Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Taliban Afganistan'da 'bayram Affı' Ilan Etti

eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
27293.jpg


13 Haziran 2018 Çarşamba 14:08
A+A-
Taliban kaynakları tarafından yapılan açıklamada birçok mahkumun yaklaşan bayram sebebiyle serbest bırakıldığı ifade edildi.

Gruba bağlı medya kaynakları tarafından yapılan açıklamaya göre, Afganistan'ın güneyindeki Hilmend ilinde yaşanan çatışmalarda esir alınan Kabil hükümeti güçlerine bağlı 13 asker/polis serbest bırakıldı.

Ahundzade'nin emri
Taliban kaynakları tarafından yapılan açıklamada, 13 kişinin Taliban lideri Heybetullah Ahundzade'nin emriyle serbest bırakıldığı, bunun bir 'Bayram affı' olduğu ifade edildi.

Öte yandan Taliban'ın ana medya organı "Al-Emara" tarafından yayınlanan bir videoda, serbest bırakılan 13 kişiye ait görüntüler paylaşıldı.

Yaklaşık on dakikalık video kaydında serbest bırakılan hükümet güçlerine, yaptıkları işin doğru olmadığı ve bir daha Kabil hükümetine bağlı güvenlik güçlerine katılmamaları gerektiği yönünde telkinde bulunuluyor.

tr-001.jpg


70 dolar ve yeni bir elbise
Yayınlanan videoda, serbest bırakılan 13 kişinin her birine 5 bin Afgani (70 dolar) ve bir yeni elbise verildiği ifade ediliyor.

Taliban kaynakları tarafından yayınlanan listede, serbest bırakılan 13 asker/polisten 4’ünün Hilmend, 4’ünün Nangarhar, 2’sinin Gur, diğer 3’ünün de Feryab, Herat ve Kandahar iline kayıtlı olduğu ifade ediliyor.


Afganistan'ın büyük bir bölümünü kontrol altında tutan Taliban güçleri, geçmiş dönemde de bu tarz aflar gerçekleştirmiş ve birçok Asker/polisi serbest bırakmıştı.

Taliban, ABD destekli Kabil hükümeti lideri Eşref Gani'nin tek taraflı olarak ilan ettiği ateşkes kararına cevap vermiş, "Halkın bayramı güvenlik ve barış içinde geçirmesi için" bayram boyunca (3 gün) ateşkes halinde olacaklarını ifade etmişti.

Taliban tarafından ateşkese dair yapılan açıklamada, savaş esirlerinin de bir iyi niyet göstergesi olarak, tekrar savaşa katılmamaları şartıyla serbest bırakılabileceği de ifade edilmişti.

Hilmend ilindeki savaş esirlerinin serbest bırakılmasıyla başlayan 'Bayram affı'nın ülkenin farklı bölgelerinde de uygulanması bekleniyor.

Kaynak: Mepa News
 
Üst Ana Sayfa Alt