Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Video Taliban

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Taliban

Molla Ömer'in Dilinden: Taliban Kuruluşu

Taliban 1

Taliban 2


Taliban ve El Kâide Gerçeği - Full


Taliban Dönemi 1996 - 2002


 
Son düzenleme:
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Taliban Mucahidinin Kerameti

2010 yılı Mayıs Ay'ında Weziristan'ın Bedir mıntıkasında hadise şöyle gerçekleşmiştir:

Taliban'ın Mesud Kavminden olan bu mucahid; Pakistan ordusuyla girdikleri çatışmada ayağından aldığı roket darbesiyle ağır şekilde yaralanıyor. Geri çekilme esnasında arkadaşı yardım ediyor. Fakat çok kan kaybından dolayı kendinden geçiyor. Arkadaşı , kendisini kontrol ediyor ve öldü düşüncesiyle dağlık alanda kendisini bırakmak zorunda kalıyor. Ateş altında olduğu için gömme fırsatı da bulamıyor. Kan kaybından dolayı kendinden geçen taliban yaklaşık 12 saat kadar sonra yüksek derecede ateşlenmenin etkisiyle aşırı bir susuzlukla sayıklamaya, yavaş yavaş da kendine gelip gözlerini açılmaya başlıyor. Bu esnada kimsenin bulunmadığı , Havanın çok soğuk olduğu, cenkin sürdüğü terk edilmiş dağlarda, gece yarısı bir kadın elinde bir sürahi ile yanında beliriyor. Yaralı şekilde hem çok üşüyen hemde su diye sayıklayan Mucahide elindeki sürahiyi veriyor.
Mucahid büyük bir istekle sürahiyi yudumlamaya başlıyor. İçiyor , içiyor.. Bu esnada kadın, bu kadar yeter deyip elinden sürahiyi alıyor..
Gece ayazında soğuktan titreyen, hemde acıkan Mucahid, surahiden içtiğinin etkisiyle hem açlığı kesiliyor hem de ısınıp terlemeye başlıyor sonra tekrar kendinden geçerek baygın şekilde yatıyor.
Mucahid ertesi gün kendisine geldiğinde dizindeki yaralanmanın acısıyla fazla hareket edemiyor ve yine aynı yerde beklerken, aynı kadın tekrar yanına geliyor. Mucahid partelasının (kütüklük) vurulduğu yerde, ilerde kaldığını söylüyor. Kadın tamam diyor sen bekle ben getireceğim diyor. Yaralı mucahid sabah kendine geldiğinde ise, vurulduğu yerde kalan Partelasının baş ucunda olduğunu hayretle görüyor fakat yanında kimse yok.
Dizi parçalanmış olan bu Taliban mucahidi; Surahiden içtiğinin etkisiyle 4 gün boyunca ne acıkıyor ne susuyor. Kalçasının üzerinde yerde kendini sürükleyerek 4 gün sonra Taliban kampına geldiğinde, kendisine Şehid oldu düşüncesiyle bakan diğer Taliban Mucahidler büyük bir sevinçle karşılıyorlar.
Yüzünde bir nur hissedilen bu Taliban mucahidi kardeşimiz başından geçenleri muslumanlara anlattığında , bu olayı dinleyen tüm mucahidler , Allahın (c.c.) bir lutfu , kerameti olarak Allah c.c. ye hamd ettiler. (Elhamdulillah)


 
Son düzenleme:
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Pakistan Talibanı Tahrik-i Taliban Emirleri

Şehid Hekimullah Mehsud ve Mavlana Veliyu'r Rahman ve Beytullah Meshud’dan – Ortak Açıklama :
Mucâdelemiz Davet ve Kararlılık


Tehreek-e-Taliban Pakistan lideri Hakimullah Mehsud



Mevlevi Sanjin ile Röportaj
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Adem Köse - Şehid Molla Dadullah Röportajı

Molla Dadullah ve Şeyh Mustafa Ebu el Yezid Buluşması

Şeyh Eymen ez Zevahiri'nin, Molla Dadullah'ın Şehadeti Üzerine Açıklaması


Molla Dadullah'ın Şehâdetinden Sonra Şeyh Ebu Yahya el Libi Açıklaması

 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Zebihullah Mucahid ile Röportaj
İslam Emirliği Taliban Hareketi Sözcüsü Zebihullah Mucahid İle Türk Haber Sitesi asyaninsesi.com Genel Yayın Yönetmeni Muhammed Önder’in sorularını cevablayan Taliban Sözcüsü Zebihullah Mucahid, ilk defa Türkçe yayın yapan bir haber kuruluşuna konuştu.


Şehid Hekimullah Mesud
 
Son düzenleme:
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Taliban, Özbek Kâfir Raşid Dostum'un Sarayında

Ah Hınzır ahhh


27821



 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt