Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Suriye Idlib’te Şehid Düşen Diyarbakırlı Muhammed Hocanın Sesinden “şehadet Bir Tutku” Neşidi (video

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Türkiye’den Suriye’ye giderek zalim Esed rejim güçleriyle savaşan ve bu uğurda şehid olan Türkiyeli savaşçıların sayısı giderek artıyor.

4 Diyarbakırlı Nusret Cephesi mücahidi üç gün önce İdlib’e sızan ve yola mayın döşeyen Şebbiha çetelerinin uzaktan kumandayla bombayı patlatması sonucu şehid olmuşlardı.

Mücahidlerden Muhammed Renkligül hoca Diyarbakır’da seyda lakabıyla bilinen ve saygı gören bir hoca idi. Medresesinde ders veren Muhammed hoca, aynı zamanda İslami derneklerde de insani yardım ve sohbetler konusunda aktif bir insandı. Suriye’de zalim Esed rejimi ve İran’ın Ehli Sünnet Müslümanlarına yaptıklarına daha fazla seyirci kalmayı reddeden Muhammed hoca, Diyarbakır’daki medresesini Halep’e taşıma kararı alarak talebelerini de alarak Halep’e hicret etmişti. Muhammed hoca evli ve 6 çocuk babasıydı. 9 aydır Suriye’de cihad ediyordu. Nusret Cephesi saflarında cihad eden Muhammed hoca, Ramazan ayında 3 gün önce 3 talebesiyle beraber şehid düştü. Talebeleri Ferhat, Muhammed ve Abdulkadir:



Şehid düşenlerden Muhammed Renkligül’ün naaşı Suriye’den getirilerek Diyarbakır Yeni Köy mezarlığına defnedildi. İlgili haber:

Suriye’de şehid düşen Muhammed Renkligül hoca tekbirlerle Diyarbakır’da defnedildi

Muhammed hocanın Diyarbakırlı başka üç şehid ile söylediği “Şehadet Bir Tutku” neşidini sizlere sunarız.

Videodaki Diyarbakırlı Ubeyde Ahmet ise Halep’te 8 ay önce şehid düştü. Videodaki diğer şehid Musab (Remzi) ise Ceyşun Nusra mücahidi olup bir hafta önce güney Halep’te şehid düştü:

Ceyşun Nusra mücahidi Diyarbakırlı Musab, Güney Halep’te şehid düştü

Suriye İdlib’te şehid düşen Diyarbakırlı Muhammed hocanın sesinden “Şehadet bir tutku” neşidi (video)


Videodaki Şehid Ubeyde Ahmet Saydın, şehid Muhammed Renkligül hoca ile birlikte:



Videodaki şehid Musab, şehid Muhammed Renkligül hoca ile birlikte:



Şehid Ubeyde Ahmet:



Küresel Analiz / Özel Haber
 
Üst Ana Sayfa Alt