Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haram Kılınan Bir Şeyin Satılması Da Haramdır

samanpan Çevrimdışı

samanpan

.
Site Emektarı
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ


“ … Abdurrahman b. Va’le - Mısır ehlinden bir kimsedir - İbni Abbas’a üzümden sıkılan içkinin hükmünü sordu. İbni Abbas : Bir adam Rasulullah s.a.v’e içi şarap dolu bir kırba hediye etti. Rasulullah s.a.v ona : “ Allah’ın onu kesin haram kıldığını bilmedin mi ? “ buyurdu. Adam: Hayır dedi ve bir insana gizlice bir şeyler söyledi. Rasulullah s.a.v ona : “ Adamla gizlice ne konuştun? “ buyurdu. Adam : Şarabı satmasını söyledim dedi. Rasulullah s.a.v : “ Allah içilmesini haram kıldığı bir şeyin satmasını da haram etti “ buyurdu. Bunun üzerine şarap dolu kırbanın ağzını açtı ve nihayet o kırbada bulunan şarabın hepsi döküldü.”



Müslim : 5.c.1579.n - Malik (2/846) Nesei (4678.4942-4944) Ebu Yağla (2590) Beyhaki (6/11-12) Beğavi (2040) Ahmed (1/244-323)



{ … İbni Abbas r.a dan.Resulullah s.a.v şöyle dedi : Şüphesiz ki Allah’u Azze ve Celle bir şeyi haram kılınca,onun ücretini de haram kılar. }
Dare Kutni : 2.c.2778.n


“ … Abdurrahman b. Va’le den …Rasulullah s.a.v : “ Allah içilmesini haram kıldığı bir şeyin satmasını da haram etti “ buyurdu …………..”



Müslim : 5.c.1579.n - Malik (2/846) Nesei (4678.4942-4944) Ebu Yağla (2590) Beyhaki (6/11-12) Beğavi (2040) Ahmed (1/244-323)


Zikri geçen bu hadislerde de anlatıldığı gibi, Allah c.c bir şeyi haram kılmışsa onun parasını da haram kılmıştır…

 
Nazenin34 Çevrimdışı

Nazenin34

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Satistan bahsediliyor da benim bir sorum olacak...
Yurt disinda yasayan bir insan yanlislikla haram olan bir ürün almissa bunu müsluman olmayan komsusuna verebilir mi? Yoksa gunahına ortak mi olur?
 
imam şahid Çevrimdışı

imam şahid

Allah birdir bilinsin kalplerden şirk silinsin
İslam-TR Üyesi
günahına ortak olamaz benim bildiğim çünkü bunu yapan müslüman bunu bilmeyerek almışda kardeş zaten kuran-ı kerimde bahsediliyor haramdan
bu müslümanın neyin haram neyin helal olduğunu bilmesi lazım:harika:
 
Üst Ana Sayfa Alt