Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Fikrettin Koç Hoca - Ümmetin yetimlerine el uzatmak (proje)

عبيد Çevrimdışı

عبيد

إذا لم تخلص فلا تتعب
Ya Allah Bismillah...

100 Mazluma ekmek teknesi kuruyoruz.

ilk hedef olarak 100 bin tl.

Bu paraya ayda 10.000 tl kazandırmayı planlıyorum. Ve bu kazançla ayda 5 nüfusluk 4 ailenin giderini karşılamayı planlıyorum. Yani toplamda her ay 20 Mazluma sıcak çorba sunabilmeyi ümit ediyorum.

Kardeşlerim...

Bana özelden gelen onlarca mesajları burada paylaşsam Vallahi insanların ne zor haller yaşadıklarını görürsünüz.

Sadece bir kaç tanesi;
1- Hocam Allah için bize el atın. Bu kış günü Battaniyeye sarılı vaziyette oturuyoruz.
2- Hocam, muhakkak sizin çevreniz vardır bize Allah rızası için 250 kg kömür.
3- Hocam, babam kanser. Ben 15 yaşındayım ve okulu bıraktım. Evimizin yükü sırtımda ne olur bizlere bir el atın.
4- Hocam, tam 4 aydır ev kiramı veremedim. Evden kovulacam. Kiram 400 tl. Allah rızası için bir kirada olsa bana yardım edin.
5- Hocam, Babam Halepte şehit oldu. Ailecek ortada kaldık. Allah rızası için bizi ziyaret edebilirmisiniz. Perişan haldeyiz.

En son bu gün;
Medrese talebeleri ile market alışverişindeyiz. Aldık çıktık iki tane 18 yaşlarında sûriyeli genç kız. Etrafa bakınıyorlar. Beni görünce(sakallı takkeliyim)derhal bana yöneldiler. Arapça konuşuyorlar ellerini ağızlarına götürüp diyorlar ki;
نحن جائعون هل تتكلم اللغة العربية؟!
Biz açız. Arapça konuşabiliyormusunuz?😢

Hasbünallah’i ve ni’mel vekil...

Kardeşlerim....

Maddi birliktelik güç ve kuvvet getirir.
Karnı tok olan insan düşünür, tefekkür eder. Aç insan durgundur. Hareketsizdir.

Müslümanların biri birileriyle iş yapması oldukça zor. Zira bizler madden ve manen güçlü değiliz. Bununla birlikte olgunda değiliz.

Bir kaç paylaşımdan önce önemli bir yaramızdan bahsettim. Mazlum insanların çöplüklerden ekmek topladığından bahsetmiştim. Bekliyorum acaba böylesi ağır bir yükü kim yüklenir. Ses yok. Hiç kimse zorun altına, sorumluluk altına girmiyor. Hiç kimse keyfini bozmak istemiyor.

Bu işin ağır sorumluluğu ve büyük ecri bize kaldı. Ve yaptığım ilandan sonra Yurt içi ve Yurt dışındaki dava sahibi, dertli ve dini pratik olarak görüp edebiyatını yapmayan kardeşler aramaya, yardımcı olabileceklerini ifade etmeye başladılar. Ve hatta para gönderenlerde oldu.

Hasbünallah’i ve ni’mel vekil.

Kardeşlerim...

Bu zor ve ağır sorumluluğu üstlenen ve tek işi bu iş olacak bir ya da bir kaç kardeş olsaydı hedef 500 bin tl olacaktı.

Bu parayı işletebilecek bir yada bir kaç kardeş olsaydı hedef 100 mazlumun aylık giderlerini karşılamak olacaktı. Ne yazık ki bırakın gönüllüleri/ gönüllü tek insan bile çıkmadı. İsmini etiketlediğim bazı kardeşler ben elimden geleni yaparım demekle yetindi. Fakat daha sonra bir kez bile arayıp işe başlıyorum ve Bismillah diyorum demedi.

Herkes ağır yükün başkası tarafından halledilmesini bekliyor. Bekleyin kardeşler. Belki uzaydan birileri gelirde bu ağır yükleri karşılar.

Evet, ben bu işin sorumluluğunu üstleniyorum biiznillah.

Ancak 500 bin değil 100 bin tl bile olsa toplarım/ toplayacağım inşaallah.

Ben ilan/ ilanlar vereceğim. Ne kadar toplanırsa o kadarı ilan edeceğim. Ve hangi alanda kullanılacağını bildireceğim.

Hedeflediğim 100 bin tl parayı toplayıp çalıştıracağım.

Toplanmazsa da para gönderen kardeşlere paralarını iade edeceğim.

Tek başına ilk hedef olarak 100 bin tl koyuyorum.

Bu paraya ayda 10.000 tl kazandırmayı planlıyorum. Ve bu kazançla ayda 5 nüfusluk 4 ailenin giderini karşılamayı planlıyorum. Yani toplamda her ay 20 Mazluma sıcak çorba sunabilmeyi ümit ediyorum.

Müslümanları bu zor ve ağır sorumluluk için amel sahasına davet ediyorum.

Konu hakkında daha önceki yaptığım ilanda yardımlaşmak isteyen kardeşleri davet ediyorum ve özelden hesap numarası göndermeye başlıyorum.

Not:
1- infakı en az 1.000 tl olarak belirledim. İsteyen daha çok yapmakta serbesttir. Ve hedefimize daha çabuk ulaşırız biiznillah. O halde 100 tane Müslümana ihtiyacımız var.Şimdiye kadar kendi kattığım para ile 7.000 tl birikti elhamdulillah. Kalan bakiyemiz 93.000 tl. Yani 7 tane müslüman oldu, kalan sayımız 93 Müslüman.

2- Paranın toplanıp işletmeye başlamasından elde edilen kârı her ay ilan edeceğim. Ve elde edilen para sadece MAZLUMLARA İNFAK EDİLECEKTİR.

3- Sürekli infak işleri ile meşgul olan dernek ve vakıf sahibi kardeşleri bu hayırlı amelde bizi desteklemelerini bekliyorum. Hedeflenen miktardan sonra elde edilecek kazancı yine derneği ve vakfı olan kardeşlerin tesbit ettikleri MAZLUMLARA döndereceğiz.
Fikrettin KOÇ Hoca
 
eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
93 te biri de ben olayım ins

İrtibat ?
 
عبيد Çevrimdışı

عبيد

إذا لم تخلص فلا تتعب
93 te biri de ben olayım ins

İrtibat ?
Abi, öncelikle Allah kabul etsin. Fikrettin hocanın Facebook sayfasından ulaşıp konuşabilirsiniz.
Bir de;
Aşağıdaki yazıyı yazıp vazgeçmiştim. Yorum kısmında öyle kalmıştı. Sonra el Muhacir abi yardımda bulunacağını söyleyince ekleme yapıp yazıyı paylaşma kararı aldım.

Kardeşler,
Forum olarak biz de bir pay koysak olur mu? Kendi başına katkıda bulunamayacak olanlar var. İmkanı olan, ki herkesin kitaba vereceği paradan, günlük ihtiyaçlarından keserek, otobüsle gideceği iki üç kilometrelik yola vereceği parayı o yolu yürüyerek vererek bu sadakaı cariyeye katkıda bulunacak durumu vardır. Yoksa forumda zamana geçirmeyip önce kendimizin ve elimiz altındakilerin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışacaktık. . Bu para devamlı işlenecek İnşâAllah. İşkedikçe de bize yazılacak. Her birimiz bir miktar koysak 1.000 TL eder. Kabul ederseniz hocayla konuşurum. Direk burda ortak güvendiğimiz bir abinin hesabına yatırır oradan da Fikrettin hocaya ulaştırırız.
.
 
Son düzenleme:
عبيد Çevrimdışı

عبيد

إذا لم تخلص فلا تتعب
Fikrettin Koç Hocadan:



Allahın kulları, benim değerli kardeşlerim:

Bu, çok içten bir paylaşımdır.

Bismillahi celle şe’nuhu...

Ben dâvet ettim. Şu ayete tâbi olarak:
👇
‎وَلْتَكُنْ مِنْكُمْ اُمَّةٌ يَدْعُونَ اِلَى الْخَيْرِ
Aranızdan iyiliğe, hayra çağıran bir topluluk bulunsun.” Âl-i İmrân sûresi (3/104).

Siz icabet ettiniz.Şu ayete tâbi olarak:
👇
‎وَتَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَالتَّقْوٰى
İyilik ve takvada yardımlaşın.” Mâide sûresi (5/2),
Sana hamd olsun Rabbim.

Hayır ve yardımlaşma sürecinin tahlili:
1- İlan süresinin tamamı 2 hafta.
2- Korku, ümit sevinç bir arada.
5- Stres zirvede.
6-Dualar için eller semada.
7-Kardeşlik hukukunun heyecanı ve sevgisi olağan üstü.
8- Bir avuçta olsak birlik ve vahdet olduk mu çok şey oluyor.
9- Hayırda yarışanlara şahit olmak.
10- Hayırda yarışmayı sadece izleyenlere şahit olmak.

Değerli kardeşlerim...

Konu hakkında ilk paylaşımı mı kim hatırlar bilemiyorum. Ancak orada ifade etmiştim. Bu işi üstlenecek kardeşim varsa çok büyük bir hayra kapı açacaktır. Ne yazık ki üstlenen olmadı ve HAYIR İHALESİ BANA KALDI. Hamdolsun. Rabbim her müslümana hayırda öncü olmayı nasip etmez.

İYİLİĞE ÖNCÜLÜK EDENE ONUN ECRİ VERİLİR

وعن أَبِي مسعودٍ عُقبَةَ بْن عمْرٍو الأَنْصَارِيِّ رضي اللَّه عنه قال : قال رسول اللَّه صَلّى اللهُ عَلَيْهِ وسَلَّم : « مَنْ دَلَّ عَلَى خَيْرٍ فَلهُ مثلُ أَجْرِ فَاعِلِهِ » رواه مسلم .

Bedir ehlinden ve ensardan olan Ebû Mes’ûd Ukbe İbni Amr radıyallahu anh’ den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Bir iyiliğe öncülük eden kimseye o iyiliği yapanın ecri gibi sevap vardır.”
(Müslim, İmâre 133. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Edeb 115; Tirmizî, İlim 14)

Nevevî’nin Müslim’den naklettiği bu hadis, bir rivayetin konumuzla ilgili tek cümlesinden ibarettir. Bu rivayetin baş tarafı şöyledir:

Bir adam Nebî sallallahu aleyhi ve sellem’ e gelerek:

– Benim hayvanım helâk oldu, bana bineceğim bir hayvan ver, dedi. Peygamber Efendimiz:

– “Bende de yoktur” dedi. Orada bulunan bir adam:

– Ey Allah’ın Resûlü! Ben, kendisine binek hayvanı verecek bir kimseyi gösteririm, dedi. Bunun üzerine Peygamberimiz yukarıda tercümesi geçen hadisi söyledi.

Hadis, hayra öncülük yapmanın, hayır yapana ve hayır yapılmaya layık olana yardımda bulunmanın faziletine delil teşkil eder. Çünkü hayra, iyiliğe delâlet etmek de bir hayırdır. Hayır yapana ecir ve sevap verildiği gibi, o hayrın yolunu gösterene de sevap verilir. Çünkü her insan bizzat kendisi hayır yapmaya güç yetiremeyebilir. Bundan elde edilen sevabın mutlaka eşit olması da gerekmez. Hayra öncülük ve delâlet, sözle, işle, işaretle veya yazmak sûretiyle olabilir. Delâlet edene ecir verilmesi, hayır ve iyilik yapanın ecir ve sevabından da hiç bir şey eksiltmez.

2- Korku yaşadım. Çünkü bu zor bir görevdi. Bunca yoğunluğuma rağmen Altından kalkabilirmiyim diye düşündüm. Çünkü gerçekten çok ama çok yoğunum. Fakat Rabbim kolaylaştırdı. Öyle ki 1 hafta 10 gün gündemde tutarız. Olmazsa başaramazsak gelen yardımları tekrar sahiplerine göndeririz. Ve BAŞARAMADIM diye ilan ederiz diye düşündüm. Bizi mahçup etmeyen Rabbime sonsuz hamd ederim.

3- Her gün bombalanan İDLİB’de tutunda dünyanın bin bir çeşit köşesinde tek ezilen ve Zulmedilen Müslümanlardır. Bana özelden gelen ve içler acısı mesajlar artık harekete geçmeliyiz dedirtti bana. Aksi halde bu dünyada yaşamamızın zerre kadar anlamı yok. Ve 10 gündür sırtıma vuran ve nefes aldırmayan yoğun bir mide ağrısı yaşadım. Şimdi sakinledi elhamdulillah.

4- Özellikle Almanyadan bir kardeşim... Hocam beni unutma!!! Diye yazdı. Çok duygulandım. Dedim ki vallahi benim kardeşlerim bir avuçta olsa samimiler. Aynen BEDİRDEKİ GİBİ, bir avucuz ama vallahi samimiyiz. Bizleri en baştan bu yana yetiştiren ilim ehli olsaydı, gayet güzel bir cemaat terbiyesinden geçseydik kesinlikle daha iyi yerde olurduk.

5- Ben işin tamamen mutfak kısmındayım kardeşlerim. Yani paraya para kazandırma görevim var. Bir müslüman bu işi benden aldaydı büyük ecir alırdı. Ama o ecri Rabbim bana nasip etti. Ben kazanılan her bir kuruşu ilan edeceğim. Ve bu ilana tâlip olan öksüz, yetim, yolda kalmış, Mustaz’af olan kardeşlerime iletilecek biiznillah. Ve bu yetimleri, şehid ailelerini tesbit etme sorumluluğu özellikle Adem Gülbahar ve Fatih Samur kardeşlerime aittir.

Elbette sadece Adana değil, nerede olursa olsun yeterki mazlum olsun.
Bu manada benim yakinen tanıştığım ve kardeşlerim dediğim iki ilde iki yardım derneği var. Birisi Ankara, diğeri Adana.

6- Sadece izleyenler oldu...
Onlara hakkımı helal etmiyorum.

Neden? Çünkü evet Müslüman yardım edemeyecek kadar fakir olabilir. Hatta yardımı kasten de yapmayabilir. Peki bir hayrı sayfasında duyurup paylaşamaz mı? Bunun için ücret mi isteniyor?

Şu ayetler seni hiç etkilemiyor mu müslüman?
İyilik ve takvada yardımlaşın.” Mâide sûresi (5/2),

Aranızdan iyiliğe, hayra çağıran bir topluluk bulunsun.” Âl-i İmrân sûresi (3/104).

7- Hedefimiz 500 bin tl. Ayda 100 tane mazluma yardım. Yılda 1.200 kişiye yardım. Bunu başaracağız/ başarmalıyız. Başka çaremiz yok.

Bu hedefe ulaştık mı elde edeceğimiz hayr ve bereketi düşününce gözlerim parıldıyor. Çünkü bu iş, sadece yardım etmekle kalmayacak daha da ileri boyutlara taşınacak. Minik bir örnek:
Yardım edeceğimiz 100 aileden kaç tane Medrese talebesi çıkabilir? Anladınız değil mi?
Bu meblağa ulaştık mı yapacağımız yardımların dışında bizzat işsiz kardeşlere iş istihdamı sağlayacağız. Bu da işin başka bir boyutu.

O halde özetliyoruz;

Biz Müslümanız....

Tek amacımız Rahmanı razı etmektir.

Allahın( cc) verdiği ne varsa ( Can- Mal- Akıl- ilim- Sağlık) onun rızasını kazanmak için seferber edeceğiz.

(Kasas sûresi 28/77):

‎وَابْتَغِ فٖيمَا اٰتٰیكَ اللّٰهُ الدَّارَ الْاٰخِرَةَ
“Allah’ın sana verdiği şeylerde ahiret yurdunu ara.

‎وَلَا تَنْسَ نَصٖيبَكَ مِنَ الدُّنْيَا
Dünyadan da nasibini unutma.

‎وَاَحْسِنْ كَمَا اَحْسَنَ اللّٰهُ اِلَيْكَ
Allah’ın sana iyilik yaptığı gibi sen de iyilik yap
‎وَلَا تَبْغِ الْفَسَادَ فِى الْاَرْضِ
ve yeryüzünde bozgunculuk isteme
‎اِنَّ اللّٰهَ لَا يُحِبُّ الْمُفْسِدٖينَ
Çünkü Allah, bozguncuları sevmez.”
 
Pangea Çevrimdışı

Pangea

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
selamunaleykum ve rahmetullah ve berekatuhu şeriat ul islam kardeşim sen misin?
Allahın kulları, benim değerli kardeşlerim:

Bu, çok içten bir paylaşımdır.

Bismillahi celle şe’nuhu...

Ben dâvet ettim. Şu ayete tâbi olarak:
👇
‎وَلْتَكُنْ مِنْكُمْ اُمَّةٌ يَدْعُونَ اِلَى الْخَيْرِ
Aranızdan iyiliğe, hayra çağıran bir topluluk bulunsun.” Âl-i İmrân sûresi (3/104).

Siz icabet ettiniz.Şu ayete tâbi olarak:
👇
‎وَتَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَالتَّقْوٰى
İyilik ve takvada yardımlaşın.” Mâide sûresi (5/2),
Sana hamd olsun Rabbim.

Hayır ve yardımlaşma sürecinin tahlili:
1- İlan süresinin tamamı 2 hafta.
2- Korku, ümit sevinç bir arada.
5- Stres zirvede.
6-Dualar için eller semada.
7-Kardeşlik hukukunun heyecanı ve sevgisi olağan üstü.
8- Bir avuçta olsak birlik ve vahdet olduk mu çok şey oluyor.
9- Hayırda yarışanlara şahit olmak.
10- Hayırda yarışmayı sadece izleyenlere şahit olmak.

Değerli kardeşlerim...

Konu hakkında ilk paylaşımı mı kim hatırlar bilemiyorum. Ancak orada ifade etmiştim. Bu işi üstlenecek kardeşim varsa çok büyük bir hayra kapı açacaktır. Ne yazık ki üstlenen olmadı ve HAYIR İHALESİ BANA KALDI. Hamdolsun. Rabbim her müslümana hayırda öncü olmayı nasip etmez.

İYİLİĞE ÖNCÜLÜK EDENE ONUN ECRİ VERİLİR

وعن أَبِي مسعودٍ عُقبَةَ بْن عمْرٍو الأَنْصَارِيِّ رضي اللَّه عنه قال : قال رسول اللَّه صَلّى اللهُ عَلَيْهِ وسَلَّم : « مَنْ دَلَّ عَلَى خَيْرٍ فَلهُ مثلُ أَجْرِ فَاعِلِهِ » رواه مسلم .

Bedir ehlinden ve ensardan olan Ebû Mes’ûd Ukbe İbni Amr radıyallahu anh’ den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Bir iyiliğe öncülük eden kimseye o iyiliği yapanın ecri gibi sevap vardır.”
(Müslim, İmâre 133. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Edeb 115; Tirmizî, İlim 14)

Nevevî’nin Müslim’den naklettiği bu hadis, bir rivayetin konumuzla ilgili tek cümlesinden ibarettir. Bu rivayetin baş tarafı şöyledir:

Bir adam Nebî sallallahu aleyhi ve sellem’ e gelerek:

– Benim hayvanım helâk oldu, bana bineceğim bir hayvan ver, dedi. Peygamber Efendimiz:

– “Bende de yoktur” dedi. Orada bulunan bir adam:

– Ey Allah’ın Resûlü! Ben, kendisine binek hayvanı verecek bir kimseyi gösteririm, dedi. Bunun üzerine Peygamberimiz yukarıda tercümesi geçen hadisi söyledi.

Hadis, hayra öncülük yapmanın, hayır yapana ve hayır yapılmaya layık olana yardımda bulunmanın faziletine delil teşkil eder. Çünkü hayra, iyiliğe delâlet etmek de bir hayırdır. Hayır yapana ecir ve sevap verildiği gibi, o hayrın yolunu gösterene de sevap verilir. Çünkü her insan bizzat kendisi hayır yapmaya güç yetiremeyebilir. Bundan elde edilen sevabın mutlaka eşit olması da gerekmez. Hayra öncülük ve delâlet, sözle, işle, işaretle veya yazmak sûretiyle olabilir. Delâlet edene ecir verilmesi, hayır ve iyilik yapanın ecir ve sevabından da hiç bir şey eksiltmez.

2- Korku yaşadım. Çünkü bu zor bir görevdi. Bunca yoğunluğuma rağmen Altından kalkabilirmiyim diye düşündüm. Çünkü gerçekten çok ama çok yoğunum. Fakat Rabbim kolaylaştırdı. Öyle ki 1 hafta 10 gün gündemde tutarız. Olmazsa başaramazsak gelen yardımları tekrar sahiplerine göndeririz. Ve BAŞARAMADIM diye ilan ederiz diye düşündüm. Bizi mahçup etmeyen Rabbime sonsuz hamd ederim.

3- Her gün bombalanan İDLİB’de tutunda dünyanın bin bir çeşit köşesinde tek ezilen ve Zulmedilen Müslümanlardır. Bana özelden gelen ve içler acısı mesajlar artık harekete geçmeliyiz dedirtti bana. Aksi halde bu dünyada yaşamamızın zerre kadar anlamı yok. Ve 10 gündür sırtıma vuran ve nefes aldırmayan yoğun bir mide ağrısı yaşadım. Şimdi sakinledi elhamdulillah.

4- Özellikle Almanyadan bir kardeşim... Hocam beni unutma!!! Diye yazdı. Çok duygulandım. Dedim ki vallahi benim kardeşlerim bir avuçta olsa samimiler. Aynen BEDİRDEKİ GİBİ, bir avucuz ama vallahi samimiyiz. Bizleri en baştan bu yana yetiştiren ilim ehli olsaydı, gayet güzel bir cemaat terbiyesinden geçseydik kesinlikle daha iyi yerde olurduk.

5- Ben işin tamamen mutfak kısmındayım kardeşlerim. Yani paraya para kazandırma görevim var. Bir müslüman bu işi benden aldaydı büyük ecir alırdı. Ama o ecri Rabbim bana nasip etti. Ben kazanılan her bir kuruşu ilan edeceğim. Ve bu ilana tâlip olan öksüz, yetim, yolda kalmış, Mustaz’af olan kardeşlerime iletilecek biiznillah. Ve bu yetimleri, şehid ailelerini tesbit etme sorumluluğu özellikle Adem Gülbahar ve Fatih Samur kardeşlerime aittir.

Elbette sadece Adana değil, nerede olursa olsun yeterki mazlum olsun.
Bu manada benim yakinen tanıştığım ve kardeşlerim dediğim iki ilde iki yardım derneği var. Birisi Ankara, diğeri Adana.

6- Sadece izleyenler oldu...
Onlara hakkımı helal etmiyorum.

Neden? Çünkü evet Müslüman yardım edemeyecek kadar fakir olabilir. Hatta yardımı kasten de yapmayabilir. Peki bir hayrı sayfasında duyurup paylaşamaz mı? Bunun için ücret mi isteniyor?

Şu ayetler seni hiç etkilemiyor mu müslüman?
İyilik ve takvada yardımlaşın.” Mâide sûresi (5/2),

Aranızdan iyiliğe, hayra çağıran bir topluluk bulunsun.” Âl-i İmrân sûresi (3/104).

7- Hedefimiz 500 bin tl. Ayda 100 tane mazluma yardım. Yılda 1.200 kişiye yardım. Bunu başaracağız/ başarmalıyız. Başka çaremiz yok.

Bu hedefe ulaştık mı elde edeceğimiz hayr ve bereketi düşününce gözlerim parıldıyor. Çünkü bu iş, sadece yardım etmekle kalmayacak daha da ileri boyutlara taşınacak. Minik bir örnek:
Yardım edeceğimiz 100 aileden kaç tane Medrese talebesi çıkabilir? Anladınız değil mi?
Bu meblağa ulaştık mı yapacağımız yardımların dışında bizzat işsiz kardeşlere iş istihdamı sağlayacağız. Bu da işin başka bir boyutu.

O halde özetliyoruz;

Biz Müslümanız....

Tek amacımız Rahmanı razı etmektir.

Allahın( cc) verdiği ne varsa ( Can- Mal- Akıl- ilim- Sağlık) onun rızasını kazanmak için seferber edeceğiz.

(Kasas sûresi 28/77):

‎وَابْتَغِ فٖيمَا اٰتٰیكَ اللّٰهُ الدَّارَ الْاٰخِرَةَ
“Allah’ın sana verdiği şeylerde ahiret yurdunu ara.

‎وَلَا تَنْسَ نَصٖيبَكَ مِنَ الدُّنْيَا
Dünyadan da nasibini unutma.

‎وَاَحْسِنْ كَمَا اَحْسَنَ اللّٰهُ اِلَيْكَ
Allah’ın sana iyilik yaptığı gibi sen de iyilik yap
‎وَلَا تَبْغِ الْفَسَادَ فِى الْاَرْضِ
ve yeryüzünde bozgunculuk isteme
‎اِنَّ اللّٰهَ لَا يُحِبُّ الْمُفْسِدٖينَ
Çünkü Allah, bozguncuları sevmez.”
 
Üst Ana Sayfa Alt