Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Namazda aklımıza gelen kötü düşüncelere karşı ne yapmalıyız?

Nihat Alkış Çevrimdışı

Nihat Alkış

Mucem
İslam-TR Üyesi
İmam Müslim'im hadisinde bir sahabe Peygamberimizin (sav) yanına gelip: 'Ey Allah'ın Rasulü! Ben namaz kılıyorum. Fakat ne kıldığımı bilmiyorum. Üç mü kılıyorum. Dört mü kılıyorum. İslam olduğumdan beri namazlarımı karıştırıyorum. Ne yapmalıyım?' dedi. (Namazı terk etmemiş namazını ıslah etmek için çözüm arıyor.) Peygamber (as) dedi ki: "Şüphesiz ki namazın bir şeytanı vardır. Onun adı Hınzep'tir. Sen namazda sana bir vesvese geldiğini gördüğünde sol tarafında 3 defa tükür ondan sonra kovulmuş şeytanın şerrinden Allah'a sığınırım de"

Adam gitti Peygamberimizin (sav) bu söylediğini yaptı. Sonra şöyle dedi: 'Vallahi ben bunu yaptıktan sonra namazımda hiçbir sıkıntı hissetmedim.' Niye? Çünkü Allah Resulü'ne inandı ve onun verdiği reçetenin mutlaka çözüm olacağını yakinen iman etti ve Allah (cc) de onun sıkıntısını ondan gidermiş oldu.

"Dediler ki: "Ey Allah'ın Resulû, bazılarımız içinden öyle sesler işitiyor ki, onu (bilerek) söylemektense kömür kesilinceye kadar yanmayı veya gökten yere atılmayı tercîh eder. (Bu vesveseler bize zarar verir mi?)." Peygamber (sav): "Hayır bu (korkunuz) gerçek imanın ifadesidir." cevabını verdi." (Müslim)
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Üst Ana Sayfa Alt