatın görevi polise devredildi.
Yaklaşık 780 bin asker kaçağı ve yoklama kaçağı artık polislerin GBTtaramasına takılırsa en geç 24 saat içerisinde en yakın askerlik şubesine götürülecek. Emniyet Genel Müdürlüğü, 800 bin yoklama kaçağı ve bakayanın GBT sistemine girip aranması konusunda "olumsuz" görüş bildirdi.
İPTAL EDİLEN PROTOKOL YENİDEN UYGULAMADA
Bugün Gazetesi'nden Kamil Elibol'un haberine göre; Emniyet Genel Müdürlüğü ile KİHBİ'nin (Kaçakçılık İstihbarat Harekat ve Bilgi Toplama Daire Başkanlığı) karşı çıkmasına rağmen Milli Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında, "Yoklama kaçağı ve bakaya bilgilerinin elektronik ortamda paylaşımına dair usul ve esaslar hakkında" protokol imzalanarak yürürlüğe girdi.
ONLİNE OLARAK AKTARILACAK
Protokol sayesinde Milli Savunma Bakanlığı, yoklama kaçakları ve bakayaların bilgilerini on-line olarak İçişleri Bakanlığı'na aktaracak.
Kolluk güçlerince ülke genelinde yapılacak denetimlerde kişilerin askerlik durumları da GBT'den sorgulanacak.
Yoklama kaçakları ve bakayaların GBT (Genel Bilgi Toplama) sistemine eklenmesi Türkiye'de aranan kişi sayısının 350 binden 1 milyon 130 bine yükselmesine yol açtı.
ASKERLİK ŞUBESİNE TESLİM EDİLECEK
2012'de ülke çapında 115 Askerlik Şubesi'nin kapatıldığı, bu durumun 7 yıl sonra yeniden başlatılan uygulamayı olumsuz yönde etkileyeceği ifade edildi. Protokole göre, polis-jandarma GBT sorgusunda yoklama kaçağı ya da bakaya olduğu anlaşılan kişileri yakalayacak.
Bu kişiler en geç 24 saat içerisinde en yakın Askerlik Şubesi'ne teslim edilecek. Bunun mümkün olmaması halinde ise yakalanan kişiler salıverilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü, 800 bin yoklama kaçağı ve bakayanın GBT sistemine girip aranması konusunda "olumsuz" görüş bildirdi.
İmzalanan protokolün İçişleri Bakanı İdris NaimŞahin'in kısa bir süre önce yayınladığı, "Polis vasıtasıyla yapılan tebligat işlemlerine" dair genelgeye aykırı olduğu öne sürüldü.


DUA EDİN KARDEŞLER :((((( :( :(
 
ibnikayyim Çevrimdışı

ibnikayyim

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Allah s.b.w Razı olsun akhi... Allahıb-n arzı geniş değilmiydi ayeti aklıma geliyor fakat evlilik arifesindeyim hem o kadar erkek olsaydım şimdiye kadar arzda yer bulurdum... fakat ahtim var bu tagutlara kendim asla gitmicem Rabbim bu günahkar kuluna elbet bir çıkış yol gösterecektir... her ne kadar Rabbime karşı günahkar olsamda Rabbim dualara icabet edendir....
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Valla Kötü olmuş ya,Bu yetimler gbt altında rahatlıkla bulabiliyorlar
 
Şehide Filiz Çevrimdışı

Şehide Filiz

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Daru-l küfürde ikamet etmenin bir yükümlülüğü yok üzerinizde..hicret etmek farzdır..ve zayıflık mazeret olmayacaktır..unutmayın izzet buralarda aranmaz..tüm mü'minler izzet ve şerefi cihad bölgelkerinde ararlar..ki oralarda tağuta bekçılık yapmak için zorlanan ve buna icabet edip nefsine zulmeden kimselerin melekler canlarını aldıkları sıra''ne işete idiniz?''''onlar biz yeryüzünde zayıf bırakılmış kişilerdik''derlerken melekler onlara''peki ozaman haydi cennete mi diyecekler?!! hayır bilakis onlara bakın ne diyecekler; 'Hicret etmeniz için Allah'ın arzı geniş değil miydi?' derler. İşte onların barınma yeri cehennemdir. Ne kötü yataktır o?
 
E Çevrimdışı

Ebu & Dücane

Guest
Kafirlere dostluk ve sevgi besleyen bir sistemin Allah adına yaptığı bir hayırlı ameli olamaz.Müslümanlar kafirlere karşı velayet altında kaldıkları sürece Allahın düşmanlarını rabler edinmiş olmaktadırlar.Lakin islami bir aile hayatı yaşayabilecek bir arz bulabilmek için,ilk önce toplu(cemaat) olarak küfür velayetini red edip kendi fıtratımıza yani Alllahın bir olan dinine yüzümüzü çevirmek gerekiyor.Başta emr-i bil maruf yapma düzeyi yüksek olanlar müslüman kimliği ile kafirden yana oluyorlar.Bu da içimizdeki kanserli hücrelerin ne kadar çok olduğunu gösteriyor.Bu hücreler dışarıda olsa önlemini alarak bedeninden uzak tutabilirsin,lakin bize faydali sandığımız bir çok hücreler sonradan parazite dönüşüyor.Hiç bir zaman şeytan ben şeytanım diyerek mümine savaş açmıyor.Ben senin dostunum diyerek sana yaklaşıyor ve bir de bakıyorsun ki şeytanın dostu senin dostun olmuş.O yüzden Yüce Allah insanın en büyük düşmanının şeytan olduğunu ve Allahtan sakınmayanların şeytanın hoşnut olacaklarını yapabilmek için ondan sakınacak duruma gelecekleri konusunda hep uyarıyor.Şeytandan ve şeytanlaşmış insanlardan sakınıp onların kızmasına darılmasına ve korkmasına neden olmadan,Allah rızasına uygun hareket ettiğini sananları şeytan aldatmış ve onları şeytanın askeri rütbesine yükseltmiş olmaktadır.O yüzden tağutlar şeytanın askeri olup ayrıca Allahın fıtr-i ve şer-i ahkam sınırlarını aşan kafir,fasık ve zalimlerden olduklarından olabildiğince red edip kendimizi onların hakimiyetinden kurtarmamız gerekir.
 
HAMAS Çevrimdışı

HAMAS

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
peki şöyle bir durum sözkonusu ise :

Askere giden hiçbir küfür amelini işlemiyor aksine orada davet çalışmalarını yapabiliyorsa bunun durumu gene KAFİR midir ?
 
HAMAS Çevrimdışı

HAMAS

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
helal için gidilsin demedim ben,içerisinde olduğu bu durumu hayra çevirmeyi ve gittiğinde hiçbir küfür amelini işlememesi durumunu sordum
 
Şehide Filiz Çevrimdışı

Şehide Filiz

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Bu sorduğun soru maslahat konusuna giriyor..

Maslahat meselesi usulul fıkıh konusudur.Bazıları maslahat meselesine yaklaşırken,sanki kitaplarda var olan başlıkla yetinmiş,konunun içeriğini hiç okumamışlardır.Maslahattan bahseden alimlerimiz şöyle derler;


Tevbe 37.dikkat edilirse Allah Mekkelilerin sadece haram aylarda yaptığı oynamaya KÜFÜRDE AŞIRILIK demiştir.acaba kuran ayetleri bugün tekrar inse bugün Allah’ın tüm kanunlarıyla oynama yapanlara ne derdi?????



Bu konu usulün tartışmalı meselelerindendir.Şafii ve Hanefi fukahası maslahatı kabul etmemiştir.imam malik kabul etse de, mezhebinden bazı alimler maslahatın kabul edildiğine dair verilen örnekleri kabul etmemişlerdir.kabul edenler de üç şart çerçevesinde kabul ederler;



a-kuran ve sünnete muhalif olmayacak

b-maslahatın vukuu kesin olacak

c-maslahat genel olacak herkesi kapsayacak...Hatta imam şevkani bu şartlardan biri kaybolursa maslahat olmaz demiştir.Ayrıca alimler maslahatın kısımlarını açıklarken, ‘’maslahatu’l mülga’’diye bir kısımdan bahsetmişlerdir…yani kuran ve sünnet nasslarına aykırı ve muhalif olan maslahat,şeriatın iptal ettiği maslahattır.



Şimdi soruyoruz..?bu maslahat denilen askerlik meselesi,hangi ölçülere göre maslahattır.?.veya alimlerin zikrettiği hangi kurala uyan maslahattır???…

kuran ve sünnete muhalif olmayacak şartını;yukarıda zikrettiğimiz tüm deliller bunu çürüttü…

Maslahat genel olacak şartını;hala Müslümanlar işkence görüyor hala ceza evleri Müslümanlarla dolup taşmaktadır..nerede maslahatın genelliği..?

Maslahatın kesin vuku bulma şartı; vaat edilen hangi söz yapılabilmiştir..



Ayrıca hiçbir zaman şunu anlamamışımdır;nasıl olur da ben müslümanım diyen-yani Allah’a teslim oldum diyen-bir insan Allah’ın şirk dediğine maslahat diyebilir..bu nasıl bir teslimiyettir..Medine de yüce Allah’ın yapmayın dediklerini maslahat ve ıslah adı altında yapan insanlara Allah münafık damgası vurmuştu.



‘’onlara yeryüzünde fesat çıkarmayın denildiği zaman onlar biz ıslah edicileriz derler.oysa onlar ifsat edenlerin ta kendileridir farkına varmazlar’’



tefsirlerde ibni Abbas’tan şöyle bir nakil yapılır..bunlara Medine’de bulunan Yahudileri dost tutmayın denmiş,bunlarda biz ara bulucuyuz adı altında onları dost tutmuştur.…şimdi yüce Allah bir şeyi yapmayın dediği topluluk,bu işi ıslah adı altında yapınca onlara münafık damgası vurmuştur…aynı şekil bugünün ıslahçıları Allah’ın şirk dediği bir fiili maslahat adına yapınca acaba bunlara ne demeli???
 
ibnikayyim Çevrimdışı

ibnikayyim

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
750-bin-asker-kacagina-kotu-haber.jpg


750 Bin Asker Kaçağına Kötü HaberBundan sonra polis ve jandarmanın GBT( Genel Bilgi Toplama) aramalarında asker kaçakları tespit edilecek.



  • facebook.png






  • Tweetle

Bakanlar Kurulu'nun yaklaşık 70 bin er ve erbaşı etkileyen uzun dönem askerliği 15 aydan 12 aya düşürme kararından sonra önemli bir gelişme yaşandı. 750 bin yoklama kaçağı ve bakayanın askere alınması için düğmeye basıldı.Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 750 bin kişinin bilgilerini Emniyet Genel Müdürlüğü'ne (EGM) gönderdi. Yoklama kaçakları ve bakayalar Genel Bilgi Toplama (GBT) sisteminden aranacak. Polis ve jandarma denetimlerinde yoklama kaçağı ya da bakaya olduğu tespit edilenler en yakın askerlik şubesine teslim edilecek.GBT sorgusunda arandığı belirlenen kişilere eskiden olduğu gibi gözaltı işlemi yapılmayacak. Mesai saatleri dışında veya hafta sonu yakalanan kişiler yapılacak tebligat ile serbest bırakılacak. 15 gün içinde askerlik şubesine teslim olmayanlara 1000 TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.İhtiyaç halinde; bakaya veya yoklama kaçakları için bankalarda hesap açtırmama, yurtdışına seyahat ettirmeme gibi kısıtlamalar uygulamaya sokulacak.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
A Çevrimdışı

antitağut1979

Üyeliği İptal Edildi
Banned
peki şöyle bir durum sözkonusu ise :

Askere giden hiçbir küfür amelini işlemiyor aksine orada davet çalışmalarını yapabiliyorsa bunun durumu gene KAFİR midir ?[/QUO
Alllahtan başkasına kıyamda bulunmak şirktir orda komutanın huzurunda saygı duruşunda duracaksın ona asker selamı verecek tazimde bulunacaksın o kafirlerin rahatı için nöbet bekliyeceksin küfür olan askerlik yemini edeceksin hergün tanrımıza hamdolsun diyeceksin
say say bitmez eskiden şöyle bir söz vardı haşa sümme haşa burda allah yok peygamber izne çıktı diyordu bukafirler
 
ibnikayyim Çevrimdışı

ibnikayyim

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
kardeşim öncelikle konuya giriş şeklini çok yadırgadım.. bizler tekfir makamı değiliz ki şunu yapan kafirdir diyelim... amel küfür ameli olabilir lakin şahıslar hakkındaki hükmü Allaha bırakmak gerek... ya da işin ehli alimlere... zira amel zahirde küfür ameli olsa da işin batini yönünü biz bilemeyiz... belki adam maslahat icabı gitti... 1 tağuta, yani allahın indirdiği ile hükmetmeyen bir sisteme askerlik yapıyorsun 2. inançlarına aykırı yemin ediyorsun 3. ataputun önünde saygı ve tanzimde bulunuyorsun 4. kadınlar gibi tıraş oluyorsun 5. 5 para etmez keferelerin önünde el pençe duruyorsun 6. cahil adamların içinde kulağının belki daha önce hiç duymadığı küfürleri duymak zorunda kalıyorsun... çoğalt gitsin
 
eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
ALLAH müslim kardeşlerin yardımcısı olsun
 
ibnikayyim Çevrimdışı

ibnikayyim

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Kurtulmuş'tan bedelli müjdesi!

Numan Kurtulmuş, bedelli konusunda bir kereye mahsus yeni bir düzenleme yapılabileceğini söyledi.

16054.jpg



stats.php
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, asker kaçağı 400 bin kişiyle ilgili olarak bir kereye mahsusbedelli askerlik konusunda bir düzenleme yapılabileceğini söyledi. Kurtulmuş, dershanelerle ilgili düzenlemenin belli bir kesime yönelik olmadığını söyledi çalışmaların 1983 yılı dayandığını anlattı.

NTV'nin sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Dershane meselesi yeni bir konuymış gibi ele alınıyor, hayret ediyorum" dedi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş bedelli askerlik ile ilgili açıklamalarda bulundu

- Dershane konusu daha çok AK Parti cemaat çatışması olarak algılandı. Bu konunun eğitim sistemi değil de başka güç dengeleri üzerinden tartışılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Hükümetin 2004’ten beri seçmenine vermiş olduğu bir söz var. Asla bu meselenin herhangi bir gruba bir eğitim sisteminin içinde bir camiaya karşı hedef alınmış bir adım olmadığını herkesin görmesi lazım.

1983’ten beri dershane meselesi tartışılmış. Rahmetli Özal zamanında bununla ilgili bir takım çalışmalar yapılmış. O zaman ki Milli Güvenlik Kurulu tarafından bu çalışmalar durdurulmuş. Hakikatten hayret ediyorum bunun yeni bir meseleymiş gibi ele alınmasının ve buradan eğitime ilişkin bir konu olmasına rağmen siyasi bir tartışma alanı çıkartmanın son derece sağlıksız olduğunu ifade etmek istiyorum. Hele de aşağı yukarı AK Parti tabanıyla grubuyla iç içe geçmiş bir camianın böyle bir meselede asla hedef olarak alınmadığını da ifade etmek herhalde hakkı teslim etmekten ibaret olur.

- Sayın Başbakan'ın bir gece baskınıyla düzenleme yapılacak iafdesine yapmış olduğu bir sitem var. Cemaatin ileri gelenleri bugüne kadar ne istediler de Tayyip Erdoğan geri gönderdi söylemi. Bu sözlerle ilgili bir genel değerlendirme isteyeceğim sizden.

Burada ortalığı kızıştırmak isteyenler, buralardan belli konumlar elde etmek isteyenler olabilir. Bu konunun arkasında hiçbir şekilde bir camiayı hedef almanın, burada söz konusu olarak cemaati hedef almanın söz konusu olmadığını belirtmek isteyim. Tam tersine o camianın birikimi de özel okula dönüştürün dendiği zaman rahatlıkla dönüştürecek olan dünyanın her yerinde özel okullar açma başarısı gösteren bir cemaattir. Burada böyle bir algının ortaya çıkartılması son derece yanlıştır. Sayın başbakanımız da haklı olarak dünyanın her yerinde cemaat mensubu kardeşlerimizin yapmış olduğu bütün çalışmaların önünü açmıştır, bir engel koyulması mümkün değildir. Bunu yıllar için yaşayan belki 'bunların önünü niye açıyorsunuz' diye birçok siteme de maruz kalan Başbakan son derece haklı sitemlerde bulunuyor. Ümit ediyorum en kısa sürede gerilim sona erer.

-İmralı’ya uluslar arası gözlemcilerin, gazetecilerin gidebileceği olasılığı üzerinde duruluyor. Süreçte nereye gelindi? Böyle bir olasılık mümkün mü sizce?

Burada Adalet Bakanlığı'nın yetkisi alanında bir iştir. Şu anda hükümlü olan kişilerin İmralı cezaevinde bulunmaları da son derece şeffaftır. Dolayısıyla Adalet Bakanlığı'nın bu konuda gizleyeceği bir şey yoktur ama kararı adalet bakanlığı kendisi verecektir.

- Sayın Yalçın Akdoğan’ın açıklamaları vardı; çok kapsamlı ve yeni bir rapor hazırladıklarını bu açılım ve çözüm süreci ile ilgili. Bu rapora dair bir bilginiz var mı?

Genel çerçevesi bellidir. Burada atılan zaten demokratikleşme paketinde ortaya konan fikirlerin gerekli adımları atılmıştır. Yasa çıkarılması gereken konularda da bu yasalar çıkartılacaktır. Bütün bunların hepsi şeffaftır. Daha ilave adımlar atılması gerektiğinde de atılacaktır adımlar.


- Bedeli askerlik konusunda GBT’lerde aranmak istemiyorum bedelli askerlikistiyoruz, çok mağdur olduklarını dile getirmişler mesaj atan izleyicilerimiz. Makul yaş ve tutarda çözüm bekleyen milyonlar var.

Burada bedelli askerlik nasıl olacak ne zaman olacak kendi ihtiyaçları çerçevesinde Genelkurmay Başkanlığı'dır. Tabii hükümet bunu bir siyasi kararlılıkla gündeme getirecek bu istişareler zaman zaman yapılıyor. Şu anda böyle bir talebi yok Genelkurmay Başkanlığı'nın. Kişisel fikrim esas olan sık sık bedeli askerliği konuşmaktan ziyade askerlik sisteminde bir revizyona gitmektir. O da Türkiye'de artık çok sayıda piyademizin olduğu askerlik sistemi yerine üstün savunma kabiliyeti olan uzman ordunun olması. Geri kalan bütün gençlerimiz içinse askerliğin mümkün olduğu kadar kısaltılması esastır. Böyle bir düzenlemeye doğru Türkiye'nin gitmekte olduğunu görüyorum. Ama bu arada askerliğini yapamamış birikmiş olan bugün 400 bin gencimizden bahsediyoruz bunlarla ilgili de belki bir sefer olmak üzere son sefer olmak üzere bir bedelli askerlik uygulaması olabilir. Bu teknik bir meseledir bu talebi de ortaya koyacak olan genelkurmay başkanlığıdır. Ama bir revizyona gitmeden bugün bedeli askerliği konuşursak hiç şüphesiz bir kaç sene sonra tekrar konuşuyor olacağız.


bu konudaki her gelişmeyi paylaşalım inşeeAllah...
 
ebu el-fadl Çevrimdışı

ebu el-fadl

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Hükümeti bedelli için teşvik edecek rakamlar!
Seçim sonuçlarına dönük araştırmalarında gösterdiği başarı ile dikkat çeken ORC'nin bedelli askerlik konulu araştırmasının sonuçları yayınlandı.
33121.jpg


stats.php

İNTERNETHABER.COM
ORC araştırma şirketi tarafından yapılananket gündemin değişmeyen başlıklarından olan bedelli askerlik tartışmasının kamuyo tarafından nasıl algılandığını gözler önüne serdi.

Seçim sonuçlarına dönük araştırmalarında gösterdiği başarı ile dikkat çeken ORC'ninbedelli askerlik konulu araştırmasının sonuçları yayınlandı. Bedelli askerliğin TSK'nin işleyişine etkisi ve toplum tarafından ne kadar onaylandığını sorgulayan araştırma çarpıcı sonuçlara ulaştı. Araştırmaya göre kamuoyunun büyük çoğunluğu yeni bedelli askerlik yasasına onay verirken yasanın TSK'yı olumsuz yönde etkilemeyeceğini yönünde görüş bildirdi.

İşte ORC'nin ilgili anketinin sonuçları:

unnamed1.20140509150017.jpg


unnamed2.20140509150045.png
 
TekDinİslam Çevrimdışı

TekDinİslam

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ibnikayyim bu arkadaş ne zaman banlandı yav :)
 
TekDinİslam Çevrimdışı

TekDinİslam

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ebu el-fadl Çevrimdışı

ebu el-fadl

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
yok akhi ben değilim.... türkiyede toplasan 5-6 il gezmişimdir o kadar.... ama gezmek isterim akhi resim çekme merakımda var biraz... :)

Bedelli ile ilgili çıkan en güncel haber



Bedelli atağı
Bedelli askerlik araştırmasında yüzde 60 'evet' sonucu çıktı..

  • 428176840976200150.jpg
  • izle.png
  • EVLİLİK, iş, eğitim, sağlık gibi çeşitli nedenlerden dolayı askerlik görevini yerine getiremeyen büyük bir kesim bedelli beklentisi içerisinde. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un geçtiğimiz Şubat ayında yaptığı bedelli askerlikle ilgili açıklamalar da onbinlerce gence umut oldu. Kurtulmuş'un "Zorunlu askerlik kısmı kısa bir hale getirilebilir. Bir seferlik, son defaya mahsus birikenlerin bedelli askerlik yapması düşünülebilir" sözleri üzerine, gençler 40'a yakın grup kurarak bedelli askerlik getirilmesi ve kamuoyu oluşturmak için harekete geçti.

    ARAŞTIRMADA 'EVET' SONUCU
    ORC Araştırma
    şirketi de, bedelli askerlik konusunda bir çalışma yaptı. 30 büyükşehirde 6 bin 150 kişiyle yapılan ankete göre; toplumun yüzde 60.5'i bedelli askerlik uygulamasının çıkmasını talep ediyor. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise, Mart ayında "Bu bedelliyi her gün dile getirmek, askere gitmek isteyen insanlarımızı caydırır. Şu anda böyle bir çalışmamız yok ancak halkta da böyle bir talep var" demişti.

    KAÇAK HAYAT YAŞIYORLAR

    Son olarak Takvim Gazetesi yazarı Mehmet Akarca, geçtiğimiz Pazar günü bedelli askerlik üzerine bir yazı kaleme aldı. 700 bine yakın kişinin kaçak yaşadığını dile getiren Akarca, bir an önce bedelli askerliğin çıkmasını yetkililerden talep etti. Akarca'nın, asker kaçaklarının yaşamını dile getirdiği yazı, sosyal medyada tıklanma rekoru kırdı. Bedelli askerlik ile ilgili kurulan gruplardan da Mehmet Akarca'ya teşekkür mesajları yağdı.
Rabbim bu konudan muzdari olan bütün kardeşlerime yardım etsin... biz de gündem oluşturacak bazı hareketlerde bulunabilsek iyi olacak kardeşler yaa..

bedelli ile ilgili basında çıkan en son haber...


Bedelli askerlik ne zaman çıkacak?
229076.jpg

Sayıları 1 milyona yaklaşan "Bedelli askerlik" bekleyenler, "Artık sorunumuz çözülsün" diye uzun bir basın açıklaması yaptı.

stats.php

2011'deki Bedelli Askerlik yasasında ücretin ve yaşın yüksek olması nedeniyle bu haktan yararlanamayanların sayısı her geçen gün artarken, çok sayıda kişi bakaya ve asker kaçağı durumuna düştü.
Sayıları 1 milyona yaklaşan "Bedelli" bekleyen gençler adına kurulan Bedelli Askerlik Platformu, "Artık sorunumuz çözülsün" başlıklı bir basın açıklaması yayınladı. 30 Mart 2014 Yerel seçimleri öncesinde Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın bedelli için Nisan ayını işaret ettiği savunulan açıklamada, ''Nisan'ın üzerinden 2 aya yakın bir süre geçmiş olmasına rağmen bedelli askerlik konusunda hiçbir adım atılmamış olmasının bedelli bekleyenleri endişelendirdiği belirtildi.

DUYGU SÖMÜRÜSÜ DE VAR, HAMASET DE!

Duygu sömürüsü ve hamasete de yer verilen açıklamada, ''Hayatında trafik cezası dahi yememiş, üreten, çalışan, vergi ödeyen, çocuklarını büyüten, hasta anne ve babasına bakan masum genç insanlar kendi polisinden kaçar duruma gelmiştir. Hasta çocuğunuGBT korkusu ile hastaneye götüremeyen, ticari hayatı gereği zorunda olduğu şehirler arası seyahatlere çıkamayan, çıksa bile gittiği şehirlerde otelde konaklayamayan gençlerimizin önlerinin açılması hususunda atılmayan adımlar yüzünden adeta toplumsal bir travma yaşanmaktadır'' denildi.


GBT ARAMALARI HEPSİNİN KABUSU OLDU

Açıklamada, ''Söz konusu sorun yüzünden; ihracat yapan, üretime katılan, düzenli vergisini ödeyen, istihdam sağlayan, katma değer yaratan ve bizzat devletin kurumlarına hizmet eden gençlerimiz kendi polisi tarafından GBT'de aranmakta ve adeta kaçak hayatı yaşamaktadır.'' ifadelerine de yer verildi.

YOKLAMA KAÇAĞI, HAZIRDAKİ ASKERİN 2 KATI

Haziran ayı itibariyle asker ve yoklama kaçağı durumunda olan gençleri sayısının yaklaşık 750 bin civarında olduğunun belirtildiği açıklamada, ''Bu rakam hali hazırda ordudaki er ve erbaş sayısının (Nisan itibariyle 328 bin asker)2 katından fazladır. Hatta bu rakam ordumuzun subaylar dahil toplam mevcudu olan 628 bin askerden de fazladır. Söz konusu 750 bin kişi belirli bir sistem dahilinde askere alınmaya çalışılsa bile mevcut askere gitmek isteyenlerle beraber bu rakamın eritilmesi bile 5 yıldan uzun sürecektir.'' iddiası dillendirldi.

KÖŞK SEÇİMLERİNDE MİLLİ İRADENİN SANDIĞA YANSIMASI İÇİN!

Mayıs ayında yapılan araştırmaya göre Türk Halkının %60,5'nin bedelli askerlik uygulamasını desteklediğini gösterdiği öne sürülen açıkşamada, ''Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde milli iradenin sandığa yansıması ve gençlerimizin kendi polisinden kaçmak zorunda kalmadan özgürce ailelerinin başında kalabilmeleri açısından bedelli askerlik uygulamasının bir an önce yeniden ele alınması hususu gündemin en önemli maddelerinden birisi olmayı hak etmektedir.' denildi.

askerlikle ilgili en güncel haber


Bedelli askerlik teklifi işte yaş sınırı ve ücret
Bedelli askerlik için CHP'den kanun teklifi geldi yaş sınırı 28, bedelli ücreti ise 15 bin lira olarak sunuldu.
40606.jpg

stats.php

CHP'li vekil, bedelli askerlik için TBMM'ye kanun teklifi verdi. Meclis gündemine gelen bedelli teklifinde ücret 15 bin lira...

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören , 28 yaşından gün almış askerlik yükümlülerinin bedel ödemek suretiyle askerlik hizmetini yapmış sayılmaları için kanun teklifi verdi.

YAŞ SINIRI 28 FİYAT 15 BİN LİRA

Teklife göre, 28 yaşından gün almış ve Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu ile Askerlik Kanununa tabi yükümlüler, istekleri halinde, 15.000 Türk Lirası parayı ödemeleri şartıyla temel askerlik eğitimine tabi tutulmaksızın askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak.

Başvuruda bulunanlar, öngörülen miktarı başvuru sırasında def'aten ödeyebilecekleri gibi, yarısını başvuru sırasında diğer yarısını ise başvuru tarihinden itibaren altı ay içinde de ödeyebilecek.
 
Üst Ana Sayfa Alt