Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Sahabelerden Medet Uman Insanlar

M Çevrimdışı

MUTEFEKKİR

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Diyarbakır'da, Merkez Sur ilçesindeki tarihi İç Kale'de bulunan Hz. Süleyman Cami ve 27 Şehit Sahabe türbelerine el sürülmesi ve boş deliklere taş konularak dilek dilenmemesi için müftülüğün 'çaput bağlama, taş koyma gibi aslı olmayan inanışlar hurafedir' demesine rağmen, yüzyıllardır süren bu geleneğin değişmediği görüldü. Türbeleri ziyaret eden bazı ziyaretçiler yapılanları yanlış bulurken, bazıları ise ellerini türbe duvarlarına sürüp, boş deliklere küçük taşlar yerleştirerek, dilek dilemeyi sürdürüyor.

MÜFTÜ: GÜNAHA GİRİYORLAR

Bazı ziyaretçiler ise, yüz yıllardır süren bu geleneğin doğru olmadığına, sadece Allah'tan dilek dileneceğine inanıyor. Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşleyen ise, bu tür inanışların islam dininde yeri olmadığını, çaput bağlama, taş koymak gibi aslı olmayan inanışların hurafe olduğunu söyledi. İşleyen, "Dinimizde yeri olamayan bu davranışlara girenler günaha girmiş olur." dedi.

 
Ebu Selman et-Turkî Çevrimdışı

Ebu Selman et-Turkî

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Günah değil şirk. Açıkça şirk diyemiyor mu bunlar?
 
Üst Ana Sayfa Alt