Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Suriye'de 'profesyonel' Bir Cihad Grubu: Malhama Tactical

::IM4M`UL-HAREMEYN:: Çevrimdışı

::IM4M`UL-HAREMEYN::

Tevhid ve Cihad
İslam-TR Üyesi
28266.jpg

Suriye'de 'profesyonel' bir cihaD grubu Malhama Tactical
Suriye'deki muhaliflerin özel gücü niteliğindeki grubun kapasitesi ve faaliyetleri günden güne artıyor.
Mepa News | Çatışma Bülteni
16 Temmuz 2018 Pazartesi 14:50

Suriye'de Beşar Esed rejimi, İran ve Rusya'ya karşı savaşan muhalif grupların içinde belki askeri kapasite açısından en ileride olanını "Malhama Tactical" oluşturuyor. Temelini geçmişte Rus ordusunun özel birimlerinde görev yapan Orta Asya ve Kafkas kökenli Müslümanların oluşturduğu grup, şimdi ise birçok katılımla büyümüş ve gelişmiş durumda.

"Malhama Tactical" gelişiyor
Grubun Suriye'de zaman içinde büyüdüğü ve profesyonelleştiği göze çarpıyor. Grubun sosyal medyada birçok resmi kanalı olduğu gibi, gruba bağlı olmayan ancak sürekli olarak gruptan görüntüler paylaşan hesaplar da mevcut. Her ne kadar bölgedeki diğer gruplar gibi "Malhama Tactical'in" videoları da kısa sürede internetten silinse de silinmekten kurtulan yahut kısa süre izlenilme fırsatı bulan videolar grubun gelişimi hakkında çok şey anlatıyor.


Suriyeli gruplar ile karşılıklı etkileşim
Kurucu lideri Ebu Refik'in bir hava saldırısında yaşamını yitirmesinin ardından etkinliğine devam eden grubun ilk zamanlarda en büyük eksikliği sıcak çatışmaya yönelik tecrübesizlik olarak görülüyordu. Ancak bu eksiklik gün geçtikçe kapandı. Suriye'de muhalif gruplar arasında teşkil edilen Tahriru'ş Şam'ın özel kuvvetlerine de temel teşkil eden "Malhama Tactical" iştirak ettiği çatışmalar ve saldırılarla da günden güne tecrübe kazanıyor. Bu bağlamda grup Suriye'deki gruplara çok fazla şey öğrettiği gibi bir o kadar şeyi de öğrenmiş denilebilir.

"Grup işini ciddiye alıyor"
Grubun yayınladığı videoların vazgeçilmezlerinden biri de, cihat yanlılarının sıklıkla kullandığı "neşidler". Bu parçaların, cihaD yanlısı grupların destekçileri nazarında oldukça popüler olduğu biliniyor. Videolarda göze çarpan en önemli şey ise silahlar, teçhizat, CAT olarak da anılan askeri ilk yardım turnikeleri ve kullanılan profesyonel kamuflaj. Bu tür özelliklerin yanı sıra eğitimlerde kullandıkları gerçek alanlar da "Malhama Tactical'i" diğer gruplardan ayrı bir yere koyuyor. Aynı zamanda grubun kullandığı tüm ekipmanın ya çok iyi temizlenmiş ya da kutusundan yeni çıkmış vaziyette olduğu da göze çarpıyor. Bu da grubun "işini ciddiye aldığının ve özen gösterdiğinin bir işareti" olarak yorumlanıyor.


Farklı silahlar ve aksamlar
"Malhama Tactical'in" silahlarında ve ekipmanlarında bir çok aksesuar ve aksam kullandığı ve Magpul gibi firmaların aksamlarını da tercih ettiği videolarda görülüyor. Dürbünler, tutamaklar, dizlik ve dirseklikler de kullanılan aksamlar arasında.


Grubun silah kapasitesindeki çeşitlilik de dikkat çekici. Sovyet yapımı AGS-30 bombaatar gibi silahların da yer aldığı geniş bir yelpazeye sahip olan grup silahların nişangahlarını ve dürbünleri de etkili bir biçimde kullanmakta.

Kaynak: Mepa News
 
eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
Ortada ki atış yapan kardeşe bayıldım MaşaAllah
 
::IM4M`UL-HAREMEYN:: Çevrimdışı

::IM4M`UL-HAREMEYN::

Tevhid ve Cihad
İslam-TR Üyesi
Başlıkta yazdığı gibi 'Profesyonel' görünüyorlar abi ama çok tanınmıyorlar Allah-u a'lem. Ben daha ilk defa duydum.
 
عبد الرحمن Çevrimdışı

عبد الرحمن

قُل آمَنتُ بِاللهِ ثُمَّ استَقِم
İslam-TR Üyesi
Başlıkta yazdığı gibi 'Profesyonel' görünüyorlar abi ama çok tanınmıyorlar Allah-u a'lem. Ben daha ilk defa duydum.

Batı medyasında (Suriye'yi takip edenler arasında) herkes tanır. "First jihadi private military contractor" yada "The Blackwater of Jihad" diye. Maalesef Türk yayımlar gelişmelerin biraz arkasında kalıyor. Bu grubun ekseriyetle Türk olduğunu göz önünde bulundurursak daha da vahim bir kusur. Gerçi Mepa News ta Mart 2017 bununla ilgili kısa bir başlık paylaşmış, ama demek ki yine de fazla yayılmamış.
 
Üst Ana Sayfa Alt