Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Taliban'dan Ateşkese 'şartlı' Kabul: Yabancı Güçleri Vurmaya Devam Edeceğiz

eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
27163.jpg


Taliban, Kabil hükümetinin ateşkes teklifini kabul etti.

Taliban tarafından yayınlanan açıklamada mensuplarına seslendi ve "Halkın bayramı güvenlik ve barış içinde geçirmesi için" bazı talimatlarda bulundu.

Yabancı güçlere saldırılar sürecek
Grup, savaşçılarına yerel güçlere karşı saldırıları kesmeleri, kendilerine saldırıldığı takdirde karşılık vermeleri çağrısında bulundu. Ateşkesten yabancı güçler ise hariç tutulacak. Taliban, mensuplarına "yabancı güçleri nerede ne zaman bulursanız onlara kuvvetli darbeler indirin" ifadesiyle, yabancı askerlere yönelik saldırılara önceden olduğu gibi ara vermeden devam etmelerini iletti.

Taliban'ın açıklamasına göre ateşkes, Ramazan bayramında başlayacak ve bayram boyunca, 3 gün sürecek.

Savaş esirleri
Grup, savaşçılarına esirlere iyi muamele etmeleri çağrısı yaparken, şartlara göze bazı esirlerin ailelerini görmelerine müsaade edilebileceğini belirtti.

Taliban, savaş esirlerinin de bir iyi niyet göstergesi olarak, tekrar savaşa katılmamaları şartıyla serbest bırakılabileceğini de açıkladı.

"Halkın katıldığı yerlerden uzak durun"
Taliban öte yandan mensuplarına, halkın katıldığı kapsamlı toplantı ve etkinliklere katılmamaları talimatı da verdi. Grup buna neden olarak, ABD ve Kabil hükümeti güçlerinin, Taliban varlığını bahane ederek sivilleri hedef almasını gösterdi.

Söz konusu ateşkesin, ABD müdahalesi sonrası Afganistan'da sağlanan ilk ateşkes olduğu ifade ediliyor.

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, Taliban'a karşı yürütülen savaşta geçici ateşkes ilan ettiklerini bildirmişti.

Gani tarafından canlı yayında yapılan açıklamada, ateşkesin 12 Haziran'da başlayıp 19 Haziran'a kadar süreceği ifade edilmişti.

Cumhurbaşkanlığı resmi Facebook sayfasından canlı yapılan yayında Eşref Gani, ateşkesin ülkede sağlanmaya çalışılan barış ortamına dönük çabaların en belirgin göstergesi olduğu vurgulamıştı.

Gani açıklamasında, El Kaide ve IŞİD'e bağlı grupların ateşkes kapsamında olmadığını dile getirmişti.

Kaynak: Mepa News
 
M Çevrimdışı

Muvahhid Faruk

* لا أمثل إلا نفسي *
İslam-TR Üyesi
El Kaide’nin sadece ismi kaldı Afganistanda. Şuan Afganistanda düşmana (Nato ve yerli hükümet) karşı en aktiv olan iki güç var. Dewle ve Taliban.
 
H Çevrimdışı

Huzeyfe

Kim Allah'a tevekkül ederse, Allah ona yeter.
İslam-TR Üyesi
El Kaide’nin sadece ismi kaldı Afganistanda. Şuan Afganistanda düşmana (Nato ve yerli hükümet) karşı en aktiv olan iki güç var. Dewle ve Taliban.
Eksik bilgi veriyorsun ya olmuyor boyle(!) sadece afganistanda değil dünyanın dört bir tarafında en agir darbeyi vuran devledir. Sayesinde dünyanın dört bir tarafinda müslüman ve mücahidlerin kazandığı kazanımlar yok olup gitti... Yillardir kuffarın yapamadığını o 2-3 yılda yaptı daha ne yapsın ...
 
Şamil Basayew Çevrimdışı

Şamil Basayew

Sabret nefsim Allah bizimle beraberdir..
İslam-TR Üyesi
El Kaide’nin sadece ismi kaldı Afganistanda. Şuan Afganistanda düşmana (Nato ve yerli hükümet) karşı en aktiv olan iki güç var. Dewle ve Taliban.

Dewle ne ya kaldı mı onlar? amaçlarının ne olduğunu afganistana girdiklerinde anladım nerede natoya ve yerli kafirlere karşı savaşmışlar ilk işleri talibana saldırmak oldu velhasıl cihadı baltalamaktan başka hiçbir işe yaramadılar natodan kazanılan topraklarda ne kadar mücahid varsa tekfir edip, kafasını kestiler en zararlı çıkan ise taliban oldu natoya vurulan darbelerin yerini hariciler aldı cephe sayısı 2 iken 3 e döndü Allahta bunları dünyaya zelil etti.
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt