Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Chrome tarayıcısının bir alternatifi olan Brave ve Firefox İncelemesi

A Çevrimdışı

Ademoqlu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
brave-logo-icon-gradient.jpg


Brave, açık kaynak kodlu ve ücretsiz bir web tarayıcıdır.
  • Brave, Brave Software Inc tarafından geliştirilmiş ve 2016 yılının Ocak ayında piyasaya sürülmüştür.
  • Brave, kullanıcılarının gizliliğini korumak için reklamları ve gizli takipçileri engelleme özelliğine sahip sayılı tarayıcılardan birisi.
  • Brave, takip eden ya da rahatsız eden reklamlar yerine, kullanıcıları takip etmeden kendi envanterindeki reklamları sağlamayı hedefler.
  • Brave reklamları Amerika, İngiltere, Kanada, Fransa, Almanya, Avusturalya, İrlanda ve Yeni Zelanda’da yayınlanıyor.
  • Windows, macOS, Linux, Android ve iOS sürümleri bulunuyor.
  • Herhangi bir site HTTP ise Brave o siteyi HTTPS protokolünde açar.
  • Otomatik oynatılan videoları engeller.
  • Brave, Tor’un alternatifidir.
  • Brave kullanarak para kazanabilirsiniz. Kripto para. İsmi BAT.
  • Kesinlikle hızlı bir tarayıcı.
  • Bir tarayıcı üzerinde bu kadar özellik olmamalı diyebilirsiniz fakat var ve bu özellikleri kullanmak aslında oldukça basit. Basit bir hale gelmesinin nedeni ise kullanıcı dostu bir arayüze sahip olması.
  • Yerleşik eklentilerin yanında farklı eklentilere de sahip. Direkt olarak indirip kurabilirsiniz.
  • Brave adlı tarayıcıyı mobilde kullanırken bir web sitesini .pdf dosyasına dönüştürmeniz mümkün. Bu şekilde okuma ve araştırma yapmanız ise daha az yorucu ve kolay.
  • Mobil kullanımlarda yerleşik tarayıcı seçeneğiniz kısıtlıdır. Brave bunu genişletir mi bilinmez fakat şimdilik Google, Bing, DuckDuckGo, Qwant ve StartPage kullanmanız mümkün.
  • Mobil cihazlarınızdaki kayıtlı parolalarınızı güvende tutmak için (örneğin telefon çalındığında bir başkasının parolalarınıza erişmesini istemiyorsanız vb.) aynı bir parola koruyucu kullanmanız mümkün.
Brave İncelemesi Sonucu:

İçeriğin en başında aslında sonucu yazmıştım. Belki ön yargı olarak görenler olmuştur fakat Brave gerçekten iyi bir tarayıcı. Kişisel olarak da kullandığım bir tarayıcı. Gizlilik ve politikaları web sitelerinde oldukça bariz bir şekilde anlatılmıştır. Orayı da okumanızı tavsiye ederim.


Kaynak: lorentlabs.com
 
A Çevrimdışı

Ademoqlu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
mozilla-firefox-uzanti-ureticilerine-2fayi-zarur-kildi-9aIQzQaz.jpg


Mozilla Firefox İncelemesi! Neden Firefox Kullanmalıyız?

Mozilla Firefox incelemesi bir süredir Lorent Research Lab Topluluğu tarafından beklenen ve talep edilen bir içerikti. Bu yüzden topluluktaki kişileri daha fazla bekletmeden bu içeriği yayınlamak istedik. Bu içeriğimizde Mozilla Firefox incelemesi başlığı altında Firefox’un özelliklerini ele alacağız.

Mozilla Firefox, Mozilla Vakfı ve Mozilla Corp. tarafından geliştirilen başarılı ve gizlilik odaklı bir tarayıcı. Bu tarayıcının en önemli özelliklerinden birisi açık kaynak kodlu olması. Bu yüzden Chrome ile karşılaştırır karşılaştırmaz tabi ki galibiyetin Firefox’a geçeceğini tahmin edebiliyorsunuzdur.

Firefox herkesin de bildiği gibi Windows, iOS, Android, macOS, Linux işletim sistemlerinde aktif bir şekilde kullanılabiliyor. Mozilla Firefox’un temel ve en dikkat çekici özelliklerinden birisi de tabi ki hız. Yine rakiplerinden Chrome’u ele alacak olursak ondan hızlı ve kasma (cihazı yorma) konusunda ise Chrome kadar kasmıyor. Cihazı yormayan bir tarayıcı tercih edecekseniz denemenizi tavsiye ederim. Tarayıcının en beğenilen bir başka özelliği ise senkronizasyon özelliği. Bilgisayar ve mobil cihazlardaki sekmeleri birlikte kullanabiliyor veya birisini kapatıp diğer cihazdan devam edebiliyorsunuz. Bu oldukça güzel.

Tarayıcının kendi içine gömülü bir reklam engelleyicisi mevcut.

HTTP protokolüne sahip bir web sitesine girdiğinizde size o web sitesinin zararlı olduğu hakkında bildirimde bulunuyor. Bildirim içerisinde kişisel veya finansal bilgilerinizi o web sitesinde paylaşmamanız gerektiği de vurgulanıyor. Firefox Monitor ile mail adresinizin herhangi bir siber saldırıya veya ihlale karışıp karışmadığını detaylı olarak görebilirsiniz.

Keşfedilen bütün zararlı yazılımlara yönelik çalışmalarını hızlı bir şekilde yürütüyor ve buna cevap olarak da kullanıcılarına hızlıca güncellemeler sunuyor. Eğer Mozilla Firefox kullanacak olursanız bu güncellemeleri mutlaka zamanında yapın. Çünkü her güncelleme kullanıcıların iyiliği için yapılıyor.

Firefox’un topladığı veriler var mı sorusu ise aslında kendileri tarafından çok net veriliyor. Veri topluyorlar fakat topladıkları veriler kişiselleştirilmiyor veya kişisel veriler değil. Araçları gelişirmek için toplanan bu veriler, herhangi bir kimliğe bağlanıyor. Bu verilerin neler olduğunu Firefox’un web sitesinden detaylıca öğrenebilirsiniz.

Unutmadan şunu da belirtmek isterim: Firefox, kar amacı gütmeyen bir kuruluşa ait. Tarayıcı tam 97 farklı dilde hizmet veriyor. İlk olarak 2002 yılında ortaya çıktı. En son güncellenen sürüm ise 6 Ocak 2021.

Mozilla Firefox, geçmişten bugüne birçok ödül almış bir tarayıcı. Bu ödüller arasında birçok büyük kurum ve şirketin verdiği ödüller var.


Kaynak: lorentlabs.com
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt