Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Ramadan Ay'ı Şam Topraklarında Fetih Ayına Dönüşüyor!

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Suriye’ye Ramazan bereketiyle geldi. Ramazan ayı Fetih ayıdır demişti Fetih Ordusu. Gerçekten de Allah’ın izniyle bu birkez daha doğrulandı. Güney Halep’te, Türkmendağı’nda, Guta’da mücahidler ilerliyor.

Allah’ın dostları için mübarek, düşmanları için kara bir gün…

Şeyh Abdullah Muhaysini telsiz konuşmasında Allahın izni ile sabah namazını Al Hadir de kılacaklarını iftarı ise Al Vadihi de yapacaklarını söyledi. Rapor edilenlere göre Al Hadir mıntıkasında bulunan Şia militanların tamamı panik içerisindeler.

Mücahidler Al Vadihi ve Ramusah’a yaklaşmış durumdalar, eğer bu iki bölgeyi özgürleştirmeyi başarabilirlerse güney Halep’te İdlip ve Halep’i bağlayan yol açılmış olacak. Fetih ordusu Halsa ve Zeytan’ın fethinden sonra gelecek yeni fetihlerin müjdesini vermişti. Onlarca Şii militan ve rejime bağlı asker Halsa’sa öldürülmüştü ve zafer haberleri tüm Şam’da duyuldu. Güney Halep’te Esed askerleri artık iliklerine kadar korkuyu hissediyor…

Şeyh Muhaysini’nin bildirdiğine Fetih ordusunun operasyonları sonucu göre 2000 Rafızi güney Halep’te öldürüldü ve 4000’i ise yaralanmıştı. Artık güney Halep tehlikeli bir bölge olmaktan çıkmıştır.

Aynı şekilde Doğu Guta’da da büyük ilerlemeler kaydedilmekte. Maliha ve Hatita el Carş çiftliği, Cisrin yolu, Guta’nın ana yolu Al Melahi kasabası ve Konsira Fabrikası ele geçirildi. Ayrıca rejimin Dera’daki ilerleme çabası sonucu kayıplar verdi, onlarcası öldürüldü, bir tank, bir şeleka uçaksavar taşıyıcısı imha edildi ve bir drone düşürüldü. Dahası iki gündür Lazkiye bölgesinden de zafer haberleri gelmekte.

Son birkaç günde Esed rejiminin kontrolüne geçen Lazkiye kırsalındaki Türkmen Dağı bölgesinde bulunan ve stratejik öneme sahip Karamanlı tepesi ve İsa Pınar bölgesini geri aldı. Sarraf, Kelez, Burcul Haya, Şahrura da geri alındı.

Ramazan ayı cihad ayıdır. İslam ordularının ilki, büyük Furkan savaşı Bedir Gazvesi. Hicretin 2. yılında Ramazan ayında yaşanmıştır. Yine çok büyük bir zafer olan Moğolları durdurduğumuz Ayn Calut savaşı Ramazan ayındadır. Ramazan ayı fetihler ayıdır. Mekke’nin fethi. Hicretin 8. yılında Ramazan ayında gerçekleşmiştir.

Ramazan ayının bereketini Allah bugün Şam topraklarında ve Horasan diyarında gene göstermektedir. Ramazan’ın hakkını vermeyi Rabbim bu ümmete nasip etsin. Rabbimiz nice zaferleri ve fetihleri ümmete müjdelesin inşallah.

Ferman Nazif

Küresel Analiz
 
Üst Ana Sayfa Alt