Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Düşündürücü & Güzel & Sözler

P Çevrimdışı

PhiloSophiaLoren

Guest
Her mutsuzluğun ötesinde yine yaşam bekler... Ama insana özgü bir yeteneksizliktir yaşayamamak ... Yoksa hangi balık boğmuş kendini; Hangi serçe atlamış damdan...

Dostoyevski
 
Muaz ibni Cebel Çevrimdışı

Muaz ibni Cebel

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Sa’d bin Ebi Vakkas radiyallahu anh ölüm döşeğinde iken oğluna şöyle demiştir:

“Ey oğul! Sana benden daha iyi öğüt vereni bulamazsın!

1) Namaz kılmak istediğinde, güzelce abdest al ve o son namazınmış da, başka namaz kılamayacakmışsın gibi namaz kıl!
2) Tamahkârlıktan kaçın! Çünkü o peşin fakirliktir!
3) Kanaatkâr olmaya bak! Çünkü o zenginliktir!
4) İşinde ve sözlerinde dikkatli ol!
5) Sonradan özür dilemek zorunda kalacağın her şeyden kaçın!
6) Hayırlı olduğuna inandığın işi yap!”


Tabarani Mucemu’l-Kebir 1/142
 
Muaz ibni Cebel Çevrimdışı

Muaz ibni Cebel

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Abdullah İbni Abbas radıyallahu anhümâ’dan nakledildiğine göre şöyle demiştir:

Bir gün Hz. Peygamber’in terkisinde bulunuyordum.
Bana:

“Yavrucuğum, sana bazı kaideler öğreteyim” dedi ve şöyle buyurdu:

“Allah’ın buyruklarını gözet ki, Allah da seni gözetip korusun. Allah’ın (rızâsını) her işte önde tut, Allah’ı önünde bulursun. Bir şey isteyeceksen Allah’tan iste. Yardım dileyeceksen, Allah’tan dile! Ve bil ki, bütün bir ümmet toplanıp sana fayda temin etmeye çalışsalar, ancak Allah’ın senin için takdir ettiği faydayı temin edebilirler. Yine eğer bütün ümmet, sana zarar vermeye kalksalar, ancak Allah’ın senin hakkında takdir ettiği zararı verebilirler. Çünkü artık kaderi yazan kalem yazmaz olmuş, yazıları değişmeyecek şekilde kesinleşmiştir.”

(
Tirmizî, Kıyâmet 59)
 
chechengirl Çevrimdışı

chechengirl

Üye
İslam-TR Üyesi
En büyük günahlardan biriside, söylentiler yayıp insanları bir kişiden uzaklaştırmaktır. Dogru olsa dahi, ortada gerçekçi ve acil bir gerekçe olmadan insanların işledikleri günahları yaymak haramdır. Bazen bir kişi hakkında hic bir olumsuz düşüncelerimiz olmaz, taki bazı insanlarin gelip kulaklarımızı şişirmesine kadar. Bunlara inanmaktan sakınmamız ve bunları başka insanlara nakletmekten uzak durmamız gerek. Allah Rasulü -sallallahu aleyhi ve sellem- şöyle buyuruyor: "Her duyduğunu söylemesi, kişiye yalan olarak yeter." [Müslim, Mukaddime 5]
 
chechengirl Çevrimdışı

chechengirl

Üye
İslam-TR Üyesi
İslam , hiç kimseden çekinmez we kendisinin ışındaki şeytani sistem we kannlara asla musamaha etmez. İslam , bu özelliğinin Kelime-i Tewhid'in başındaki ''La'' ile ortaya koymuştur. Bu gün insanları Tewhid'e dawet eden Muwahhidler bu noktada çok dikkatli olmalıdırlar.

''Kişi İslamı kabul ettiğini söylesinde bununla birlikte tabi olduğu beşeri rejimi de meth-u sena etsin önemi yoktur,we yahut biz şimdi muhatabımızın tabi olduğu ideolojinin bir put olduğunu söylersek, muhatabımız bizden kaçabilir. Bu nedenle şimdilik bunları anlatmayalım. Kişi zamanla bu putlardan waz geçer'' mantığı Kelime-i Tewhidin başındaki ''La İlahe'' ilkesine aykırıdır. ''La'' buna müsade etmez.

La syf 27 m.çelik yayın e. yendaa
 
E Çevrimdışı

emirha_K

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Milletimiz İslam Vatanımız Cennet Bayrağımız Kelime-i Şehadet :cihad:
 
chechengirl Çevrimdışı

chechengirl

Üye
İslam-TR Üyesi
Rivayete göre Bahreynli bir grup çocuk , ellerinde değneklerle oyun oynuyorlarmış. Bahreyn piskoposu da orada oturuyormuş. Derken top kaçıp piskoposun gögsüne çarpmış , o da topu almış. Çocuklar ondan topu ısrarla isteselerde o , vermemekte direnmiş.

Çocuklardan biri ona: ''Muhammed'i Peygamber olarak gönderenin hakkı için onu bize geri vermeni istiyorum . '' demiş. Ancak piskopos - Allah ona lanet etsin - topu yine vermemiş ; üstelik bir de Allah Rasulü s.a.v ' e hakaret etmiş. Bunun üzerine Çocuklar , değnekleriyle üzerine yürüyüp ona vurmaya başlamışlar ve sonunda psikoposu ölmüş.

Bu durum , Ömer b. Hattab r.a 'a iletildiğinde çocukların o piskoposu öldürmelerine hiç bir fetih ya da ganimete sevinmediği kadar çok sevinmiş ve şöyle demiş:

''İşte şimdi İslam aziz oldu. Zira peygamberlerine hakaret edilen küçük çocuklar , buna öfkelenmiş ve zafer kazanmışlardır.''

Menhecu't terbiyeti'n nebeviyye , muhammed nur s.94

 
portalkal Çevrimdışı

portalkal

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
şimdiki çocuklar da gidip elini öpüyorlar...

27541_129992010373818_3040_n.jpg

ben de duygulandım şu sıfata bak D:

27541_129992010373818_3040_n.jpg
 
chechengirl Çevrimdışı

chechengirl

Üye
İslam-TR Üyesi
İbn-i Abbas (r.a) riwayet ediyor: ''Bir yahudi ile bir münafık arasında anlaşmazlık çıktı. Yahudi dawayı peygambere götürmek istedi. Münafık ise , Ka'b b. Eşref adındaki tağutun yanına gitmek istedi. Münafık yahudinin elinde çaresiz kalınca Hz.Peygamber (s.a.w)'in yanına gittiler. Dawalarını olduğu gibi Hz.Peygamber'e anlattılar. Hz. Peygamber (s.a.w) dawayı dinledikten sonra yahudiye hak werdi.

Hz.Peygamber'in huzurundan ayrıldıklarında münafık bu hükme razı olmayıb yahudiyi Ömer (r.a)'ın kapısına götürdü. Hz.Ömer'in ewine gittiler. Yahudi önce Hz.Peygamberin yanına gittiklerini söyledi. Hz.Ömer bunu münafıktan sordu. Münafık ise şöyle dedi:

''Ewet peygamberin yanına gittik Ben Peygamberin hükmüne razı değilim. Senden hüküm isterim.'' dedi.

Hz.Ömer (r.a) 'de ; ''Siz burada durun ben şimdi gelirim'' dedi. Sonra ewinin içine girip bir kılıç getirdi we münafığın boynunu wurdu: Sonra da şöyle dedi:

''İŞTE ALLAHU TEALA'NIN WE RASULÜNÜN HÜKMÜNE RAZI OLMAYANA BENİM HÜKMÜM BÖYLEDİR.''

Bu olayı peygamber işitince , Hz.ömer (r.a) 'e FARUK (HAK İLE BATILI AYIRAN) ünwanını werdi.

Mewakıb tefsiri ismail ferruh c.1 sh 102
 
mücahide__ Çevrimdışı

mücahide__

Üye
İslam-TR Üyesi
BİZ MÜSLÜMANIZ... ALLAHTAN BAŞKASINA BOYUN EYMEYİZ. YOL GÖSTERİCİ PEYGAMBERİMİZ GÖSTERSİN YOLUNU GÖZÜMÜZ KAPALI GİDERİZ GÖZÜMÜZÜ KIRPMADAN CANIMIZI FEDA EDERİZ . NEDEN GELDİN BU DÜNYAYA HİÇ DÜŞÜNDÜNMÜ BİR DAKİKA BUGÜN ALLAH İÇİN NE YAPTIN HAZIRMISIN DİYER TARAFA...
 
A Çevrimdışı

Abdullah Yusuf

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
Allah'la arasında en çok perde bulunan insan, O'nu hep lafla anlatan insandır. Bahsedilen bu kişi, tek nasibi Allah'ı kuru laflarla anlatmak olup kalbi O'na bağlı olmayan kişidir ki onun hali, tıpkı kendisine ait bir mal olmadığı halde işi gücü zenginlerden ve onların mallarından, dünya mal-mülkünden bahsetmek olan züğürdün haline benzer.

İbn Kayyım el-Cevziyye


SubhanAllah
 
::IM4M`UL-HAREMEYN:: Çevrimdışı

::IM4M`UL-HAREMEYN::

Tevhid ve Cihad
İslam-TR Üyesi
Yarın kabirde tek başına kaldığında neyine güvenebileceksin, ne sana fayda verecek?

Veya münker ve nekir melekleri kabir sorgusuna başladığı zaman seni kim kurtarıp sana yardım edebilecek?

Ya da mahşer günü hesap vakti geldiğinde?
 
Üst Ana Sayfa Alt