Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Cömertlikse Işte Bu!

eylemzayi Çevrimdışı

eylemzayi

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Hz.Ali'nin ağabeyi Cafer b. Ebu Talib'in oğlu Abdullah, sıcak bir günde, bir kabilenin hurmalığına inmişti.

Abdullah burada dinlenirken, hurmalıkta çalışan köleye, yemek vakti üç parça ekmek geldiğini gördü. Adam ekmeklerden birini ağzına götürmek üzereydi ki, birden önünde açlığı her halinden aç ve perişan olduğu belli bir köpek belirdi.

Köle elindeki ekmeği köpeğin önüne attı. Köpek ekmeği derhal yedi. Köle ekmeğin ikinci parçasını da attı. Köpek bunu da bir kerede sildi süpürdü. Köle bunun üzerine üçüncü parçayı da köpeğe verdi. Kalkıp, yeniden işine dönmek üzereydi ki, olup biteni uzaktan seyreden Abdullah, yaklaşıp sordu:

"Ey köle, bugünkü yiyeceğin ne kadardı?"
Köle sıkılarak cevap verdi:
"İşte bu üç parça ekmek."
"O halde neden kendine hiç ayırmadın?"
"Baktım ki, hayvan çok aç. O halde bırakmak istemedim."
"Peki, sen ne yiyeceksin şimdi?"
"Oruç tutacağım."

Bunun üzerine, Abdullah b. Cafer, köleden sahibini, evinin nerede olduğunu.. sordu. Sonra da gidip adamdan bu hurmalığı içindeki köleyle birlikte satın aldı.

Sonra döndü, köleye bu tarlayı ve onu sahibinden satın aldığını söyledi ve ekledi: "Seni azad ediyorum. Bu hurmalığı da sana hediye ediyorum."

Cömertliğiyle meşhur Abdullah b. Cafer, kendisinden daha cömert birini tanıyıp tanımadığı sorulduğunda, bu olayı anlatır ve:

"Ama o köpeğe topu topu üç parça ekmek vermiş; sense ona koskoca bir hurmalığı ve hürriyetini vermişsin" dediklerinde, şu karşılığı verirdi:

"Ama o elindeki herşeyi verdi; ben ise elimdekinin bir kısmını..."
 
deli Çevrimdışı

deli

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
"Ama o elindeki herşeyi verdi; ben ise elimdekinin bir kısmını..." :korktum

daha ne olsun. Allah yolunda ellerindeki her şeyi infak etmeye hazır bir sahabe topluluğu. ben ise Allah yolunda Son model bilgisayarımı ve yeni aldığım telefonumu benden daha fazla ihtiyaç sahibi müslüman bir kardeşime vermem gerektiğini farketsem, bu işi yüzbin defa düşünürüm. hatta öyleki düşünmekten infak etmeme zaman kalmaz, yine kendime saklarım. :üzgünüm

Rabbim bizlere verilen örnekteki sahabi gibi iman etmeyi nasib etsin... :hacıabi

Allah azı olsun kardeşim. güzel bir konu hoş bir misaldi... :cemaat
 
Üst Ana Sayfa Alt