Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Şeyh Makdisi Ve Ebu Katade Suriye’de Yaşanan Fitnelere Şeriatle Müdahele Edecek

C Çevrimdışı

cuheyman el-uteybi

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ebu Katade ve Makdisi Şam sahasındaki mücahitlerin aralarında zuhur eden anlaşmazlıkların ortadan kaldırılması için birleştirme platformu kurdu.


Küresel Cihad Alimlerinin başta gelen isimleri Şeyh Ebu Katade ve Şeyh Muhammed El-Makdisi Mücahidlerin arasını bulma platformu kurdu.

Platformun İsmi “Ensarul Şeria”

“Ensarul Şeria” (Şeriatin Yardımcıları) adında kurulan platformda Hama, İdlib, Halep gibi müslüman muhalif guruplarının elinde bulundurduğu bölgelerde Şeyh Makdisi ve Şeyh Ebu Katade’nin yönetimleri ile şikayet odaları kurulup şeriat ile yaşanan olaylara müdahele edilecek.

HTŞ (Heyet Tahrir Şam) Kadılarından destek

Kurulan platforma başta Heyet Tahrir Şam’ın önemli isimlerinden olan Şeyh Zübeyr Gazi ve bir çok Şer’i ve kadı destekte bulunacağını bildirdi.

Başta Şeyh Ebu Muhammed El Makdisi’nin bulunduğu 8 Küresel cihad alimi ortak beyanat yayınlayarak mücahitler arası sulh yapılmasını önermişti
321be2a7-fbf0-4912-9876-00472d7c3860.jpg
 
Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Duruma vakif olmak gerek cunku oradaki havayi solumadan olaylara tam manada gerekli olani tespit edemeyecek.
 
Üst Ana Sayfa Alt