Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Ibnu'l Cevzi (rh) Sözleri

Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبي الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
"Ey ölüyü mezara, kalbini eve gömen adam! Ey eliyle ölüyü mezara gömerken, kalbini evinde unutan adam… Günahtan günaha sıçrıyorsun. Mezardan yine günahlara dönüyorsun.

Sen değil misin günahlara devam eden! Sen değil misin hata ve isyana devam eden! Açık günah işledin de hiç utanmadın. Hem günahın kir olduğunu bildin, hem de sakınmadın. Cezanın büyüklüğünü bildin de unutur göründün. Yakında her şey seni terk edecek. Bugün elinden kayıp gidecek. Dünün gittiği gibi. Yakın artık konuşan dilin duracak sessizliğe bürüneceksin. Güneşin ve ayın rengini ve ışığını görmez olacaksın. Bahçeler sararacak bostan kuruyacak."

İbnu'l Cevzi (rh)
 
Ubeyde Çevrimdışı

Ubeyde

امنت بالله وكفرت بالطاغوت
İslam-TR Üyesi
"Bu dünyanın sihri Harut ile Marut'un sihrinden daha büyüktür. Çünkü Harut ile Marut'un sihri karı ile koca arasını ayırdı.Dünyanın sihri ise Kul ile Rabbi arasını ayırdı."


İbnu'l Cevzi (Rahimehullah)
 
Berkut Altay Çevrimdışı

Berkut Altay

رَفْرِفِي يَا رَايَةَ التَوْحِيدِ
İslam-TR Üyesi
IMG_20190414_162028.jpg
 
EBU HANİFE Çevrimdışı

EBU HANİFE

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Kendini en çok kandıran, Allah'ın sevmedigi işler yaptığı halde Allah'tan kendi sevdiği şeyleri isteyen kimsedir. Hadiste şöyle rivayet edilir:" Aciz insan, heva ve hevesinin peşine düşen sonra da Allah'tan hayırlı sonuçlar temenni edendir.(Tirmizi)

Ibn cevzi R.a
 
Üst Ana Sayfa Alt