Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Darlıkdayken Infak Verme

!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
134 - Onlar bollukta ve darlıkta Allah yolunda harcayanlar, öfkelerini yenenler, insanları affedenlerdir. Allah iyilik edenleri sever.

Âl-i İmrân(*) Sûresi
 
Muzzammil Çevrimdışı

Muzzammil

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Ebu Hurayra'dan ;

RasulUllah s.a.s. hastaliginda Bilal'i ziyaret etti, Bilal ona sakladigi hurmalari cikarinda RasulUllah ona ; '' Bu nedir ey Bilal ? '' dedi.
Bilal ; '' Sakladigim hurmalardir '' dedi.
RasulUllah ; '' Sen cehennemde bunlarin buharini isitmekten korkmadin mi bunlari infak et ya Bilal ve ars Sahibinin sana az vermesinden korkma '' dedi.



Abu Ya'la, Abu Hajar al Asqalani, Metalibu Aliyye, Tevhid Yayinlari, 3/102/103
 
kanepe21 Çevrimdışı

kanepe21

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Sana neyi infak edeceklerini sorarlar. De ki: "Hayır olarak infak edeceğiniz şey, anne-babaya, yakınlara, yetimlere, yoksullara ve yolda kalmışadır. Hayır olarak her ne yaparsanız, ALLAH onu şüphesiz bilir." (bakara 2/215)
 
Nevfelah Çevrimdışı

Nevfelah

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
وَأَنفِقُوا مِن مَّا رَزَقْنَاكُم مِّن قَبْلِ أَن يَأْتِيَ أَحَدَكُمُ الْمَوْتُ فَيَقُولَ رَبِّ لَوْلَا أَخَّرْتَنِي إِلَى أَجَلٍ قَرِيبٍ فَأَصَّدَّقَ وَأَكُن مِّنَ الصَّالِحِينَ


Sizden birinize ölüm gelip de: «Rabbim, beni yakın bir süreye (ecele) kadar geciktirsen ben de böylece sadaka versem ve salihlerden olsam» demezden önce, size rızık olarak verdiklerimizden infak edin.

MÜNAFİKUN 10

 
eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
''Yarım hurma bile olsa, sadaka vermek sûretiyle! Cehennemden korunmaya çalışınız!''

akhiler sadakanın az veya çok olduğuna aldanmadan ALLAH için sadaka verin,yeter ki onun rızası olsun ayrıca mümkün mertebe düşkün olan kimselere verin ki hayra ermiş olasınız

meslek edinmiş dilencilere bişey vermeyin !!

güncel
 
LeyL-i Hüzün Çevrimdışı

LeyL-i Hüzün

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Ebu Dâvud'daki bir rivayette: "Dilenci için bir hak vardır, at üzerinde de gelse bile" buyurmuştur''.

Ebu Dâvud, Zekât 33, (1665)
 
eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
"Her kim çok mal toplamak için, insanlardan onların mallarını dilenir durursa, muhakkak bir ateş parçası istemektedir... " (Müslim, Zekât, 105).

"Sizden birinizin bir kucak odun toplaması, sonra o odun demetini sırtına yüklenip satması, kendisi için verecek, yalnız vermeyecek bir kişiye gidip istemesinden elbette çok daha hayırlıdır. " (Müslim, Zekât, 107).


(Sakın kimseden bir şey isteme! Kırbacın düşse bile, başkasından isteme, inip kendin al!) [İ. Ahmed]

Hazret-i Ebu Bekir, deve ile giderken devenin yuları düşünce, devesini çöktürüp yuları aldı. Oradakiler, (Bize söyleseydin de biz alıp sana verseydik, inmene ne lüzum vardı?) dediler. Hazret-i Ebu Bekir, (Resulullah bana, halktan bir şey istemememi emretti) buyurdu. (İ. Ahmed)
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt