Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Rabia Naz'ın Ölümü: Intihar Mı Cinayet Mi?

M.S Çevrimdışı

M.S

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın sır ölümü aydınlatılamadı.

Giresun'un Eynesil ilçesinde yaklaşık bir yıl önce evinin önünde yaralı bulunup, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın sır ölümü aydınlatılamadı.

Karar gazetesinde yer alan habere göre, Şaban Vatan, kızı Rabia Naz'ın intihar sonucu değil, bir aracın çarpması sonucu öldüğünü, ve olayın hükümete yakın yetkililer tarafından örtbas edilmeye çalışıldığını iddia ediyor.

Kızı için adalet arayışında olan baba Şaban Vatan ise iddiaların odağındaki AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin suç duyurusu üzerine emniyete çağrıldı.

Kayıtlara intihar olarak geçti

12 Nisan 2018 günü evinin önünde yaralı şekilde bulunan ve hastaneye kaldırılan küçük kız, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Rabia Naz’ın ölümü kayıtlara intihar olarak geçti.

Rabia'nın babası Şaban Vatan kendi çapında yaptığı araştırmalar ışığında kızının intihar sonucu değil, bir aracın çarpması sonucu öldüğüne inanıyor. Baba, kızını öldüren kazadan Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun yeğeninin sorumlu olduğunu iddia ediyor.

Vatan’ın önemli diğer iddiası da, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli ile Giresun Milletvekili Cemal Öztürk’ün olayın üstünü örtmeye çalıştığı, polisler ile savcılığın da bu doğrultuda hareket ettiği ve delilleri kararttığı yönünde.

"Beşinci kattan atlayarak intihar etti"
Rabia Naz Vatan'ın ölüm sebebi emniyet kayıtlarında, "beşinci kattaki evinden atlayarak intihar etti" olarak geçiyor.

Emniyetin hazırladığı raporda, annesi kızınca Rabia Naz’ın psikolojisinin bozulduğu ve pencereden atlayarak intihar ettiği belirtiliyor. Ayrıca Rabia Naz'ın okuduğu kitaplardan etkilendiği de ifade ediliyor.

Ancak başından beri Vatan ailesi birçok sebepten dolayı kızlarının intihar ettiği tezine inanmıyor.

Şaban Vatan kendi yaptığı araştırmalar ışığında kızının intihar sonucu değil, bir aracın çarpması sonucu öldüğünü savunuyor.

Şaban Vatan kızının ölümüyle ilgili Hacettepe Tıp Fakültesi Adli Tıp’tan da otopsi talebinde bulunuyor. Hacettepe Üniversitesi tarafından 17.09.2018 tarihinde verilen Adli Tıp Kurulu raporu şu şekilde:

"Literatür incelemesi ve tıbbi değerlendirme kısımlarında belirtilen nedenlerden dolayı Rabia Naz Vatan’da saptanan ve ölü muayene tutanağı ve otopsi raporunda belirtilen bulguların trafik kazasına bağlı çarpma sonucu meydana gelmiş olabileceği kanaatini bildirir adli tıp kurumu raporudur."

Olay yerinde görüldüğü iddia edilen şüpheli araç
Görgü tanıkları o gün şüpheli siyah renk Fiat Doblo marka aracın olay yerinde bulunduğunu ifade etti. Savcılığın ilk kayıtlarında bu arabadan söz ediliyordu. Hatta ertesi gün İHA ve DHA’nın geçtiği ilk haberlerde Rabia Naz'a bir aracın çarptığı duyurulmuştu. DHA haberinde "Kimliği belirlenemeyen sürücü kaçtı" ifadesi de yer alıyordu. Basında, "polisin olay yerinden kaçan sürücünün tespit edilmesi için çalışma başlattı" şeklinde haberler yer almıştı.

Bu iddiaların ardından Şaban Vatan kanıtların yok edileceğini düşünerek mahallede bulunan oto yıkamacıya gittiğini belirtti. Baba, ogün yalnızca bir aracın yıkandığını, aracın markasının Fiat Doblo, renginin siyah, sahibininse telaşlı olduğunu öğrendi. Şaban Vatan, "Tüm bu delilleri, ifadeleri ve şüpheli durumları polise anlattım. Maalesef bir sonuç alamadım" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Aracın sahibi belediye başkanının yeğeni
Olayı tek başına araştırmaya devam eden Şaban Vatan daha sonra söz konusu şüpheli aracın Eynesil'in AKP’li Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun yeğeni tarafından kullanıldığını tespit ediyor ve savcılığa bildiriyor. Bu güne kadar Somuncuoğlu'dan iddialarla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi.

Olayın ardından açıklama yapan Nurettin Canikli, Şaban Vatan'ın kendisine yönelttiği olayın üstüne örttüğü yönündeki iddiaları "Siyasi hesaplaşma olduğunu düşünüyorum" diyerek cevaplamıştı.

Canikli şu iddialarda bulunmuştu:

"Yani bu olay olalı ne kadar olmuş; yaklaşık bir yıl. Bizim ismimiz 15-20 gündür gündemde. Daha önce yok, ben daha önce rastlamadım, olsa haberimiz olurdu. Bunun da belediye başkan son adayların belirlenmesi süreciyle yakından bağlantılı olduğunu düşünüyorum. (…) Siyasi bir hesaplaşma olduğunu düşünüyorum ben. Ama arkasında kimin olduğunu da ortaya çıkaracağız.

Dün Adalet Bakanımızı da aradım ve kendisinden bu olayın aydınlatılması için ne gerekiyorsa yapmalarını rica ettim. Hatta Vali Bey’e de gerekirse kurun bir komisyon, araştırın ve olayda ne var ne yok halkla paylaşın dedim. Soruşturmanın bir an önce tamamlanması ve cinayet mi intihar mı kesinlikle açıklığa kavuşturulması gerekiyor. Kavuşsun ki sonunda ben de üzerime atılan bu suçlamanın hesabını sorayım."

Baba akıl hastanesine kaldırılıyor
Geçtiğimiz günlerde Şaban Vatan, kardeşi Muhammed Vatan'ın şikayet etmesiyle "tehdit ve hakaret” gerekçeleriyle polis merkezine çağrıldı.

Şaban Vatan, kızının ölümünün ilk gününden beri kardeşinin kendisini bu adalet arayışından uzak tutmaya çalıştığını iddia ediyor. Muhammed Vatan kardeşi Şaban hakkında "Psikolojik sorunları var. Daha önce 10 gün hastanede yattı" iddiasına bulundu. Bunun üzerine Şaban Vatan Giresun Devlet Hastanesi psikiyatri polikliniğine götürüldü.

Şaban Vatan, görevli psikiyatr ile 10 dakikalık bir görüşmeden sonra, hazırlanan raporda kendisinin "öfkeli ve zararlı" olduğunun değerlendirmesinde bulunan uzman doktor, ruh ve sinir hastalıkları hastanesine yatırılması için öneride bulundu. Vatan'ın mahkeme kararıyla yakında hastaneye yatırılması bekleniyor. Karar, avukatının yaptığı itirazla birkaç günlüğüne ertelendi.

Şaban Vatan ise 10 gün boyunca akıl hastanesinde yattığını iddialarını reddetti ve bunu kanıtlamak için hastanenin resmi belgesini yayınladı.

Saadet Partisi ve CHP'den soru önergesi
Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün yazılı olarak yanıtlaması istemiyle Meclis'e soru önergesi verdi.

Karaduman, Adalet Bakanı Gül'e "Söz konusu olayda gerçekleştiği iddia edilen trafik kazasının failinin bir belediye başkanının akrabası olduğu için olayın örtbas edilmek istendiği iddiası doğru mudur? Söz konusu fail ile ilgili olarak savcılık herhangi bir soruşturma yürütmüş müdür?" diye sordu.

Aynı şekilde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da "Rabia Naz Vatan dosyası örtbas mı edilmek isteniyor?" diye sordu.

Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Faut Oktay tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını talep ederek, Rabia Naz’ın ölümüne ilişkin herhangi bir kurumun ya da kişilerin baskısının olup olmadığı gibi sorular yöneltti.

İfadeye çağrıldı
Son olarak baba Şaban Vatan'ın, Nurettin Canikli'nin şikayeti ile, ifadesinin alınmak üzere emniyete çağrıldığı öğrenildi.

Kaynak : Mepa News | Haber Merkezi
 
M.S Çevrimdışı

M.S

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Rabia Naz'ın babası akıl hastanesine yatırılıyor

11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın aydınlatılamayan ölümüyle ilgili tartışmalar sürerken, baba Şaban Vatan hakkında akıl hastanesine yatırma kararı çıkarıldı.

Giresun'un Eynesil ilçesinde geçen yıl henüz aydınlatılamayan bir olay sonucu yaşamını yitiren Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan hakkında Giresun Sulh Ceza Mahkemesi'nden 'akıl hastanesine götürme' kararı verildi.

Giresun Sulh Ceza Mahkemesi, kızı için adalet arayan Şaban Vatan'ın akıl sağlığının yerinde olup olmadığını tespit edilmesini istedi.

Karara göre Şaban Vatan, polis tarafından evinden alınarak Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne götürülecek. Kararın UYAP sistemine yansıdığı öğrenildi.

Şaban Vatan'ın kardeşi Muhammet Vatan'ın "kardeşinin akıl sağlığının yerinde olmadığı" yönündeki ifadesine dayanan mahkeme, Şaban Vatan'ın hastaneye sevkini talep etti.

Adalet Bakanı Gül: Güveniyoruz
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından konuya ilişikin paylaştığı mesajda, "

Rabia Naz hakkında Giresun Başsavcılığı, soruşturmayı titizlikle yürüterek her ihtimali değerlendiriyor. Süreci biz de yakından takip ediyoruz. Olayı aydınlatacak olan yegane merci savcılık makamıdır; güveniyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Ancak konuyla ilgili olarak halen somut bir gelişme yaşanmış değil.

Rabia Naz hakkında Giresun Başsavcılığı, soruşturmayı titizlikle yürüterek her ihtimali değerlendiriyor. Süreci biz de yakından takip ediyoruz. Olayı aydınlatacak olan yegane merci savcılık makamıdır; güveniyoruz. https://t.co/wd70vqoXq1

— Abdulhamit Gül (@abdulhamitgul)

 
S Çevrimdışı

seda1993

Üye
İslam-TR Üyesi
Çocuğun babası akıl hastası diye gözetim altina alınmış...
Belki de adama turlu ilaclar verilip beyni uyuşturulacak...
Adamin cigeri yanmış degilse de kesin delirmistir.
 
  • Dua et
Tepkiler: M.S
M.S Çevrimdışı

M.S

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Çocuğun babası akıl hastası diye gözetim altina alınmış...
Belki de adama turlu ilaclar verilip beyni uyuşturulacak...
Adamin cigeri yanmış degilse de kesin delirmistir.

Burada üstü örtülmeye çalışılan bir olay mevcut olduğu (iddia ediliyor) söyleniyor.
Kamera kayıtlarına, adli tıp raporuna, görgü tanıkları vs.. delillere baktığımız zaman insan düşünmeden edemiyor ve bu adam deli değilse bile bu olayları örtbas etme çabası insanı ciddi anlamda deli eder.. tasavvur etsenize kızınız ölüyor ve bulgulara baktığınız zaman çarpan kişi belli olduğunu düşünüyorsunuz bunu anlattığınızda ise insanlar üç maymunu oynuyor ve size deli muamelesi yapıyor.
 
M.S Çevrimdışı

M.S

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
HSK Rabia Naz’ın ölümüyle ilgili inceleme başlattı
HSK tarafından, Rabia Naz soruşturması ile ilgili inceleme başlatıldı.

HSK tarafından, Rabia Naz soruşturması ile ilgili inceleme başlatıldı, buna göre; Kurul müfettişleri süreci denetleyecek ve baba Vatan'ın etkin soruşturma konusundaki iddialarını araştıracak.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Rabia Naz Vatan’ın ölümüyle ilgili soruşturmada, babası Şaban Vatan’ın “müfettiş incelemesi yapılması” talebi doğrultusunda inceleme başlattı.

Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre; Vatan’ın başvurusu Kurul gündeminde öne çekilerek öncelikli olarak ele alındı. Kurulun, 11 Nisan Perşembe günlü toplantısında görüşülen başvuruyla ilgili olarak inceleme izni verildiği öğrenildi.
 
HAMAS Çevrimdışı

HAMAS

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
Bir belediye başkanının akrabası için bu kadar riski göze alamazlar diye düşünüyorum.
 
  • Dua et
Tepkiler: M.S
Kozsoy Çevrimdışı

Kozsoy

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
firesun'da şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Rabia Naz için yürütülen soruşturma kapsamında 60'a tanığın yeniden dinlenmesine karar verildi.

Öte yandan, olay yeri incelemesi yapan polisler hakkında da 'görevi ihmal' suçlamasıyla soruşturma başladığı kaydedildi.

Baba Vatan'ın başvurusu HSK gündeminde öne çekilerek öncelikli olarak ele alındığı, kurulun, 11 Nisan Perşembe günlü toplantısında görüşülen başvuruyla ilgili olarak inceleme izni verildiği kaydedildi.

Adalet Bakanı Gül de gelişmelerin ardından yaptığı açıklamada konunun yakından takipçisi olacaklarını vurgulamıştı.
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt