Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Günün Saçmalaması

Alketa Çevrimdışı

Alketa

2024 Resmi Kitap Sponsoru
İslam-TR Üyesi
IMG_20171116_145404.jpg


Şu guzide eseri 46 milyon dolara satmislar
Kara para aklamanin ne guzel yolu yaw...


Ben bunu 2 yasindayken yapiyodum.
Hatta ilk eserimi annemin yeni aldigi kanepeye yapmisim
Annem demis nedir bu
Demisim bakkal.
Kiyamamis da silmeye
Misafir geldikce minderini ters cevirmis.
Unutursa aman demis dikkat edin orada bakkal var.
Neyseki temiz hatiralara eller ulasamiyor mihriban.
 
eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
M Çevrimdışı

MUTEFEKKİR

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bikini ile namaz kılan kadını normal karşılayan edip, insanları zehirlemeye devam ediyor. Üstelik bu saçma düşünceye katılanlar var.
 
musafir Çevrimdışı

musafir

Üye
İslam-TR Üyesi
selamun aleyküm

konu açamıyorum. nereye yazacağımı da bilmiyorum. aranızda çok yeniyim. sitenizi bolca okuyorum. çokça da cahil bir insanım. ilmi konulara girmeye başladıkça işin içinden bir türlü çıkamıyorum. ebu hanife yi takip ediyorum. lakin bazı selefiler ve vahhabiler imam-ı azam'ı tekfir ediyorlar. lakin sitenizde 4 büyük imama karşı sevgi ve saygı olduğunu görüyorum. sitenin geneli de selefi bir görüntü içerisinde.Muhammed bin Abdülvehhâb hakkında bazı kaynaklarda çok ağır ithamlar var.sitenizi okuduğumda ona duyulan bir muhabbette var.gerçi vahhabilerde vahhabiyiz demiyorlar.selefiyiz diyorlar. selefilere karşı da bazı kaynaklarda ağır ithamlar var.kime inanacağız, kimi takip edeceğiz, sorulduğu zaman kendimizi nasıl tanıtacağız kimlik ve tabii olmak anlamında? Allah(subhanehu ve teala) nasip ederde ortadoğuya cihad maksadıyla hareket edersem hanefiyim diye vurmasınlar boynumu. mücahidler kime uyuyorlar? necidirler? çoğunluğu kime uyar?hanefiler şafiiler vs takipçiler var mıdır? imam maturidiyi veya imam eşariyi okuyorum diye kafir ilan edilir miyim?
türklere bakış açıları nasıl.mutlaka türk mücahidler de vardır. lakin sırf türkiye den geliyorum dıye zulüm var mıdır?balkan kökenliyim mesela biraz avrupalılara benzer bir dış görünüşüm var. ne yapıyor bu burda ne işi var denir mi hakkımda? biliyorum bazı sorularım çok saçma. teorikte okuduğumuz zaman her şey güzel lakin pratiğe vurduğumuzda iş istenilen noktaya gelemiyor maalesef.
bütün konularda sizinle hemfikirim.oy verme, tağuti sistemler,bidatler, mezarlıkları mezarlık olmaktan çıkarıp şirke düşenler, şeriat, hadis inkarcılığı vs. daha pek çok konu. zaten Kuran ı , hadisleri ve alimlerin içtihadlarını inayetle okuyan, kişisel çıkarlarını, ihtiraslarını ve beşeri isteklerini bir kenara bırakabilenler bunu çok rahat bir biçimde görebiliyorlar lakin tarafları okuduğumda bu tartışmalar ilmi münazara veyahut sadece tartışma şeklinde olsa tamam diyeceğim taraflar birbirlerini KAFİR ilan ediyorlar? bu yüzden de dehşete düşüyorum. ibni teymiye ismini duyduğunda diş gıcırtadan insanlar var? sitenin genelinde de ona saygı ve sevgi var.(İbni Teymiye’ye uyanın malı ve canı helaldir.)( imam subki)
ehli sünnet içerisinde misiniz? gene bazı kaynaklardan okuduğumda ibni teymiye nin ehli sünnet olmadığını, mezhepsiz olduğunu istifade edilecek kitapları olmasına rağmen takip edilmemesi gerektiğini pek çok yerde okudum.
mesela bu sitede açılan eski konulardan birinde osmanlıya hakaret eden ve tekfir eden bir şahsın banlandıktan sonra osmanlı nın günahıyla sevabıyla islam devleti olduğunu ve islam için cihad ettiği söylendikten sonra konunun kilitlendiğini gördüm.fakat osmanlı sitede de övülen vahhabilerle ciddi bir savaş yapmış hatta bazılarını istanbula getirip idam ettirmiş.yani nasıl davranacağız nasıl hareket edeceğiz işin içinden çıkamıyorum.
biliyorum çok uzun yazdım. bazı yerlerde saçmalamışımdır da. öncelikle kimlik meselesi kendini tanıtma meselesi. inşaAllah cevaplarsanız.esselamun aleyküm.
Selâmunaleykum we rahmetullah. ben de genel olarak şafii mezhebini taklid ediyorum amelde . mes'ele şu ki itikatta da şafiî rh.a ittiba etmek. 4 mezheb imamının itikadı aynıdır. yalnız bir konuda ebu hanife rh. infirad ediyor. yani iman artarmı eksilir mi meselesi. diğerleri artar eksilir demiş imam Ebû hanife iman artıp eksilmez demiş. Allahu alem.
Şeyhülislam ibn teymiye rh. ın davası da dört mezheb imamının itikatını ve menhecini ihya etmek. şirk ve bid'atlere karşı mücadele etmek. . hanbeli mezhebi itikatta kelamı reddetti. bildiğim kadarıyla ahmed b hanbel rh bu konuda tavizsizdi..ibn teymiye rh da hanbeli mezhebindendi. yani itikatta kelamsız ehlisünnet ve'l cemaate ittiba etmek daha hayırlıdır. eşari maturidi bunlar mezheb imamlarından sonra itikat konularında kelam eden görüşlerini kuran ve sünnete dayandıran alimlerdir.Abdulkadir geylani rh. ın el gunye kitabının itikat bölümünde ara ara eşarileride eleştirdiğini görürsün.
mesela prof kamil miras isimli sahihi buhari(diyanet yayınları) mutercimi Şeyhülislam ın faziletlerini anlatıyorda anlatıyor. .
Taliban bildiğim kadarıyla tümü hanefi / maturidi.afganistan ve veziristanda selefi maturidi farketmeden kafirlere karşı cihad ediyorlar.
 
musafir Çevrimdışı

musafir

Üye
İslam-TR Üyesi
yanü bir süre şeyhine tapacaksın.ta ki Rabbine ulaşasın.peki adam Rabbine ulaşamadan ölürse şeyhin kulu olduğu aşamada yani ...la havle ve la kuwwete illa billah. bu nasıl bir zihniyettir. Allah ım tevhid nimetini nasip etyiğin için sana hamdeder seni müşriklerin zannından tenzih ederim.ayrıca bu sayılan maddelerin yarısını şirkten münnezzeh olan vahid olan Allah'a yapsak cennetlik oluruz.
 
Üst Ana Sayfa Alt