Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Kandil Geceleri ve Bin Yıllık Yanılgı - Muhteşem Bir Kitap

!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin


Türkiye'de alanında ilk çalışma olan "Kandil Geceleri ve Bin Yıllık Yanılgı" kitabı "üç aylar" diye bilinen söylemi gündeme getiriyor. Mehmet Emin Akın'ın Medarik Yayınları'ndan çıkan kitabında, Kandil geceleri ve üç aylarla ilgili yüzyıllardır yanlış bilinen ibadetlere dikkat çekiliyor. Mehmet Emin Akın, kitabında bu konuda rivayet edilen hadisler ve İslam Âlimlerinin söylediklerine dayanarak yapılan araştırmalar ışığında uydurulmuş birçok asılsız ibadeti gün ışığına çıkarıyor. Akın, Müslümanlar tarafından kutlanan bu geceler ve günlerle ilgili rivayet edilen uydurma hadislerin, Müslümanlarca sahih zannedilmesi sonucu birçok asılsız ibadetin ortaya çıktığına işaret ediyor. Müslümanların kandil geceleri ve mevlid münasebetiyle işledikleri bidatlerin ve hataların kaynağına inen kitapta, bu sürecin tarihi seyrine ve bugünler münasebetiyle yapılan dua ve ibadetlerin aslı olup olmadığı hakkındaki yazılara yer veriliyor. Tarih sayfalarında gömüldüğü sanılan bid'atların, bugün devam ettiği hatta zaruret ve mecburiyet adı altında yeni biçimlerle işlenmeye başladığına dikkat çeken Akın, Müslümanlara Rasulullah'ın Sünneti'ne ve O'nun Ashabının ilmine sarılmayı ve özellikle bid'atlerden sakınmayı bir kez daha hatırlatıyor.

Piyasa Fiatı : 15 tl

Netten alabileceğiniz yer : kitapyurdu: kitap - Kandil Geceleri ve Bin Yıllık Yanılgı - Mehmet Emin Akın, kandil geceleri ve bin yıllık yanılgı, KANDIL GECELERI VE BIN YıLLıK YANıLGı,


Kandilerin bidat olduğunu bilen kardeşlerimin de mutlaka alıp okumasını kütüphanesinde kaynak kitap olarak barındırmasını şiddetle tavsiye ediyorum. Evinizde misafirlere çevrenizdeki insanlara kandileri anlatırken bu kitapdan şiddetle yararlanabilirsiniz.
 
Hafsa binti Ömer Çevrimdışı

Hafsa binti Ömer

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
ne kadar da güzel oldu kardeş elimizin altında kaynak olur Allah razı olsun ..hemen temin etmeye çalışıcam inşeAllah...
 
B Çevrimdışı

BaiTullaH

Üye
İslam-TR Üyesi
adamlar sadece camiye kadilde gidiyor ama kandilde ne kuranda ne sünnet de var ?

timurtaş uçar hocanın dedigi gibi bugün kadir gecesi devlet bir hazırlık yapmıyor ama yılbaşında alo şerhoşum gel beni götür

eve hattı kuruyor ? kardeş ler birde kadir gecesi ve berat gecesinin islamda yeri vardır degilmi çünkü kuranda kadir gecesinden bahseder kutlana bilir mi?
 
E Çevrimdışı

emre90

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Bakınız bu kandillerin hepsi alimlerimizin ittifakı ile sabittir, ayrıca hangi kandilde bir şirk, bir küfür alameti var, isra ve miraç hadiselerinin kutlanması kötü birşeymi, ya da resulullahın doğduğu gün ona daha fazla salavat getirmek kötümü, ya da üç ayların başlangıcında kutladığımız regaib kandili, üç ayların başlamasını kutlamakta ne kötülük var. Berat gecesi ve kadir gecesi ise zaten kuranda var. Aşure gününü resulullahın kendisi bizzat kutlamıştır ve o günde bir öncesiyle veya bir gün sonrasıyla oruç tutmuş ve bu adeti müslümanlara hediye etmiştir.

Ayrıca 1000 yılda gelen alimler, mollalar cahil adamların tekiydi, hiçbirşey bilmiyorlardı da bu adam onların bilmediği ve göremediği gerçekleri mi gördü, yapmayın ya.
 
Hafsa binti Ömer Çevrimdışı

Hafsa binti Ömer

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
kardeş siteyi takip eden biriysen bu konuların cevabı defalarca konuşuldu hangi alimlerin ittifakından bahsediyorsunuz ...bidat ise bidattir bunda artık ne kötülük var demek cahilce...tabii eğer bidat in anlamını biliyorsan...kadir gecesinden kuran ı kerimde açıkça bahsediliyor bu gece bolca kuran okumak tabii ki yapılabilecek en güzel şeydir fakat.. kandil diye adlandırılan öbür geceler buna dahil değildir hadislerle sabit dedikklerinizin çoğu uydurma hadistir...
 
E Çevrimdışı

emre90

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Bidat peygamberden sonra adet haline gelmiş olan herşeydir. Mesela Ömer Bin Hattab Sahihi Buhari’de bulunan bir rivayete göre mescide gittiğinde insanları teravih namazını tek başlarına kılarken görmüş ve onların bu namazı cemaatle kılmalırını sağlamıştır. Ardından bu ne güzel bir bidattır demiştir. Teravih namazı, önceleri herkesin tek başına kıldığı bir namaz idi. Hazreti Ömer bu namazı cemaatle kıldırmış ve bunu İslam dinine uygun bir davranış olarak görmüştür. Hiçbir sahabi O’na, ya Ömer sen bunu nasıl yaparsın. Dine nasıl yeni bir şey katarsın dememiş akisne O’nun “bu ne güzel bir bidattır” demesini uygun bulmuş ve teravihi cemaatle kılmıştır. Bu kıssa ile anlatmak istediğimiz şey bidat 2 dir iyi bidat kötü bidat.Bu kandiller laik düzende olan Türkiye de müslümanların islamla olan bir çeşit bağlantılarıdır. Çok görmeyelim.
 
Hafsa binti Ömer Çevrimdışı

Hafsa binti Ömer

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
işte kardeş yanlış olan da bu zaten. insanların islamla olan bağlantıları ya televizyonda boy gösteren sapık hocaefendilerin vermiş olduğu saçma sapan fetfalara uymak ,yada böyle bidatlerin peşinden koşmak ...yazık müslümanların haline yazık...
 
E Çevrimdışı

emre90

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Devlet binmiş tepesine bir yerinden tutmuş çekiyor islamı, halk desen düşmüş hayat gailesine bu akşam eve nasıl ekmek götürüm onun derdinde, zamlar, enflasyon, işsizlik, açlık derken iyice müslümanın beli bükülmüş, yani adam artık biraz huzur arıyor, kandiller ona inanki biraz huzur veriyor, adam kuran okuyor ya namaz kılıyor fazla fazla, bu adam hayat gailesinden sabah 06.00 - akşam 08.00 arası afedersin eşek gibi çalışmaktan, kapitalist - sömürücü düzende robot gibi sabah işe akşam eve robot gibi yaşamaktan yılmış artık, en azından bir ramazanı, bir kandili, bir bayramı olsun, bunu olsun çok görmeyin yahu.
 
selsebil Çevrimdışı

selsebil

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
çok görmek değil bu.sadece dini kurallarına uygun yaşamak...
kardeş sudenur vermiş size ilgili linki...
inceleyin derim.forumda defalarca açılmış,tartışılmış bi konu zaten.
 
E Çevrimdışı

emre90

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Dini kurallarına uygun yaşamak Türkiye de uygun değil ki, kuran ayetleri uygulanmıyor, yarısı uygulanıyor yarısı uygulanmıyor, Türkiye den hicret etmek gerekir islamı tam olarak yaşamak için.
 
laylay Çevrimdışı

laylay

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
Dini kurallarına uygun yaşamak Türkiye de uygun değil ki, kuran ayetleri uygulanmıyor, yarısı uygulanıyor yarısı uygulanmıyor, Türkiye den hicret etmek gerekir islamı tam olarak yaşamak için.


üstad bitmiş meseleleri tekrar açma...arama butonu var sitede bidat konusuda sürüsüyle konu var....
onları okumadan gelip burada mantığına dayanan yorumlar yapma...yanlış oluyor...hatalı oluyor...
 
!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
emre boş boş konuşma. Eğer Allah'a iman edip samimi olduğunu düşünüyorsan al kitabı oku bak bakım hangi alimler ittifakı neyde yapmış ordan burdan duyduğun yanlış şeyleri yazıp konumu baltalama.

Ayıp ya daha kitabı alıp okumadan gelip iftira atıyorsun. Allah sizi ıslah etsin. İşte böyle cahillerden olmaktan Allah'a sığınırız.

Son uyarım bu kitabı alıp okumadan buraya tek eleştiri yazarsan karşılığını alacaksın.

İşte sonra adminler neden sert diyorlar.

Görüyorsunuz kitap ekliyoruz onu bile kaldıramayanlar var. Özelime gelip yazı yazıyorsun tekfirci olduğunu anlıyorum koca koca alimlerin bile kolay kolay tekfire dalmadığı konularda tekfire dalıp burada temel basit meselelerde olan cahilliğini görünce tekrardan tercübem sahihleniyor.

Daha dinin temel meselelerinde faul yapan sizler çok aşırıya gidiyorsunuz.

Önce temel meseleleri öğren sonra gel bidat vs araştır ve araştırırken 40 yıl araştırmış sahihmiş gibi numaralara girme.

Bidati yanlış biliyorsun cahillerin bidat tanımını yapıp cahiller gibi yorum yapıyorsun arkadaşlar sana link vermiş herkese kapı açık isteyen okur araştırır isteyen cahilliğinde diretip forumdan atılır.

Selametle..
 
E Çevrimdışı

emre90

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Kardeşim ben 40 yıllık araştırmacı değilim bu siteyi inanın tesadüfen buldum, ayrıca tekfirci filan da değilim ben kimsenin imanına karışmam parayla imanın kimde olduğunu bir Allah bilir.

Kitaba gelince ben bu kitabı okumadım ama basitçe bir düşünürsek son 1 yılda gelen alimler bu kandillerin bidat olduğunu söyleselerdi herhalde bu konuda birşeyler yapılırdı, ama hiçbirşey yapılmamış aksine bu kandiller daha fazla teşvik edilmiş benim dikkat çektiğim konu bu.

Ayrıca ister at ister atma artık beni pek incitmez, ben deistlerin ve ateistlerin forumlarından az atılmadım müslümanım diye, hadi onlar atar, ama müslümanlar atarsa yorum yazdığım için ona da ne denir artık?
 
!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
ama basitçe bir düşünürsek son 1 yılda gelen alimler bu kandillerin bidat olduğunu söyleselerdi herhalde bu konuda birşeyler yapılırdı, ama hiçbirşey yapılmamış aksine bu kandiller daha fazla teşvik edilmiş benim dikkat çektiğim konu bu.

Ne kadar cahil olduğun bu cümlelerinden belli. Son 1 yılda dünyaya kaç alim geldi?

Ne kadar seviyesiz yazıyorsun. Çalışma yapılmamış diyorsun sanki dünyadaki tüm alimlerin kitabını alıp okudun burada yayınlanan kitabı bile okumuyorsun geçmiş karşımda yazıyorsun.

Al kitabı adam gibi oku ya da sus adam bilsinler.
 
E Çevrimdışı

emre90

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Kardeş kırıcı oluyosun laflarına dikkat et ben bilmeyebilirim, zır cahilde olabilirim ama benimle böyle konuşamazsın, ben bilmediklerimi öğrenmeyi çok severim bana birşeyler öğretecek adamıda pek severim, ben oraya 1000 yazacaktım yanlışlıkla 1 yazmışım, ayrıca şu yukardan bakan tavrından vazgeç kardeşim sen en fazla ne yapabilirsin çok çok forumdan atarsın oda beni hiç ırgalamaz. Ben zaten alışıktım ateist forumlarından, deist forumların atılmaya müslümanlığımdan ötürü şimdide müslümanlar atmış olur işte yelpazem genişler.
 
Hafsa binti Ömer Çevrimdışı

Hafsa binti Ömer

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
tabbi ki önce bi kitap okunur daha sonra kitap hakkında ne yorum yazılacaksa yazılır yani bence bu tartışmanın bu şekilde ilerlemesi rahatsız edici ...kabullenmek gerekir ki bidat se bidattir .en şerli şey bidattir,her bidat dalalettir,her dalalet ateştir...wesselam..
 
!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
Kardeş kırıcı oluyosun laflarına dikkat et ben bilmeyebilirim, zır cahilde olabilirim ama benimle böyle konuşamazsın, ben bilmediklerimi öğrenmeyi çok severim bana birşeyler öğretecek adamıda pek severim, ben oraya 1000 yazacaktım yanlışlıkla 1 yazmışım, ayrıca şu yukardan bakan tavrından vazgeç kardeşim sen en fazla ne yapabilirsin çok çok forumdan atarsın oda beni hiç ırgalamaz. Ben zaten alışıktım ateist forumlarından, deist forumların atılmaya müslümanlığımdan ötürü şimdide müslümanlar atmış olur işte yelpazem genişler.

Sen ilme karşı edepsizlik yap biz burada alttan alalım değil mi. Bu 3 yazışım ve forumdan defoldunuz.

Neymiş bilmem hangi forumlardan atılmışım sanırım bunlada doğru olduğunuzu iddia ediyorsunuz.

Ateist forumları bilmem ama buradan ilme karşı yaptığınız edepsizlik, ilme karşı yaptığınız iftira, verilmiş bir eseri okumadan bilmeden hakkında konuşup iftira atma yüzünden atıldınız.

Başka forumlara giderseniz bunu da söyleyin ilme karşı yağtığım edepsizlikden dolayı islam-tr yönetisi beni siteden attı deyin.

Evet kitabı okumadan eleştiren kişileri Allah'a havele ediyorum.

Bu kitapda gün ve geceler hakkında her türlü delilli bilgiler mevcuttur. Hatta iddia ediyorum bu gecelerin bidat olduğunu bilen kardeşlerim de okursa kendilerinde olan eksiklikleri görüp inşAllah tamamlayacaklardır.
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt