Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Güne Düşen

Nesîbe Lena Çevrimdışı

Nesîbe Lena

"عِشْ حَمِيداً، وَمُتْ شَهِيدًا"
Süper Moderatör
İslam düşüncesinde, İmam Gazali'nin öncülük ettiği bazı modern felsefi meseleler vardır. Bunlardan biri de "varlıksal iyimserlik"
Buna örnek olarak da "Bu dünya mümkün dünyaların en iyisidir" sözü örnek verilir.
Bu söze binaen, bu dünya mümkün dünyaların en iyisidir fakat dünya ise دني kökünden türer. Düşük, alçak, âdi demektir.
Özetle, bize göre mümkünün en iyisi olan bu mekân Allah katında, en alçak, en düşük ve en âdi mekandır.
Rabbim, dünyayı bizim gözümüzde de böyle alçaltsın.
 
D Çevrimdışı

Deniz

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İslam Davetcisi Feyzullah Birışık hergün WhatsApp'dan 1-2 dakikalık kısa dersler paylaşıyor. Kayıt olmanızı tavsiye ederim. Allahu Teala hatalarını işlediği salih amel vesilesiyle af etsin.

Ekli dosyayı görüntüle 24599
Es selamu aleykum. Ben geçen yıl arkadaşımın davetiyle kayıt olmuştum. Kader konusunda çok hatalıydı, cebriyye görüşündeydi o zaman ve haftada en az 3-4 kez kader konusunu işliyordu. Hala öyle mi bilmiyorum, ayrıldım çünkü. Eğer öyleyse ve sık sık kader konusunu işliyorsa, diğer tefekkür konularını dinlemek için bile tavsiye etmem. Çünkü yanlışları duyup sessiz kalmak caiz değil. Ancak tebliğ edilecekse olabilir.

Diğer bir açı da ilmi olmayanların aklı karışabilir ama aklı olan bunları duyduğunda araştırıp doğruyu öğreneceği için bence bu sorun olarak ele alınmamalı.
 
Muddessir Çevrimdışı

Muddessir

الحمد الله
Frm. Yöneticisi
Yol; derûni bir biliş ve duyuştur. Hayat bir yoldur. Sevgi ve akılla yürünen bir yol. Bu yolculukta yolu en güzel yürüyenler yoldaki engellerden şikayet edenler değil o engelleri kaldırmak için mücadele edenlerdir.

Bir başkasının engelini kaldırmak ya da aşmasına yardımcı olabilmek için önce içimizdeki engellerden, yolumuzdaki dikenlerden kurtulabilmeliyiz. Bunun için zihin ve gönül temizliğine ihtiyacımız var..


Alıntı
 
Ebu Tahir Çevrimdışı

Ebu Tahir

لا إله إلا الله
İslam-TR Üyesi
Es selamu aleykum. Ben geçen yıl arkadaşımın davetiyle kayıt olmuştum. Kader konusunda çok hatalıydı, cebriyye görüşündeydi o zaman ve haftada en az 3-4 kez kader konusunu işliyordu. Hala öyle mi bilmiyorum, ayrıldım çünkü. Eğer öyleyse ve sık sık kader konusunu işliyorsa, diğer tefekkür konularını dinlemek için bile tavsiye etmem. Çünkü yanlışları duyup sessiz kalmak caiz değil. Ancak tebliğ edilecekse olabilir.

Diğer bir açı da ilmi olmayanların aklı karışabilir ama aklı olan bunları duyduğunda araştırıp doğruyu öğreneceği için bence bu sorun olarak ele alınmamalı.
Aynen kardeşim bende farkettim ve biraz araştırdım.kader konusunda sıkıntıları olduğunu etraftan bazı hocalardan duydum.hatta cebriyye görüşü olduğunu da duymuştum.Allah subhanehu ve teala cümlemizin hidayetini artırsın
 
عبيد Çevrimdışı

عبيد

إذا لم تخلص فلا تتعب
Dışarıda bir kediyi sevmiştim. Eve geldim. Evdede kendi kedimi seviyim dedim. Elimi uzattım bir baktım kedi tisliyor. SubhanAllah! Dedim niye durup dururken tisliyor. Kardeşime kediye birşey mi yaptınız? Sinirlendirdiniz mi? dedim. Abi dışarıda kedi sevdin mi? Dediler. SubhanAllah! Bir kedi bile başka kediyi sevdin diye kıskanıyor. Kıskanma duygusunu yitiren insan dünyadaki konumunu öğrensin...
Ben de bugün bir kitapta şöyle bir şey okudum;
15752119995772104567167326645062.jpg


15752120542248690030829147055582.jpg
 
Son düzenleme:
Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Hergün Kuran Okunuyor.Güzel sesli İnsanlar Hergun ALLAH ın ayetlerını bizlere herkeze okuyorlar.

Ögut almayanlar,ALLAH ın uyarısına karsı gözu kapalı olanlar,Kulakları sagır olanlar kalplerı muhurlu olanlar duyamaz dıyoruzda.

acaba Hiç bu sozun muhatabı bızlerde de varmı dıye dusunuyormuyuz?

Acaba bugun ben bu sozlere muhatap oldum dıye kendımızı sorguya cekıyormuyuz.

Subhanallah
.Adam ALLAH ın ayetını okuyor da bunu duyan bır takım kımseler dunyalık pesınde yuvarlanıp duruyorlar Gidilecek ve varılacak yer ne kötü.
 
Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ümmet el islami büşra yeniler pek bilmez ama eskiler için çok şey ifade eden bir sözün neşid halidir.

O azme o isteğe o kadar çok ihtiyacın olduğu bir zamandayız.

Ya rabbi katından ümmete tertemiz safların pak olduğu bir zafer ihsan eyle amin.
 
Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبي الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Bu güzel gün hangi gün?

Bugün Allah'ın bir çok kulunun canını alacağı, kimisini sakat bırakıp, kimisini çeşitli hastalıklara düçar kılacağı, bir çok kişiyi "nefsinin hiç hoşlanmayacağı" musibetlere uğratacağı, bununla birlikte "sabredenleri cennetle müjdeleyeceği" günlerden bir gün...

Her mutlu günümüzde bizi mutsuz yapma potansiyeli bulunan bu durumların sonunda, eğer sabır varsa "Cennet" vardır. Öyleyse söyler misiniz, Allah'ı bilene mutluluktan başka ne vardır?
 
Juleybib Çevrimdışı

Juleybib

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Mümin, müminin aynasıdır diyoruz ama hiç o aynaya bakıyor muyuz acaba.. Kendimizi o aynada görüp kendimizle yüzleşebiliyor muyuz. . Kardeşlerimizde ve kardeşliğimizde kendimizi ne kadar bulabiliyoruz..

Kardeşlik sahabeyle beraber toprağa gömüldü demiyecegim ama tek başına da olsanız nefsinizi kendi haline bırakmayın ve yalnızca Allaha güvenip dayanın...
 
EBU HANİFE Çevrimdışı

EBU HANİFE

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bugunde boyle olsun :)

Gunlerden pazar! hava acik,gunesli ve gokyuzu masmavi.Her obje ruha poztif bir enerji veriyorsanki .Tabikide piknik sebetini hazirlayip uc-bes arkadasi organize edip bir yerlere mangal yakmaya ...sonrasinda oyunlar ve guzel bir sohbet etmicegiz.Balkona oturup gecen begendigim kitabi okumaya gayret edecegim.Bu guzel havada kitap okumaktan daha guzel bir sey mi olur :D
 
Juleybib Çevrimdışı

Juleybib

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Dünya böyle sevgili forum,

Hastalıklar, felaketler, zülumler, ölümler.. Hepsi bize bir uyarı ve imtihan olarak geldi. Hepsi tefekkürhanemizi yormak için yedi kat semanın Rabbi olan Allahın izniyle vucud buldu..

Çünkü Allah demişti.. Sizi biraz açlıkla, korkuyla, mallardan ve canlardan eksiltmeyle deniyecegiz.. Allahtan daha dogru sözlü kim var ki.. Deniyor mu deniyor.. Öyleyse Haktan yüz çevirenler de bilsinler ki Allahın vaadi haktır. İnkar ettikleri takdirde azap yurdunda coronalı günleri bile Allahtan niyaz ettikleri olacaktır..
 
Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Zaman ahir zaman yaklaşıyor yaklaşmakta olan,

Her kulun bu dünyada iyisiyle kötüsüyle ektiği tüm fidanların, karşılığını alacağı o gün kişinin nefesinin kesilmesi ile başlar.
Bizler diğer ümmetlerin de başına gelen olaylarla imtihan olmaya devam ediyoruz.
ALLAH bizlere bu dunyanın fani ve yapılan herseyın yıkılacagını her an her saniye göstermektedir.
Onun için eyy insan
Hala seni rabbine karşı aldatan nedir.?

Ey ALLAH ın varlığına tek oluşuna iman eden kişi, Dost doğru ol,Ve rabbine ibadetinle itaat et.

Kurtuluş yanlızca rabbi ile birlikte olan ve rabbine itaat eden kimseleredir.
 
ruhisukut Çevrimdışı

ruhisukut

Önce tanı sonra bağlan!
İslam-TR Üyesi
Uykuyu kabre, hesabı mahşere bıraktığımız zaman belki bir kurtuluş yolumuz olabilir.

Hayatında uykuyu, hesap etmeyi, planlar kurmayı, gelecek hayali kurmayı düşünmeden Allah yolunda çalışan nice erler var. Vallahi onlar bize önder/öncü oldular. Öğretmen oldular. Peki biz iyi bir öğrenci olabildik mi?
 
leyligöz Çevrimdışı

leyligöz

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Yine yarım kalmış bir şeylerin peşinde yarım yarım dolaşıyorum...

Bir çok şey yarım kalmış hayatta.Yarım kalmış bir kitaba bakıyorum mesela.

Bizi hep hobiye, eğlenceye zamanı öldürmeye sürükleyen sistem,zamanı su gibi akıttı çoğu şey yarım kaldı ve yaş kemale ermeye başlamış ve hala yarım kalan bazı hayatları tamamlamaya çalışmak...

İnsan bilmeli hep bir şeyler yarım kalacak ve tamamlanamayacak ve önemli soru şu: neleri tamamlamalıyım?

İçimde iki fırtına kopuyor.Allah için mi çalışmalı yoksa yarım kalmış bir hayatı mı tamamlamaya çalışmalı.

Allah'ım sen bizim eksikliklerimizi tamamla hayatımızı kemalle tamamla.
 
A Çevrimdışı

Ademoqlu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
...Günlerce süren halsizlikten sonra hastaneye gidiyorsun. Seni hastanenin en üst katınına alıyorlar. Odanda püfür püfür rüzgar esiyor, sıcak havada, deniz manzarasından... Başını kaldırsan denizi göreceksin ama başağrından, eklem yerlerinin sızlamasından başını kaldırıp deniz manzarasına bakamıyorsun. Yazın sıcağında ateşler içinde üşüyorsun. Burun akıntından dolayı doktorlar daha fazla sıvı tüketmeni söylüyorlar. Yan tarafında duran komodinin üzerinden bir bardak su alıyorsun bir yurdum suyu boğaz ağrından dolayı yutkuna yutkuna içiyorsun. Sana püfür püfür esen rüzgar bile fayda vermiyor, öksürükten dolayı nefes almakta güçlük çekiyorsun. Birkaç saat sonra hastalığının tanısını Kovid-19 koyuyorlar. Hayatın film şeridi gibi geçiyor tavan manzaralı odanda. Saçını örtmemiştin ama yüzünü örtmüştün oysa alnın yere değmemişti ama ellerinde değmemişti bir yere. Bankadaki maaş, mutfaktaki yemek, kapının önündeki araba herşey yarım kalmıştı amellerin gibi... Rabbinden Secde suresindekiler gibi tekrar bir şans istiyorsun. En samimi duaların dudaklarında iken suyla dolan akciğer keseciklerinden dolayı, kocaman dünya sanki kese kağıdının içinden hava alıyorsun gibi dar geliyor. İnsan en samimi duasını yaparken gözlerini kapatırmış ama senin gözlerin düşen kan basıncından dolayı kapanıyor. Organların dengesiz bir şekilde çalışmaya başlıyor ve bu ömrüne kadar yeten organların yetmiyor artık sana! Şoka giriyorsun. Balık gibi denizindesin ama solunum yetmezliğinden boğuluyorsun. Günahlarından hicret etmemiştin ama hastanenin üst katından en alt katına hicret ediyorsun... Eğer bu yazıyı okuyorsan demek hayattasın hâlâ...vakit çok geç olmadan iman et...


@Ademoqlu

O günahkârların, Rableri huzurunda başlarını öne eğecekleri, «Rabbimiz! Gördük duyduk, şimdi bizi (dünyaya) geri gönder de, iyi işler yapalım, artık kesin olarak inandık» diyecekleri zamanı bir görsen! (Secde suresi, 12.Ayet)
 
Son düzenleme:
Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبي الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Amerika'nın corona sınavı ağır geçiyormuş, en çok zarar gören ülke olarak 1 numara olmuş. Bir hemşire konuşmasında, şahit olduklarına dayanamadığını ağlayarak belirtiyor. Hatırladınız mı, müslümanlar katledilirken sevinen kesimleri? Görmeyenleri, duymayanları? Allah tüm bunların intikamını alıyor. Zulmedenleri de, zulme sessiz kalanları da; görmedim-duymadım diyenlerin de göreceği-duyacağı şekilde.. Nasılmış çaresiz olmak? Nasılmış yardım eli beklerken yardım için uzanacak bir el bulamamak? Nasılmış derdinizle başbaşa kalmak? Dünyaca görüyoruz..
 
Üst Ana Sayfa Alt