Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Makale Çocuklarınıza Sahip Çıkın!

Nesîbe Lena Çevrimdışı

Nesîbe Lena

"عِشْ حَمِيداً، وَمُتْ شَهِيدًا"
Süper Moderatör
Bazen düşünüyorum da şükrediyorum. Elbette şükredecek çok şeyimiz var fakat bu kez şükür sebebim, çocukluğum.


Çok da yaşı geçkin sayılmayız evet kabul ediyorum. Lakin bakınca şimdi olup bitene bizim çocukluğumuz bardaktan damlayan son su damlasıymış. Biz iyi çocuklardık... Güldük mü böyle ağız dolusu gülerdik. Ahh... ne oyunlar oynardık. Saklambaç, yakalamaca, can oynardık, yedikule, bilye oynardık, beştaş, kırkbirtaş oynardık. İp atlar, poşetten uçurtma yapar uçururduk. Bizim mahallede bir mezarlık vardı ve onun arkası koca yeşillik.. Oraya gider futbol oynardık, taşlarla kare yapar onu evimiz yapardık. Oturma odamız, tuvalet köşemiz bile olurdu. Ve o karenin içine gireceğimiz zaman ayakkabılarımızı kapıda çıkarır öyle girerdik. Çamurdan kap-kacak da yaptık mı değmeyin keyfimize. Paramız yoktu ve biz ölene kadar mutluyduk. Bazen beş-on kuruşumuz olunca da dünya bizimdi sanki. Akşam ezanına kadar ayaklarımız yere basmazdı. Ah Ramazan gelse de iftardan sonra da çıkabilseydik diye dertlenirdik.


Bütün aile aynı mahalledeydik neredeyse. Bazı akşam ziyaretlerinde sessiz sinema oynardık, yıldızlar ile konuşurduk. Biz çocuktuk hamdolsun, iyi çocuktuk...


Şimdi, peki şimdi?
Sizler etrafta çocuk görebiliyor musunuz? Ne acı, ben neredeyse göremiyorum. Çocuk zannetiklerimiz, bilgisayar ekranının içine girmiş önüne gelenin kafasına sıkıyor. Şehirler yakıp yıkıyor, insanları infaz ediyor en acısı ne biliyor musunuz? Bundan zevk alıyor. Öldürmekten, zarar vermekten mutluluk duyuyor. Çocuk dediğimiz, telefonla adeta bütünleşmiş, onu elinden aldınız mı dünyası başına yıkılıyor. Bir sinirlenmeyiversinler anne-baba gözü görmüyor. Beyinleri uyuşturulduğu için çabucak da sinirleniyor. Agresif, öfkeli, ağzı küfürlü, eli sigaralı çocuk(!) bunlar.



Allah neslimizi korusun. En büyük kalp sızısı ise Allah'tan haberi yok çocuklarımızın. Teknolojiye kurban veriyoruz çünkü onları. Gördüklerini istiyorlar, beğeniyorlar, özeniyorlar ve bir bakıyoruz çocuklarımız o gördükleri olmuşlar, fıtrat bozuluyor.. Çocuklarımıza sahip çıkalım. Onlarla ilgilenelim. İnanın temizlemek için canınızı dişinize taktığınız eviniz tekrar tekrar kirlenecek ama fıtratı kirlenen çocuğunuzu geri kazanmak düşündüğünüz gibi kolay olmayacak. Onları şeytanın elinden çekip alın.
 
eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
Ortam öyle bozuk ki neslimizi sokağa salma gibi bir lüksümüz yok kardeşim

Haberlerden öyle şeyler duyuyoruz ki
Evden çıkarmaya korkuyoruz komşulara güvenemiyoruz bazı köyler de bile sabilere yan gözle bakıp öldürüp gömen kansizlar var.

Şimdi bırak sokaga salmayı okul ortamları bile neslimizi ifsad yuvaları olmuş.

Rabbim neslimizi muhafaza etsin amin
 
S Çevrimdışı

seda1993

Üye
İslam-TR Üyesi
Ben 26 yaşındayım. Sabah saat 10 da dışarı cikar gece 1 de girerdik iceri. Yemegimizi bile agaclardaki meyvelerle hallederdik. Kimse de nerede diye merak etmezdi. Ama şimdi mümkün değil. Igrenç bir toplumda yaşıyoruz
 
Nesîbe Lena Çevrimdışı

Nesîbe Lena

"عِشْ حَمِيداً، وَمُتْ شَهِيدًا"
Süper Moderatör
Ortam öyle bozuk ki neslimizi sokağa salma gibi bir lüksümüz yok kardeşim

Haberlerden öyle şeyler duyuyoruz ki
Evden çıkarmaya korkuyoruz komşulara güvenemiyoruz bazı köyler de bile sabilere yan gözle bakıp öldürüp gömen kansizlar var.

Şimdi bırak sokaga salmayı okul ortamları bile neslimizi ifsad yuvaları olmuş.

Rabbim neslimizi muhafaza etsin amin
Kendi evimizin içinde bile koruyamıyoruz ki.. Allah yardımcımız olsun bizleri ve müslümanları muhafaza eylesin.

Allahumme amin.
 
Ebu_musab Çevrimdışı

Ebu_musab

Üye
İslam-TR Üyesi
Allah razı olsun akhi güzel bi konuya değinmişsin , bende çocukluk dönemimi okadar çok özleyenlerdenim ki , ve bir çok sevdiğim kişiyi kaybettim hep hayal ederdim cennette her istediğimiz olacaksa eğer ben çocukluğumda sevdiklerimle geçirdiğim güzel günleri günlerce seyretmek isterim derdim hep
 
A Çevrimdışı

Ademoqlu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Akşamları otların arasından üç-beş tane ateş böceğini toplayıp kaset kabına koyardım. Eve geldiğimde de kaset kabını pencereye koyar hem ateş böceklerini izlerdim hemde dışarıda manzarayı... Şimdi dünya o kadar kirlendi ki birkaç gün sonra İstanbul'da Tabibler Odası eşcinseller için sağlık semineri düzenleyecek. Allahu Teala bizi ve ailemizi bu tür pisliklerden korusun...


ates-bocegi_609192_m.jpg
 
Üst Ana Sayfa Alt