Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Her Güne Bir Sünnet..

Tihame Çevrimdışı

Tihame

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bize Muhammed b. Humeyd rivayet edip (dedi ki) bize el-Fadl b. Musa rivayet edip (dedi ki) bize el-Huseyn b. Vâkıd, Yahya b. Ukayl'dan, (o da) Abdullah b. Ebî Evfa'dan (naklen) rivayet etti (ki Abdullah) şöyle dedi:
Hz. Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem-
(Allah'ı) zikretmeyi çoğaltır,
yararsız sözü azaltır,
namazı uzatır,
hutbeyi kısa tutar,
beğenmemezlik etmez,
muhtaçlarla ve fakirle beraber yürüyüp onların ihtiyaçlarını görmekten kaçınmazdı.
 
Tihame Çevrimdışı

Tihame

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bize Ebû Asım haber verip dedi ki bize Sevr b. Yezîd haber verip dedi ki bana Hâlid b. Ma'dân, Abdurrahman b. Amr'dan, o da Irbâd b. Sâriye'den naklen rivayet etti ki Irbâd şöyle dedi:
Bir gün Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem bize sabah namazını kıldırdı. Sonra bize öyle güzel, fasîh bir va'z verdi ki cemaatin gözlerinden yaş boşandı, kalpler ürperdi. Bunun üzerine birisi şöyle dedi: Ya Resûlallah! Sanki bu veda va'zıdır. O halde bize tavsiyede bulunun!".
Şöyle buyurdu:
"Size Allah'dan korkmayı, Habeşli bir köle de olsa (başkanınızı) dinleyip itaat etmeyi tavsiye ederim. Çünkü durum şu ki sizden, benden sonra yaşayacak olan kimseler, yakında çok ihtilâf görecekler. Binaenaleyh benim sünnetime; doğru yolu bulan, hidayete erdirilmiş halifelerin sünnetine sarılın. Bunlara azı dişlerinizle (yapışır gibi sımsıkı) yapışın. Sonradan çıkarılmış şeylerden sakının. Çünkü sonradan çıkarılmış her şey bid'attır."
(Râvi) Ebû Asım, bir defa da (hadisin bu kısmını) şöyle nakletmişti: "İşlerin sonradan çıkarılmışlarından sakının. Çünkü her bid'at sapıklıktır. "
 
Tihame Çevrimdışı

Tihame

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bize Ebu'l-Muğîre haber verip dedi ki bize el-Evzâ'î, Yûnus b. Yezîd'den, o da ez-Zühri'den naklen rivayet ettiki ez-Zühri şöyle dedi:

"Geçmiş ulemamız derlerdi ki; sünnete sarılmak kurtuluş vesilesidir. İlim, süratli bir şekilde alınıp yok edilir. Bu sebeble ilmin ayakta tutulması, din ve dünyanın devamı demektir. İlmin yok olup gitmesinde ise bütün bunların yok olup gitmesi söz konusudur."
 
Melhame-i kübra Çevrimdışı

Melhame-i kübra

Erkek
İslam-TR Üyesi
18010806_791643440993343_5228315169677645734_n.jpg
 
Rayet Et Tevhid Çevrimdışı

Rayet Et Tevhid

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Âişe radıyallahu anhâ’dan rivayet edildiğine göre Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

“Misvak kullanmak ağzın temiz kalmasına ve Rabbın razı olmasına sebeptir. “

[ Nesâî, Tahâret 4; İbn Huzeyme, Sahih, I, 70. Ayrıca bk. Buhârî, Savm 27; İbni Mâce, Tahâret 7 ]
 
Muddessir Çevrimdışı

Muddessir

الحمد الله
Frm. Yöneticisi
Sünnete hizmet edip, onunla amel etmeyen gençten daha çirkin bir şey var mı?!

İmam Zehebi
 
Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبي الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Konu başlığı çok güzel. Ancak şu ana kadar pek özenli işlenilmemiş sanırım, yukarıdaki mesajlardan birinde "sünnet ifade etmeyen ve doğrudan alakası olmayan" bir paylaşım görüyorum...

Bununla birlikte, her mesajda tek bir sünneti "kolayca anlaşılacak bir cümle ile" dile getirip, sonra altına kaynağı eklenebilir.

Ki kaynak olan hadis bazen çok uzun ve diğer hususlarla birlikte karışık olabiliyor. Bu açıdan mesajın ilk girişinde "sünneti kısa şekilde ifade eden" bir sunum yerinde olacaktır inşaAllah.
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt