Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Çörekotu'nun Faydaları

awesome Çevrimdışı

awesome

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Sabahları yenilen çörekotu kolesterolü düşürüyor.
Kara tanenin kolesterolü düşürdüğü yapılan deneylerle ispatlanırken, tedavi için sabahları aç karnına 9-10 adet çörek otu tohumu veya bir çay kaşığı çörek otu yağı yutulması tavsiye ediliyor. Böylece kolesterolün neden olduğu kalp-damar rahatsızlıklarının
önlenebileceği belirtiliyor.

Hiçbir yan etkisi olmayan çörekotu, tamamen doğal bir ilaç görevi görüyor. Ankara Özel Yavuz Sultan Fen Lisesi son sınıf öğrencisi Burak Eriçek (17) , gerçekleştirdiği deneylerle çörekotu yağı ve tohumlarını kullanarak tavşanların kolesterol oranını dört hafta içinde yarıya düşürmeyi başardı. Böylece kolesterolün neden olduğu kalp-damar hastalıklarının önlenebileceğini kanıtladı. Çörekotunun tavşanlara etkisinin insanlara göre daha hızlı olduğunu söyleyen Burak, kilo durumuna göre daha kısa ya da uzun sürede sonuç
alınabileceğini dile getirdi.

Çörekotunun bilinen 16 türü bulunuyor. Karamuk, siyah susam diye de anılıyor.

Yüksek dozajda kullanılmaması tavsiye edilen çörekotu birçok hastalığı iyileştiriyor. Çörekotunun yararları şöyle:

Kanser ve AIDS'e karşı bağışıklık sistemini güçlendirir.
Bronşit nöbetlerine iyi gelir.
Vücuda kuvvet ve zindelik verir. Kan yapıcıdır. Kan şekerini düşürür.
Çocukların gaz ve sancılarını giderir.
Anne sütünü artırır. Unutkanlığa
faydalıdır.
Mide ve bağırsaktaki gazları söker, hazmı kolaylaştırır, iştah açar.
Ekmek ve keklere katılırsa şişlik yapmaz.
Böbrekteki kum ve taşları döker, basura iyi gelir.
Felç ve kazıklı hummaya (tetanos) faydalıdır.
Öksürük, balgam, nefes darlığı, grip, nezle, baş ağrısı ve
romatizmaya iyi gelir.
Diş ağrısı ve diş iltihaplanmalarında kullanılır.
Bağırsak ve karındaki kurt, parazit ve solucanları öldürür.
Sivilce, uyuz, egzama gibi cilt hastalıklarına faydalıdır.

Not: Yarım kg balın içine aktardan çekilmiş olarak alacağınız 200 gr çörekotunu karıştırın. Sabah, öğlen, akşam bir çay kaşığı alın. Sigara kullananların bütün ciğerleri temizleniyor. Sigaranın verdiği halsizliği alıyor.
 
Pulcet Çevrimdışı

Pulcet

Forumun Bekçisi
Site Emektarı
Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Ölüm dışında hiçbir hastalık yoktur ki çörek otunda onun için bir deva bulunmasın." [Buhârî, Tıbb 7; Müslim, Selam 89, (2215); Tirmizî, Tıbb 5, (2042), 22, (2071).


AÇIKLAMA:

Bu hadiste, dilimizde çörek otu dediğimiz siyah habbenin ölüm dışında bütün hastalıklara şifa vereceği beyan edilmektedir. Hadis muhtelif vecihlerde gelmiştir. İbnu Hacer, hadisin bir vechinde yer alan -çok hapşırma ile gelen nezleye nasıl kullanılacağı hususundaki- bir açıklamayı merfu rivayetten bulduğunu kaydeder:

"Çörek otu ayıklanır incecik dövülür, zeytin yağıyla karıştırılıp burna üçer damla damlatılır." Bir diğer rivayetin açıklaması hangi hastalık için olduğu tasrih edilmeden yapılmaktadır. Şöyle denir:

"Dendi ki: "Siyah habbe nedir?" Şu cevabı verdi: "Şûnîz'dir" Tekrar sordu: "Onu nasıl kullanacağım?" dedi ki: "Yirmibir adet çörek otu tanesi alırsın, bir beze bağlarsın. Sonra bir suya koyup bir gece bekletirsin. Sabah olunca burnun sağ deliğine bir damla, sol deliğine iki damla damlatırsın. Ertesi günü sağ burun deliğine iki damla, sol deliğe bir damla. Üçüncü gün sağ deliğe bir, sol deliğe iki damla damlatırsın." İbnu Hacer açıklamasına devam eder:

"Bu beyandan varılan sonuç şudur: "Çörek otunun her derde deva olmasının ma'nâsı, her hastalık için tek başına aynı şekilde kullanılması demek değildir. Aksine, bazan olur tek başına kullanılır, bazan olur mürekkep olarak kullanılır, bazan dövülüp inceltilmiş, bazan da dövülmemiş olarak kullanılır. Zaman olur yenilerek, içilerek, damlatılarak ve sarılarak vs. çeşitli şekillerde kullanılır.

Hadiste geçen "her hastalığa" tabirini bazı âlimler pek mutlak bularak "onunla tedavi kabul eden..." diye kayıtlamak istemişler ve: "Çünkü o, soğuk hastalıklara iyi gelir, hararetli hastalıklara değil..." demişlerdir.

Hadis şârihleri burada teferruatına girmeyeceğimiz bir kısım açıklamalar yaparak, hadisin bütün hastalıklara şâmil olan âmm hükmünü "bir kısım hastalıklara" diye tahsis etmeyi uygun görürler. Hatta Ebu Bekr İbnu'l-Arabî bile bu görüşe katılır ve der ki:

"Tabibler nezdinde bal, bütün hastalıklara şifa olma yönüyle çörek otundan çok ileride yer alır, buna rağmen öyle hastalıklar var ki, onlara yakalananlar bal yiyecek olsalar ondan zarara uğrarlar. Bal hakkındaki فِهِ شِفَاءٌ لِلنَّاسِ "Onda insanlara şifa vardır" (Nahl 69) âyetinden murad, ekseri ve galib durum olursa, çörek otu hakkında gelen mutlak ifadeyi de "ekseri durum" diye tevil etmemiz evla olur."

Hadisin âmm olan hükmünü bu şekilde tahsis taraftarı olmayanlardan İbnu Ebî Cemre de şunu söyler:

"Âlimler bu hadis hakkında ileri geri konuşup, âmm hükmünü tahsis ettiler ve hadisi tıbb ve tecrübe ehlinin sözleriyle izaha yeltendiler. Bunu yapanların hatası açıktır. Zira biz, tabiblerin sözlerini tasdik edecek olursak ilimlerinin temelini zann-ı galibe dayanan tecrübe teşkil eden kimseleri esas almış oluruz. Şurası muhakkak ki, hevadan konuşmayan Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ı tasdik etmek, onların kelamını kabulden evlâdır."

İbnu Hacer, bu farklı görüşleri kaydettikten sonra münakaşayı şöyle bağlar: "Çörek otunu tek başına, tek tarzda değil, farklı terkibler ve çeşitli şekillerde almanın kastedilmiş olacağını göstererek, ma'nâsının âmm olmasının esas olduğunu belirttik. Hadisin ma'nâsına böyle yaklaşmanın herhangi bir mahzuru yoktur, hadisin zahirinden çıkma da mevzubahis değildir."

Esasen Resulullah, hiçbir ilacın hiçbir hastalığa kesin deva vereceğini vaadetmiyor, daha önce de geçtiği üzere "Allah'ın izni"yle kayıtlıyor. Sadedinde olduğumuz çörek otunun dahi, -İbnu Hacer'in de belirttiği gibi dozajını, terkibini alınış tarzını tesbit edebildiğimiz takdirde- bu çeşit ifadelerde tekid maksadı da bulunmakla beraber "Bütün hastalıklar için" demede bir mahzur olmamalıdır. Madem hadis âmmdır, öyleyse ülemânın belirttiği kayıtlar çerçevesinde bütün hastalıklar için çörek otunun az veya çok tedavi edici bir tesirinin varlığını kabul etmemiz daha uygundur. Zira O (aleyhissalâtu vesselâm), her ne söylemişse haktır, gerçektir, mübalağa ve mücâzefeden berîdir.

(İbrahim Canan, Kütüb-ü Sitte Tercüme ve Şerhi)

Selam ve dua ile... :ahim
 
Birtat Çevrimdışı

Birtat

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
immum sıstemi/bağışıklık sistemine olumlu katkılarından dolayı,
çörek otu hastalıkları def etmede beşinci vites hızı verebilir.

ayrıca çörek otunun taze olup olmadığı;

elinizi çörekotuna tutar, ezersiniz, eliniz kirlendi ise; taze'dir.
 
A Çevrimdışı

ANDOLSUN

Üye
İslam-TR Üyesi
Fazla kullanmazdım. Şimdi daha önem vericem inşeAllah.

Allah razı olsun kardeşim. Emeğinize sağlık.
 
GuLYaRaSi Çevrimdışı

GuLYaRaSi

VuSLaTa HaSReT
Admin
Yeni arastirmalara göre artik KANSER TEDAVISINDE dahi kullanilinca, fayda ediyor..
 
E Çevrimdışı

Ebu SILA

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Çörekotunuza sahip çıkın, başka da birşey demiyorum.

Son 1 ayda yurtdışından; özellikle Amerika'dan gelip tonlarca çörekotunu hasat edilir edilmez götüren kaç firma var?
Neden sus pus herkes?
Biz hala maske diye yanıp tutuşalım, Vallahi sinirden çatlıyor insan!
Zamanında doğal göl sülüklerimize çekilen ayarı, bugün hadisle şereflenmiş çörekotuna çekiyorlar.
İsrail değil miydi tonlarca sülüğümüzü alıp götüren?
Şimdi ilaçlı sularda büyütülen sülükler doğuramıyor bile, tabiri caizse sezeryan yapıyorlar.
Bunun enzimi nasıl şifa olsun?
Uyanın kardeşim elimizde doğal ne varsa alıp götürüyorlar.
Biz hala ilaç kimyasal savaşı veriyoruz burda.
Yazıktır, ayıptır, yeter!
*****
Yağmur Mirzayeva. (Alıntı.)
 
Ashab 65 Çevrimdışı

Ashab 65

Üye
İslam-TR Üyesi
SuphanAllah Rabbimiz azametin büyüklüğü kadar sana Hamd olsun Sadıkul masduk Resulü ne salât ve selâm olsun gerçekten felsefenin ve mealcilerin yalanlanmiş kabul edemedikleri şeyleri şimdi tıp bile bunu ortaya çıkartıyor Resûlullah sav sineğin bir kanadında şifa bir kanadında panzehir olduğunu söyleyip Kur'an bize yeter diyenler yalanladılar fakat
Yıllar önce bu tıbbın gerçek olduğunu ortaya koyuldu
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt