Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Çözüldü Okul, Noelde Hasta Çocukları Sevindirmek İçin Bağış Toplamasına Katılmak?

Abdullah el Hanbeli Çevrimdışı

Abdullah el Hanbeli

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Es selamu aleykum,

Hocam okulumuz, ağır hasta çocuklar için bağış topluyor ancak anladığım kadarıyla bunu noelde onları sevindirmek için yapıyorlar, paylaço, yemek, içecek vs. için harcanacak. Bu durumda bağış yapmanın hükmü nedir?
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Âleykum selam we rahmetullah kardeşim;

Noel'de veya kâfirlerin bayramlarına özel yardımlaşmalar, kutlamalar veya hediyeleşmeler yapılacağı biliniyor ise müslümanların bu tür etkinliklerden kendisini, ehlini ve malını sakındırmak zorundadır. Çünkü bu tür sözde yardım amaçlı oranizasyonlarla küfrü, batılı meşrulaştırma ve sevimli gösterme söz konusu olmaktadır. Zerre miktarı hayır ve şerr'in hesabının sorgulanacağına iman eden bir mûmin yardım adı altında iyi niyet (hayr) maskeli tuzaklara aldanmamalı; maddi veya aynî yardımlarını İslami kurum ve kuruluşlara, derneklere veya bizzat ihtiyaç sahibine yardım etmelidir.

"İyilik ve takva hususunda yardımlaşın, günah ve düşmanlık yolunda yardımlaşmayın. Allah'dan korkun, çünkü Allah'ın cezası çetindir." (Mâide, 2)


Ve onlar zûr (muşriklerin bayramlarında hazır bulunmazlar)’a şahidlik etmezler. Lağv (boş ve bâtıl şeyler)’e rastladıklarında da şereflice yüz çevirip geçerler.(Furkân: 72)

Kim bir kavme benzerse O’da onlardandır.
(Ahmed b. Hanbel. İbni Umer’den rivayetle)


İlgili Konu:


Lösemiler, Yetimler, Yaşlılar ve Hayvanlar İçin Açılan Kurumlara Para Bağışlamak Câiz midir?

 
Üst Ana Sayfa Alt