Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Taliban Kabil Hükümeti Güçlerini Vurdu: En Az 40 Ölü

eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
27186.jpg


09 Haziran 2018 Cumartesi 15:00

Afganistan'da Taliban tarafından iki ayrı vilayetteki karakollara düzenlenen saldırılarda 25 yerel polis ve 17 asker hayatını kaybetti.

Taliban savaşçılarının Afganistan'ın Herat ve Kunduz vilayetlerindeki askeri karakollara düzenlediği saldırılarda 25 yerel polis ile 17 askerin öldüğü bildirildi.

Herat Valiliği sözcüsü Ceylani Farhad yaptığı açıklamada, Taliban'ın, Herat'ın Zavul ilçesine bağlı Aziz Abad köyündeki askeri karakola saldırması sonucu 17 askerin öldüğünü ifade etti.

Saldırıda bir askerin yaralandığını kaydeden Farhad, saldırının ardından çıkan çatışmada 8 Taliban mensubunun öldürüldüğünü, 10'unun da yaralandığını öne sürdü.

Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz iline bağlı Kale-i Zel bölgesindeki 4 askeri karakola düzenlenen saldırıdaysa, Kabil hükümetine bağlı yerel polis biriminden 25 kişi öldü.
 
eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
BAYRAMDA ATEŞKES KARARI

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, 20 Haziran'a kadar Taliban'a yönelik geçici ateşkes ilan edildiğini, Taliban ise Ramazan Bayramı’nda üç günlük ateşkes kararı aldıklarını açıklamıştı. (ntv)

Tayyip reis af yok diyor bu ara :)
 
Üst Ana Sayfa Alt