Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Rambo Kadınlar

Nesîbe Lena Çevrimdışı

Nesîbe Lena

"عِشْ حَمِيداً، وَمُتْ شَهِيدًا"
Süper Moderatör
Rambo: zengin bir komşunuzun olduğunu düşünün bu karı koca arasında şiddetli bir geçimsizlik mevcuttur koca karısını her gün onu bağırtana kadar dövüyordur. Birlikte sarhoş oluyorlar ve hatta uyuşturucu kullanıyorlardır. Adam arkadaşlarını getirip karısına tecavüz ettiriyordur. Buna mukabil sizin de mutlu İslami bir yuvanız vardır ve bu komşunuz gizlice gelip sizin de deponuzdan su çalıyordur. Bir gün yine su çalmaya geldikleri zaman sizin hafif bir şekilde tartıştığınızı duyarlar ve daha sonra bu kadın bir elinde içki diğer elinde ise sizin deponuzdan çaldığı bir bardak su vardır ve der ki "siz kim oluyorsunuz da kadına bağırıyorsunuz?" kendi durumuna bakmaksızın sizin ufak bir tartışmanızı gündem ederler. Aynı zamanda sizin bir de akrabanız vardır ve bu da serkeş yani uyuşturucu kullanan biridir. Onu da komşunuzun evine yerleştiriyorsunuz bu da onun hizmetkarlılığını yapar ona serkaba denir. Yani kendi içimizden ramboya dostluk kuranlar.

Sayın rambolar! 3. soru:
Siz kadın sorunun bir parçası iken ona nasıl çözüm olacaksınız? Pek çok kola sahip ahtapot gibi bir kolla müslüman kadına bir bardak su uzatırken Serkabanın yardımıyla bir başka kolla depodan su çalan siz değil misiniz? Toplumda adaletsizlik ve otorite boşluğu olsun diye yapılmak istenen bu değil mi? Kadınları gerçekten önemsiyor musunuz? Ülkelerinin servetlerin çalmayı bırakın yeter! Ey "Petrol almak istiyorum" diyenler.

Sayın rambolar! 4. soru:
Müslüman erkek ve kadınlar olarak bizim hareket noktalarımız ve hayatımıza yön veren değerler var. Ölçümüz dünyaya adalet, hak ve doğru yönetim getirerek Rabbimize itaat etmektir. Dönüşümüz kendisine olacağı Rabb'imizin rızasına uygun şekilde davranmaktır . Niyetlerinizin iyi olduğunu düşünsek bile bir yanda Müslüman kadını aşağılarken diğer yandan nasıl kurtaracaksınız? Siz onu onurlu ve yürekli tüm değerlerini aşağılıyorsunuz? İslamımızda kadın; dindarlığı, ahlakı, inancı ve nesilleri tüm bu değerler üzere yetiştirmedeki rolü ile saygındır. Lakin bunları aşağılıyor ve hatta hepsine düşmanlık ediyorsunuz.


İnanç, dindarlık ve ahlaka düşman kesiliyorsunuz. Aşağıladığınız ve düşmanlık ettiğiniz şeyi nasıl kurtarabilirsiniz? O halde rambolara göre bir kadını kıymetli kılan nedir? Aslında açıkladığımız gibi fiziksel çekiciliği ve cinsel meta olarak işe yarayıp yaramadığıdır.

Biliyor musunuz? Temiz, gerçek Müslümanları temsil eden İslami bir oluşumun yükselişine şahit olursak o zaman Müslümanlar batılı kadınlara İslam ülkelerine sığınma hakkı tanınmalıdır. Müslüman olmazsa bile haya ve edebini sizin hafifmeşrepliğinizden, haysiyetini de küçük düşürmenizden korumak isteyen iffetli, onurlu her kadına, Müslüman ülkelerine sığınma hakkı tanınmalı. Çünkü Müslüman olmasa bile insanın insanlığını korumak şeriatın amaçlarından biridir.

Yüce Allah'ın lütfuyla amerikadayken kardeşlerime, Houston'da bir konferanstan sonra kadınlardan birinin İslam'ı seçtiği o mutlu anı hatırlıyorum
Siz mi ey rambolar, siz Müslüman kadınları kurtarmak istiyorsunuz?


Kardeşlerim vallahi bu noktaya geldiğimiz için üzülmeliyiz. Birbirimize zulmederek bu ramboları biz cesaretlendirdik. Aramıza girmeleri ve ahkam kesmeleri için biz onları yüreklendirdik. Bu mümin erkek ve kadınlar olarak hepimize, Rabbimizin emrini yerine getirmek için motivasyon olmalı.

Al-i İmran 103.Ayet: Hep birlikte Allah´ın ipine (İslâm´a) sımsıkı yapışın; parçalanmayın. Allah´ın size olan nimetini hatırlayın: Hani siz birbirinize düşman kişiler idiniz de O, gönüllerinizi birleştirmişti ve O´nun nimeti sayesinde kardeş kimseler olmuştunuz. Yine siz bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi O kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle açıklar ki doğru yolu bulasınız.

Onlar bizi batıda çağırıyor öyle mi?
Al-i İmran 104.Ayet: Sizden, hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir.

Dr. İyad Kunaybi (hfz)
 
Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبي الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Nesîbe Lena Çevrimdışı

Nesîbe Lena

"عِشْ حَمِيداً، وَمُتْ شَهِيدًا"
Süper Moderatör
Üst Ana Sayfa Alt