Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Suriye'de Ypg Kamplarında Tutulan Kadın Ve Çocuklar Insani Krizin Pençesinde

M.S Çevrimdışı

M.S

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Suriye'nin doğusunda IŞİD mensuplarının ailelerinin tutulduğu El Hol kampında büyük bir insani kriz yaşanıyor.

Suriye'nin doğusunda IŞİD mensuplarının ailelerinin tutulduğu El Hol kampında büyük bir insani kriz yaşanıyor.

Suriye'de IŞİD'in elindeki tüm toprakların ele geçirilmesinin ardından, IŞİD mensuplarının eşleri ve çocukları bölgede ABD destekli YPG güçlerinin kontrolündeki kamplarda tutuluyor.

Son olarak 21 Mart tarihinde IŞİD'in elinde Baguz'un YPG tarafından ele geçirilmesiyle Suriye'de IŞİD'in kontrolü fiili olarak son bulmuştu.

Baguz'da sıkışan çok sayıda kadın ve çocuk da bölgeden çıkarılarak gözaltı kamplarına yerleştirildi. Yaklaşık 10 bin kişinin yaşayabileceği biçimde inşa edilen kampta şu an 70 binin üzerinde kadın ve çocuk bulunuyor.

Kamplar arasında en büyük insani krizin yaşandığı yer ise Baguz'dan gelenlerin toplandığı El Hol kampı. Söz konusu kampta temel ihtiyaç maddelerine ve tıbbi yardıma erişim oldukça kısıtlı durumda. Savaş nedeniyle yaralanan kadın ve çocuklar tedavi edilemezken, kamplarda doktor da mevcut değil.

Bölgedeki muhabirlerin aktardığına göre, kampta bulunan siviller Baguz'daki çatışmalar esnasında sadece bir günde 2 bin kişinin öldürüldüğünü ifade ediyor. Çatışmalar sona erdikten sonra bölgeye medya girmeden cesetler ortadan kaldırıldı.

Baguz'dan çıkarılmalarının ardından bugüne kadar 169 çocuk açlık, hastalık ve yaralar sebebiyle hayatını kaybetti.

Bölgedeki insani kriz ise dünya kamuoyunun gündeminde değil. Batılı hükümetler, vatandaşları olan kadın ve çocukları almayı reddederken, kampların sakinleri olan kadın ve çocuklar temel imkanlardan dahi yoksun durumda hayata tutunmaya çalışıyor.

Kaynak: Mepa News
 
Ebu_musab Çevrimdışı

Ebu_musab

Üye
İslam-TR Üyesi
El Habir olan rabbim sen her olanı en güzel şekilde bilen ve görensin bu müslüman kullarına ve yeryüzünün neresinde olursa olsun senin dinin için zulum gören müslüman kullarına yardımını ve sabrını indir allahumme amin
 
Üst Ana Sayfa Alt