Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Soru Kafir Birisi Rahmetli Diye Anılır mı?

A Çevrimdışı

ALI25

La edri
İslam-TR Üyesi
Kafir birisine ona da rahmetli deyip bahis edilir mi veyahut buna onu demek caiz olur mu.
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Kâfir olan birisinin ölüsüne dirisine bilerek ve isteyerek rahmetli demek câiz değildir!


Rasûlullah (sallAllahu aleyhi ve sellem) annesinin kabrini ziyaret etti. (Kabrin yanındayken) ağladı. Yanındakileri de ağlattı. Sonra şöyle buyurdu:
Anneme mağfiret dilemem hususunda Rabb'imden izin istedim, izin vermedi. Kabrini ziyaret edeyim diye izin istedim, bana izin verdi. Kabirleri ziyaret ediniz, çünkü onlar ölümü hatırlatır
(Ebû Dâvud, Cenâiz 77; İbn Mâce, Cenâiz 49)
 
A Çevrimdışı

ALI25

La edri
İslam-TR Üyesi
Eline saglik vermis oldugun bu hos cevap icinde sen sag ol Abdulmuiiz.
Yüce rabbim ilmini arttirsin ve sanada onunla amil olmani dilerim.
 
osman1987 Çevrimdışı

osman1987

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Selamun Aleykum.Kafir olduğu apaçık belli olan biri kendisi için muhabbet esnasında; ''Allah kafir olmaktan korusun'' dediğinde biz de bu kişiye direk sen kafirsin demektense, kendisinin bu sözüne bir tepki mahiyetinde; ''herkes kendini kontrol etmeli; İslam'a göre yalnışta mıyım doğruda mıyım diye''.Sözü ile cevap vermek yetersiz midir ve kafiri tekfir etmeyen kafir olur kaidesi gereğince kişiyi kafir eder mi?
 
A Çevrimdışı

ALI25

La edri
İslam-TR Üyesi
Selamun Aleykum.Kafir olduğu apaçık belli olan biri kendisi için muhabbet esnasında;''Allah kafir olmaktan korusun''dediğinde biz de bu kişiye direk sen kafirsin demektense,kendisinin bu sözüne bir tepki mahiyetinde;''herkes kendini kontrol etmeli;İslam'a göre yalnışta mıyım doğruda mıyım diye''.Sözü ile cevap vermek yetersiz midir ve kafiri tekfir etmeyen kafir olur kaidesi gereğince kişiyi kafir eder mi?

Ve aleykum selam.

Konudan bir konu cikarmissin.

Peki bende soru sorayim o kimse kafir oldugunu bilmiyorsa da böyle mi davranmak gerekir?.

Kafir birisine bunu demek ne acidan makul olmaz mi usul olarak mi veyahut uslub olarak mi?.

Simdi birisini tekfir etmek meselesi baska bir mevzu idi ve o kisi zaten kendinin öyle oldugunu biliyorsa mesele hasil olmustur.

Birde kisi öyle iken adam da diretiyor ve kabul etmiyor simdi ne yapacagiz?.

Suanda konu tekfir meselesi degil idi ve onu islemiyordum ve sadece o gün dinledigim bir Video dan yola cikip bunu sorayim dedim ve bu gibi söz eskiden beri bilinir ve bizzat o bilenler tarafindan.
 
Üst Ana Sayfa Alt