Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Makale Sigara Içmenin Hükmü-dr. Abdullah Muhaysini

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
 
Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
 
Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Selamun Aleykum. Sayın hocam, sigara içmek haram mıdır? Bazı arkadaşlara sigaranın haram olduğunu söylediğimizde çok büyük tepkiler alıyoruz. Haram olmadığını savunuyorlar, bu konuda ne yapmamız gerekir? Sigaranın haramlığı-caizliği hususunda şiddetli tartışmalar olabiliyor. Bu arkadaşlara nasıl tavsiyede bulunabiliriz?





Selamünaleyküm. Sigara, HARAMDIR; HARAMLIĞI KONUSUNDA ULEMANIN SÖZ BİRLİĞİ YOKTUR. Bu şekilde özetleyebilirsiniz. Tartışmalı konularda mü’minlerin birbirlerini incitmeleri doğru olmaz. Herkes sigaranın haram olması gerektiğini az çok bilir. İnsan sıhhatine düşman bir şey nasıl haram olmaz, bunu herkes bilir ama nefis taşıyoruz. İnsanları hatalarında inatlaştırmaya sebep olmamak gerekir. Birbirimize dualar edelim.


Nurettın yıldız.
 
f471h Çevrimdışı

f471h

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İsraf haramdır.
Emanete (bedene) ihanet haramdır.
Sağlığına dikkat etmemek bile haramken ona kasıtlı zarar vermek günahta ısrar edip haddi aşmaktır.
Çocuklarının ve eşinin rızkını havaya üflemek haramdır ve hattA mübah görerek bunu yapmak haddi aşmaktır.
Peygamber efendimiz (s.a.v.) ağız temizliğine çok muazzam ölçüde özen göstermiştir.

Sigara haramdır deyu dil döküp kimseyi ikna etmek ve bekçilik yapmak zorunda değiliz. Ayan beyan her şey ortadadır. Sigara içmek haramdır, bu konuyu tartışmak ciddi boyutta haddi aşmaktır.
 
Pangea Çevrimdışı

Pangea

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Yanlis anlasilmasin ben helaldir demedim asla, sadece zaten duymak istenilmeyen bir bilgiyi alt yazi okutarak aktarabilecegimi dusunmedim. JazakAllahu Khayran Omer Faruk kardeş.
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt