Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Güne Düşen

A Çevrimdışı

Ademoqlu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bismillah.


Kimi kardeşin bir yurt odasından bağlandığı, kimi kardeşin bir köyden bağlandığı, kimi kardeşin Müslümanların yok denecek kadar az yaşadığı bir yabancı ülkeden bağlandığı herkesin farklı bir hikayesi olsada genel olarak aynı akidede olduğu bu forumda, forum etkinliğini artırmak için böyle bir konu açmaya karar verdim. İsmi ne kadar forum olsada aslında benim gözümde bir sosyal mescid yada bir sanal dernek. Her şuurlanan kişinin yolu bu foruma düşmüştür. Bu forum hayatınızdaki bir mescid eksikliğine yada kardeşsizlik yaranıza nispeten merhem oluyor... İnternet ne kadar bir ateş olsada; yanmadan ısınmasını bilmeliyiz çünkü;

Muhammed b. Salih el-Muneccid diyor ki;

''Müslüman kardeşlerinden uzak kalan bir kimse, daha önce gölgesi altında rahat ettiği ve kalbini güçlendirdiği iman havasını kaybeder. Mümin tek başına zayıf, kardeşleriyle birlikte güçlüdür.''

Abdullah b. Mübarek, İsa aleyhisselam'ın şöyle dediğini rivayet etmiştir;

''Kendisini gördüğünüzde size Allah'ı hatırlatan, konuşması ilminizi artıran ve amelleri size ahirete rağbet ettiren kimselerle beraber olunuz''



Konunun İçeriği:

Yaşanılan bir olay üzerine veya o an aklımıza gelen düşüncelerden; ibret, nasihat, hatırlatma, tefekkür, hatalarımızdan ders çıkarma veya şükür sebebi olan bir şeyse mutluluğumuzu paylaşma adına, duygu ve düşüncelerimizi bu konuda paylaşabiliriz.


Hayırlı olsun.
 
Ebu Tahir Çevrimdışı

Ebu Tahir

لا إله إلا الله
İslam-TR Üyesi
Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuh
Kardeşim Allah azze ve cell razı olsun güzel bir şey başlatmışsın.bende buna benzer herhangi bir konu varmı,açılmış mı diye merak ediyordum.

Evet bizler avrupada yaşayan müslümanlar olarak bazen sıkıntılar yaşasakta Elhamdulillah bir çok meselede benim izlenimlerime göre türkiye ve diğer “islam ülkelerine” bakarak bir çok güzelliklere şahid oluyoruz. Evvela şunu belirteyimki avrupada İslam inanılmaz bir hızla büyüyor ve müslümanlar çok hızlı bir şekilde çoğalıyor Elhamdulillah.bunun en büyük sebebide tabiki Allah azze ve cellenin takdiri dairesinde ki buralara çok büyük oranlarda savaş ülkelerinden göçün olması.ve göç edenlerinde nerdeyse tamamı Müslümanların yaşadığı ülkelerden gelmesi.islam devletleri diyemiyorum ama Irak,Suriye,Mısır vb. ülkelerdeki müslümanların buralara gelmesi çok şeyi değiştirdi.bazı şehirler,kasabalar,mahalleler varki nerdeyse 90% I Müslüman.camiler doluyor taşıyor Allah’a hamd olsun.
Güzel olan şeylerden bir tanesi de camilerin “Müslüman ülkelerinde” olduğu gibi devlete,diyanete bağlı olmaması ve bu camilerde,mescidlerde tevhidi,şirki,küfrü,tağutu insanlara anlatabilme fırsatlarımızın olması.tabi diyanetin camileride var buralarda ama çok az sayıda ve oralarda dahi zaman zaman hakk söylenebiliyor.bazen problemler olsada genel manada bu konuda bir rahatlığımız var inşaallah bu rahatlık bizleri gevşetmez ve haktan saptırmaz.

inşaallah zaman zaman buralardan bir şeyler eklemeye çalışacağım
 
Muddessir Çevrimdışı

Muddessir

الحمد الله
Frm. Yöneticisi
Konu için teşekkürler..

Bende güne şöyle bir not düşmek istiyorum.

Anladım ki insan, arzularını, fısıltılarını, iniltilerini dürüstçe, yüreklice dinleyip onlarla halleşmeden hangi sloganı ölümüne haykırırsa haykırsın kendine yazık etmiştir...
 
L Çevrimdışı

La Tahzen

لا تحزن ان الله معنا
İslam-TR Üyesi
Bugüne, küçük bir çocuğun ilk reddiyesini hediye bırakıyorum : )

Çocuk 5. sınıf din kültürü dersi için ihlas süresini yazmış, misafirlikte bize göstermek istedi. Anlamını da altına yazmış. MaşaAllah dedim ve "şu 3. ayeti görüyor musun" diye ekledim, anlamını okudu. Ve ona dedim ki, Bak birazdan hayatının ilk reddiyesini yapacaksın. Ardından Mevlana'nın "Veliler Allah'ın çocuklarıdır" sözünü okudum. Dedim: Kim doğru olabilir? İlk reddiyesinin heyecanı, bir kaç saniye durakladı. Ardından "Kur'an her zaman doğru söyler. Yanlış olan Mevlana" dedi : ) Dedim MaşaAllah sana, ilk reddiyen mübarek olsun : ) Bir sevinişi vardı, göreceksiniz. O kadar sevimliydi ki MaşaAllah. Gençleri hatta çocukları önemseyin. Henüz temiz fıtratlarından çok uzaklaşmamışken herşeyi anlatmak çok kolay.
 
Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ebu Said el-Hudrî’den rivayet edildiğine göre Rasûlullâh -sallallâhu aleyhi ve sellem- şöyle buyurmuştur:

“Aranızda öyle bir grup ortaya çıkacaktır ki, namazınızı onların namazları, oruçlarınızı onların oruçları ve diğer amellerinizi de onların amelleri yanında az göreceksiniz. onlar Kur’ân okurlar, fakat okudukları boğazlarından aşağı geçmez. onlar okun yaydan çıktığı gibi dinden çıkarlar...” (Buhârî, Fedâilü’l-Kur’ân, 36)


ahir zamanla ılgılı su olayı goruyorum sureklı.

İnsanlar biliyoruz dıyorlar ama nafıle bu kotu amellerınden bır turlu vazgecıremıyoruz.
Neyı bılıyorsun kı ?
 
Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Akhi bu hadis hawaricler için değilmiydi??ben öyle biliyorum
Ben de öyle biliyorum. Ama doğrusu zamanımızdaki sofilere de benziyor tanımlar, benim de aklıma hep bu hadis gelir bu yüzden.



Dar kalıpta dusunmemek daha ısabetlı olur.

Cunku mısal sen namazı rasul gıbı kıldıgın zaman baska bırı gordugu anda senın namazın kabul degıl dıyebılıyor,yada cıhaddan islamdan bahsettigin zaman senı kovabılıyor.aslında tekfırın kralını onlar yapıyor :) herneyse konuyu saptırmamak adına ozelden bılgı paylasalım :)
 
A Çevrimdışı

Ademoqlu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
...Gerçekten bu toplumda İslam dini bir kültür haline gelmiş.
Dini,
Ne okullarına,
Ne işlerine,
Ne bankadaki paralarına,
Ne düğünlerine,
Ne giyimlerine karıştırıyorlar.
Acaba bu din sizin cenaze töreniniz için mi indi yeryüzüne ?!
Diye sormak lazım...
 
Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبي الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Benim bugüne bırakacağım not:

10 yıldır görmediğim bir çift,

Aynı yıl, en son gördüğümde 1 yaşında olan kızları,

Ve beraberlerinde 17 yıl önce gördüğüm bir anne ve babanın, kısa süreli bir misafirliğinden hatıra.

Gençler yaşlanmış, çizgiler yüzlerinde...

Küçük bebek büyümüş, genç bir kız olmuş...

Ve en son gördüğümde sağlıklı, dinç olan büyükler, artık biri diğerinin yardımı olmaksızın yürüyemez halde...

Zaman neler getirdi, neler götürdü... Sorsanız "dündü" onları en son gördüğüm günler.

Gidiyoruz biz de ve geleceksiniz siz de aynı yere... Ve amellerimizden başka "hiç bir götüreceğimiz şey yok" yanımızda...

Rabbim günahlarımızı affetsin...
 
Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبي الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
...Gerçekten bu toplumda İslam dini bir kültür haline gelmiş.
Dini,
Ne okullarına,
Ne işlerine,
Ne bankadaki paralarına,
Ne düğünlerine,
Ne giyimlerine karıştırıyorlar.
Acaba bu din sizin cenaze töreniniz için mi indi yeryüzüne ?!
Diye sormak lazım...
Allah hidayet versin cümlesine...
 
A Çevrimdışı

Ademoqlu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İslam Davetcisi Feyzullah Birışık hergün WhatsApp'dan 1-2 dakikalık kısa dersler paylaşıyor. Kayıt olmanızı tavsiye ederim. Allahu Teala hatalarını işlediği salih amel vesilesiyle af etsin.

IMG_20191130_113625.jpg
 
A Çevrimdışı

Ademoqlu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Dışarıda bir kediyi sevmiştim. Eve geldim. Evdede kendi kedimi seviyim dedim. Elimi uzattım bir baktım kedi tisliyor. SubhanAllah! Dedim niye durup dururken tisliyor. Kardeşime kediye birşey mi yaptınız? Sinirlendirdiniz mi? dedim. Abi dışarıda kedi sevdin mi? Dediler. SubhanAllah! Bir kedi bile başka kediyi sevdin diye kıskanıyor. Kıskanma duygusunu yitiren insan dünyadaki konumunu öğrensin...
 
Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Halimiz ne olacak diye dusununce,sana ne olacagını sen gayet iyi biliyorsun.

Yaptığın belli, ve başına gelecek olanda belli.

Hep diyoruz 3 günlük dunya, ama sahabe gıbı sanıyelık yaşamıyoruz.

Hoca sıfatlı insanlar konusurken başın ağrıyormu hiç. Benim ağrıyor işde.
çünkü anlattığına kendı de vakıf değil.
Gunumuz muslumanlığı cok zor.Muslumanım dıyıpde ALLAH ın koymus oldugu muslumanlık sıfatlarını taşıyan kımseleri bulmak çok zor.
İnsanları her turlu felakete karşı uyaran ama asla uymayan bır toplum haline geldik.
Dogru olan aslında cok açık değilmi?
önce iman-islam-cihad 3 genini gerçekleştirmedikce nasıl Rabbin Sonsuz olan katına ulasabılırız.!

Bu çılgınlığa bir dur diyecek kişiler elbette olacak hatta var da lakin. bir eldeki parmaklar kadarlar.O davetçilere uyanlara ne mutlu.

Çünkü sonsuz cennet mutlu yaşam oyle cennete girecegiz sozu kadar asla ucuz değil.
 
Muhal Çevrimdışı

Muhal

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Güne düşenim...

Cahiliyye devrinde belagat paha biçilmezdi. Bizim şu an ki cahiliyyemizde de edebiyat.
Hangi iş olursa olsun o konuda bizden daha iyi edebiyat yapacak yoktur.
Cafcaflı laflar da, yürek burkan konuşmalarda üstümüze yok ama iş fiiliyata geldiğinde ortada adam bulunmaz, başta kendimiz. Ki Kur'an da bir çok yerde gördüğümüz mesajlardan bir tanesi de "Önce fiil sonra kelam"
 
A Çevrimdışı

Ademoqlu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Savaş Muhabiri Abdussamed Dağgül, Instagram hesabından her Pazar saat 19.00'da İdlib'den (Soru-Cevap) Canlı Yayın yapıyor. İzlemenizi tavsiye ederim.
 
Üst Ana Sayfa Alt