Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

DERT, HAYIRLI BİR MİSAFİRDİR

eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
Mu'min kul Allah (celle ve ala)'dan dünya ve ahiret iyiliklerini ister. Hastalığı felaketi temenni etmez. Ama bunlarla imtihana tabi tutulmuşsa da sabreder. Çünkü başa gelen hastalık veya en küçüğünden en büyüğüne kadar her sıkıntı musibet onun hayrınadır.

Hennad B.es-Seri'nin Kitabu'z-Zühd'ünden hastalık, sıkıntı ve dertlere bakış açımızı değiştirecek alıntılar yaptım sizler için.

Abdullah Bin Mesud şöyle demiştir: "Çektiği acıdan dolayı kişiye ecir yazılmaz, ecir amellerden dolayı yazılır, fakat bu sebeple günahları bağışlanır."

Musa bin Enes'den rivayet edildiğine göre bir kişi hasta olan Ebu Ubeyde'den bir şey istedi Oradaki insanlar da ona sadaka verdiler O da:
"Allah hastanıza Ecir versin" dedi Ebu Ubeyde de:
"Bana bundan dolayı Ecir verilmez Fakat bu hastalık günahıma kefaret olur" dedi. .
Kays.bin Abbad şöyle demiştir:
"Ağrılı sancılı vakitler, hatalı (günah işlenen) vakitleri siler."

Ebu Said El hudri şöyle demiştir:
Allah Rasûlü ﷺ 'i şöyle buyururken dinledim:
"Müslüman bir kula bir rahatsızlık, yorgunluk, eziyet, hüzün, hastalık veya bir keder dokunduğu zaman Allah Teala bunu onun günahlarına kefaret yapar." (Ahmet Bin hanbel)

Aişe (radıyallahu anha)'dan rivayet edildiğine göre Allah Rasûlü ﷺ şöyle buyurmuştur:
"Mu'mine batan bir diken hatta ondan düşük derecede olan şeylerden dolayı dahi Allah onu (sevap bakımından) bir derece yükseltir veya onun bir günahını siler." (Muttefekun aleyh)

Ebu Derda şöyle demiştir: "Kızıl ve siyah develere sahip olmak, beni yakalanmış olduğum tek bir hastalık kadar sevindiremez."

Ebu Bekir (radiyallahu anh) şöyle demiştir: "Müslüman bir sıkıntıya düşse veya ayakkabısının bağı kopsa hatta elbisesinin yenine koyduğu parasını kaybetse, bundan dolayı feryat etse ve sonunda onu kitabının içinde bulsa bile tüm bunlardan dolayı onun günahları silinir."

Abdullah b. Halife şöyle demiştir: Ömer (radiyallahu anh) ile bir cenazede idim ayakkabısının bağı koptu bunun üzerine istirca da bulundu ("İnna lillâhi ve inna ileyhi raciun") Şüphesiz biz Allah'a aidiz ve O'na dönüyoruz" dedi) sonra da: "Hoşlanmadığın her şey musibettir" dedi.

Alıntı...
 
Üst Ana Sayfa Alt