Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Çözüldü Peygamber olmayanlar gaybdan haber alabilirmi?

M Çevrimdışı

mübahis

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Halis B isimli Selefi şahıs, bir videosunda "Gaybdan ne şekilde haber verilirse berilsin bu küfürdür!
Gibi bir söz kullandı.
Sizin genel olarak onun insanları kolay tekfir ettiğini düşündüğünüzü ve harici dediğinizi biliyorum, sizde bu görüştemsiniz?
Eğer bu görüşte iseniz; Havarilere ve İsa peygamber ile Musa peygamberin annelerine vahiy gelmesini nasıl açıklıyorsunuz?
 
عبد الرحمن Çevrimdışı

عبد الرحمن

قُل آمَنتُ بِاللهِ ثُمَّ استَقِم
İslam-TR Üyesi
Bu konuyu Cinn suresindeki şu ayetler özetliyor:
﴾26﴿ Gaybı O bilir, gizlisini kimseye açmaz;
﴾27-28﴿ Ancak elçi olarak seçtiği başka. Allah, bu elçilerin her türlü durumlarını ilmiyle kuşattığı ve her şeyin sayısını belirlediği halde, rablerinin mesajlarını tebliğ ettiklerini ortaya çıkarmak için onların önlerinden ve arkalarından gözcüler gönderir.

Gaybı ancak Allah bilir ve dilediğine vahiy yoluyla bildirir. Son peygamberin (sallallahu aleyhi vesellem) vefat etmesiyle vahiy kesilmiştir, dolaysıyla kendine vahiy indiğini iddia eden kimse dinin temellerine muhalefet eder ve kafir olur.

Vahiy dışında başka yollara (rüya/keşf, bilimsel araştırmalar öngörüler) dayanarak geleceğe dair söylenenler kat'î (kesin) ilim/haber-i sadık sayılmaz İslami epistemolojide, bunlar ancak zannidir, yani hakikate yaklaşabilir ama doğruluk teminatı içermez.

İskender Mihir veya Gulam Ahmet gibi vahiy aldığını, nebiler derecesinde olduğunu iddia edenler ulema tarafından tekfir edilmiştir.
 
A Çevrimdışı

AhmedElTurki

Üye
İslam-TR Üyesi
"Sizden önceki ümmetlerde muhaddesler (yani ilhama mazhar olanlar) vardı. [Bunlar peygamber olmadıkları halde hakkı dile getirirlerdi.] Eğer ümmetimde bunlardan biri varsa o da Ömer'dir." demiştir. (Buhârî, "Fezâilü ashâbı'n-nebî", 6,"Enbiyâ3", 54; Müslim, "Fezâ'ilü's-sahâbe", 23)
Mümin ve salih bir zatın Allahtan gelen ilhamıyla müşrik veya zındık bir kişinin İblisten gelen istidraç hadiselerini birbirine karıştırmamak gerekir.Salih ve tevhid ehli bir zat asla Allahtan direk vahiy aldığını ve geleceği bilebileceğini söylemez.Gaybı ancak Allah bilir.Bunu söyleyen kişiler İblisten vahiy alan ve şeytanların onun kulağına fısıldadıklarını aktaran habis bir kahin ve kafirden başka birşey değildir.
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
 
Üst Ana Sayfa Alt