Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

İlmi Konu Biz; Bir Kadın Için Savaş Açabilecek Bir Topluluğuz!

Sükunet Çevrimdışı

Sükunet

Twitter: @sknttt
İslam-TR Üyesi
Mücahid Şeyh Halid el-Huseynan (Ebu Zeyd el-Kuveyti)'ın -Allâhu Âlem- küresel analiz sitesi tarafından tercüme edilmiş bir konuşmasını dinledim. Sizinde faydalanmanız için yazıya döktüm. Vallahi duygu yüklü bu konuşmayı her kardeşime tavsiye ediyorum. Allah şeyhe rahmet etsin, Obama'ya hitaben islamda kadının yerine dair bir izahat yapmış, Öyle bir izahat ki bizden her bir ferd okuduğunda inşaAllah onun amel defterinde ki hayırları artıracak olan bir izahat. İşte o mükemmel açıklaması:

"Ey Obama ! Bu terör daha ne kadar devam edecek? Biliyor musun Obama? Kâbil vilayetinde, Kâbil de ki ben orada bulundum, orayı gezdim. Sadece Kabil vilayetinde 40.000 tane dul var! Bu terörizm değil midir? Hiç kimsenin kendilerini umursamadığı 40.000 dul! Bu terörizm değil midir?

Obama ! senin haça tapan fuhuş sevdalısı ordunun yaptıklarını sana anlatırken beni dinlediğinde belki de bu duydukların senin için bir sürpriz olacak. Tüm samimiyetimle söylüyorum ey Obama! Senin askerlerin mücahidleri aramak için Afgan köylerini dolaşmaya çıktıkları zaman, kadınları rahatsız ediyor hatta onlara saldırıp tecavüz ediyorlar. Lakin şunu bil ki ey Obama! Bizim dinimiz İslam da, Kadının yeri çok yüce bir yerdedir, çok kıymetli ve gizlidir. Kalplerimizde ve sosyal hayatlarımızda çok özel bir yere sahiptirler. Kesinlikle sizin toplumunuzda ki gibi değildir. Sizin toplumunuzda kadın alçaltılmıştır ve kullanılmak içindir. Onları sokaklarda, dans salonlarında bulursunuz. Kiminle isterlerse onunla dışarı çıkarlar, kiminle isterse onunla uyurlar. İstedikleri kişiyle seyahat eder, istedikleri ile kalırlar. Bizler böyle değiliz ey Obama! Bizler Obama, Bu sözüme dikkat et! Bizler; Bir kadın sebebiyle savaş bile açabilecek bir topluluğuz.

Bir gün nebi (sallallahu aleyhi ve sellem) Yahudilere karşı savaş ilan ettiğinde bunu ne için yaptı dersin? Çünkü Yahudilerden birisi Pazar yerinde bir Müslüman kadına hakarette bulunduğu için. Sonra bir Müslüman o yahudiyi öldürdü, Yahudi ise Müslümanı öldürdü. Sonrasında ise nebi (sallallahu aleyhi ve sellem) bir kadın için savaş ilan etti. Sizler bir kadına sebep savaş ilan edemezsiniz! İmkansız, İmkansız! Bir kadından dolayı savaş ilan etmek sizler için imkansız. Lakin bizler ey Obama! Sözlerimi iyi dinle! Yaşamlarımı, kanımızı ve dahi her şeyimizi feda edebiliriz. Ne uğruna mı? Kadınlarımızı korumak için. Sizler bunun için hayatlarınızı feda etmezsiniz. Sahip olduğunuz en iyi ve en güzel kadını alır, onu ayakkabı satıcısı yaparsınız. İşte sizin toplumunuzda kadının yeri budur. İnanması güç. İçinizdeki en güzel, en zarif kadını ayakkabı satıcısı mı yapıyorsunuz !? Subhânallah!

Bizim için ey Obama! Kadın, tıpkı bir mücevher gibidir, bir inci gibidir. Bir mücevherin yada incin olsa onu insanların içine mi çıkarırsın, yoksa onu muhafaza mı edersin? Tabiki muhafaza edersin. İşte sana sormamın sebebi budur.

Nerede iddia ettiğiniz kalkınma, ilerleme, medeniyet!? Hemde siz kadınları rahatsız edip ırzlarına geçerken. Bu mu kalkınma dediğin? Vallahi bu ilerleme felan değil. Bu gerilemenin ta kendisi! Bumu ilerleme dediğin! Bu da ilerleme felan değil, bu gerilemenin ta kendisidir ey obama!

Obama! Kaderini düşün, kaderinle ilgili tefekkür et! Öldükten sonra nereye gideceksin? Vallahi sende öleceksin, öleceksin. Tıpkı babanın ve dedenin öldüğü gibi. Lâkin öldükten sonra nereye gideceksin ey obama! Yazgın ne olacak? Bu dünya hayatı, muhakkak ki bir son bulacak. Nebi (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurdu; “Yahudilerden ya da Hristiyanlardan, benim risâletimi işitip de kabullenmeyenler olursa, Allah (subhânehû ve teâlâ)’nın üzerine onu cehenneme sokması hak olur.” Bu Nebi’nin söylediğidir."
 
عبد الرحمن Çevrimdışı

عبد الرحمن

قُل آمَنتُ بِاللهِ ثُمَّ استَقِم
İslam-TR Üyesi

Küçücük Kuveyt'ten ne kadar büyük adamlar çıkıyor.
 
Üst Ana Sayfa Alt