Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Cihazınızı güvene alın!

A Çevrimdışı

Ademoqlu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
fbfc14.bin_.jpg


Bu yazımız cihazları üzerinde önlemler almak isteyen yeni kullanıcılar için hazırlanmıştır.
Eğer yeni bir kullanıcıysanız veya karmaşık işlemler yapmaktan korkuyorsanız burada sıralayacağımız önerileri takip ederek cihazınızı güvene alabilirsiniz.

  • Uygulamaları F-Droid mağazasından yükleyin.

Eğer indirdiğiniz uygulamalarda güven sorunu yaşamak istemiyorsanız açık kaynak kodlu uygulamaların bir adresi olan F-Droid mağazasından uygulamalar indirebilirsiniz. Burada aradığınız birçok uygulamanın alternatiflerini bulabileceksiniz. F-Droid hakkında daha fazla bilgi almak için bu yazımıza göz atın. F-Droid mağazasında yer almayan diğer uygulamaları bulmak için buradaki yazımıza göz atabilirsiniz.

  • Kullandığınız klavye uygulamasını değiştirin.

Kullanmış olduğunuz klavye uygulaması yazdıklarınızı kayıt altına alıp tüm yazdıklarınızı uzak sunuculara iletebilir. Buradaki yazımıza göz atarak güvenlik ve gizlilik odaklı bir klavye uygulamasını kullanmaya başlayabilirsiniz.

  • Kullandığınız tarayıcıyı değiştirin.

Eğer Chrome, Opera,Yandex veya Edge tarayıcılarından birini kullanıyorsanız bu tür tarayıcıların verilerinizi topladığını bilmeniz gerek. Güvenlik ve gizlilik odaklı bir tarayıcı arıyorsanız Firefox veya Brave tarayıcılarından birini kullanabilirsiniz.

  • Arama motorunuzu değiştirin

Google, Yandex veya Bing arama verilerinizi kayıt altına alıp 3. taraflara satıyor. Eğer verilerinizi 3. taraflara satmayan bir arama motoru arıyorsanız DuckDuckGo veya StartPage arama motorlarını kullanabilirsiniz.

  • Twitter, İnstagram veya Facebook gibi platformları alternatif istemcilerden ya da tarayıcılardan kullanın.

Twitter, İnstagram veya Facebook verilerinizi 3. taraflara sattığı gibi uygulamaları üzerinde hareketlerinizi takip edip sisteminiz üzerinden erişimlerde bulunabilirler. Bu platformları tarayıcılardan veya alternatif istemcilerden kullanmak daha mantıklı bir yoldur. Bu platformların istemcilerini bu yazımız da bulabilirsiniz.

  • E-posta sağlayıcınızı değiştirin

Gmail, Yandex, Yahoo veya Hotmail şirketleri kullanıcılarının verilerini 3. taraflara pazarlayıp kar elde ediyor. Aynı zamanda bu sağlayıcılar e-posta iletilerini şifrelemedikleri için kullanıcılara ait tüm verilere ulaşabilirler. Kullanıcılarının tüm iletilerini şifreleyen güvenli e-posta hizmetlerini kullanmak için buradaki yazımıza göz atın. Ayrıca bu yazılarımıza da bakabilirsiniz.

Tutanota ve Proton Mail Gizlilik Politikaları
Ctemplar: Tutanota Ve Proton Mail’i Unutun

  • WhatsApp yerine güvenli alternatifleri kullanın.

WhatsApp şu ana birçok gizlilik skandalı ile gündeme geldi. Kullanıcıların verilerine birçok defa erişildi ve WhatsApp uygulamasında arka kapılar keşfedildi. WhatsApp yerine alternatif arıyorsanız hem gizlilik hem de kullanım kolaylığı için Telegram var. Eğer daha fazla gizlilik arıyorsanız Signal kullanabilirsiniz. Signal veya Telegram hakkındaki makalelerimize göz atabilirsiniz.

Signal mesajlaşma uygulamasına genel bakış
Telegram nedir? Özellikleri Hakkında


  • VPN sağlayıcınızı değiştirin.

Bugün birçok VPN sağlayıcısı kullanıcılarının trafiğini kayıt altına alıp tüm bilgileri 3. taraflar ile paylaşıyor. Güvenliği bir VPN sağlayıcısı seçmek hem gizliliğinizi hem de güvenliğinizi arttıracaktır. Güvenilir VPN sağlayıcıları hakkındaki yazımıza göz atabilirsiniz.

  • Kamera veya mikrofununuzu kullanan uygulamalardan haberdar olun

Kullandığınız uygulamalar siz farkında olmadan arka planda kamera veya mikrofonunuza sessizce erişebilir. Açık kaynak kodlu Privacy Indıcator uygulamasını kurup aktif ederseniz size kamera veya mikrofonunuza erişim sağlayan tüm uygulamalardan haberdar edecektir. Assets yazan kısımdan apk olarak yükleyebilirsiniz.


Kaynak: fossnettr.com
 
Son düzenleme:

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt