Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

"dehşetgar" Dehşet Saçtı

Nurullah İslam Çevrimdışı

Nurullah İslam

Üye
İslam-TR Üyesi
“Şehitlik haberini duyunca haber verecek herhangi bir yakınını bulamadık. Kimse de onun gerçekte kim olduğunu bilmiyordu.”

İstediğini elde edebilmek için canını vermeyi göze alabilen kimse hedefini iyi bilen en kararlı kimselerdendir.

Allah yolunda mücahitler ki; en büyük zulüm olan şirk’in ortadan kalkması ve bütün bir insanlığın üzerine islam adaletinin hakim olması uğruna silahlanarak bu uğurda canlarını ucuz bir şekilde vermeyi göze almışlardır.

Şeyh Usame’nin şehid olduğu dönemlerde veziristana yeni gelen bir kardeş Afgan teşkillerine katılmak istediğini söyledi. Adını sorduğumuzda “İntikam” cevabını vermişti. Bir süre yanımızda kaldı. Devamlı olarak Afganistan’a ne zaman gidileceğini soran kardeş, gitme vaktinden bir süre önce adını “Dehşetgar” olarak değiştirdi. (Dehşet saçan gibi bir manaya gelmektedir.)

O günlerde Pakistan’da küçük bir operasyon hazırlığı yapılmıştı. Kardeş bunu duyar duymaz silahını aldı ve mecmuanın arasına karıştı. Hareket noktasına vardıklarında yeterli sayıya ulaşıldığı için alınmayan yüzlerce mücahidin arasından sıyrılarak araçların yanında duran Taliban mücahidine işaret parmağı göğsünü gösteriyor halde “Zı Dehşetgar” (Ben Dehşetgar) dedi. Taliban yüzünde ki kararlılıktan etkilenmiş olmalı ki sırada bekleyen yüzlerce mücahidin arasından “bunu bırakın geçsin” diyerek ona özel olarak izin vermişti.

Afganistan teşkilleri zamanı geldiğinde Dehşetgar’ın gitme zamanı da gelmişti. Onun ile gidenler aylar sonra geriye onsuz döndüler. Amerikalı askerler ile girdiği bir çatışmada şehid olduğunu söylediler.

Gittiği bölgede amerikan askerlerini gündüz vakti pazarın ortasında nasıl pusuya düşürdüğünü ve mermisi bitene kadar nasıl savaştığını anlattılar. Pazarda ki köylüler birbirlerine türkiyeli bir gencin öldürdüğü askerin sillahını alarak şehid olana kadar tek başına nasıl savaştığını anlatıyorlardı.

O köyde bulunan halkın bu olaydan sonra orada bulunan tepenin adını Dehşetgar olarak değiştirdiğini söyleyenler oldu.

Şehitlik haberini duyunca haber verecek herhangi bir yakınını bulamadık. Kimse de onun gerçekte kim olduğunu bilmiyordu. İstediğini elde etmek adına tek başına çıkmıştı. Şüphesiz ki Allah’ ın (c.c) tanıması ona yeterlidir.

Zaman unutmaz,

Kaç insanın öldüğünü,

Ve kanın aktığını Hak ve Batıl savaşında...

Nesiller bilsin bunu!

Aslanlar üzerinde ki ölü toprağı atmak için öldürür.

Kanlarımız zekidir,

Canlar ise onurlu,

Ruhlarımız hediye

Mabud olan tek İlah’ımıza...

Böyle ilerleriz en önde adn cennetlerine,

Böyle ulaşırız huzura...

Not: Yazı alıntıdır.
 
Üst Ana Sayfa Alt