Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Tevazu

İ Çevrimdışı

İki Hicretyolu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Hz.Aişe şöyle buyurdu:”Şüpesiz siz,en üstün ibadet olan tevazudan yoksunsunuz.”


Haysem b.Halid r. : Amcam Selim b. Itrın r. Arkasında idim.Yanında Kureyb b.Ebrehe r. Binekli ve arkasında bir Hıristiyan onu takip ediyor olduğu halde geçti.Selim ona “Ey Eba Ruşdeyn !! Onu terkine alsaydın ya” dedi.O “Böyle böyle bir dinsizi arkama mı bindireyim?dedi.Selim Onu kendisinden önce mescidin kapısına gönderseydin ya dedi.O da yapamadım dedi.Bu sefer Selim:”Ben Ebu Derdanın r. Şöyle buyurduğunu işittim.”Kul binekli olduğu halde arkasından yaya yürüdükçe Allah”tan uzaklığının artması devam eder


Hasan Basri r.:Rahmanın kulları yeryüzünde tevazu ile yürürler.(Furkan 63) ayeti kerimesini okudu ve:Müminler yumşak başlılıdırlar.Vallahi kulakları,gözleri,ve azaları boyun eğmiştir.Öyleki bilmeyen bir kimse onları hasta sanır.ONLAR KALP EHLİ KİMSELERDİR..Ahirete ait bilgileri onları dünyadan uzaklaştırmıştır.Ve BİZDEN BU HÜZNÜ GİDEREN ALLAH”A hamdolsun demişlerdir.Vallahi insanların onlar için üzüldüğü şey onları üzmemiştir.Cehennemin korkusu onları ağlatmıştır.Kim Allah”ın kendisine olan nimetini,sadece yemede içmede görürse,elbette ilmi azalır.
Abdullahb.Mübarek KİTABU ZÜHD


Sakın onlardan bazı sınıflara verdiğimiz dünya malına göz dikme, onlardan dolayı üzülme ve müminlere alçak gönüllü ol.
Hicr / 88.
 
İ Çevrimdışı

İki Hicretyolu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İnsanları Sınıflandırmak

İbn Ömer bildiriyor:Mümin olan birini öldüren kişi hakkında öldüğü zaman “Bu adam Cehennemliktir”derdik.Yine günahlardan birini işlerken ölen kişi hakkında da”Bu adama “Cehennemliktir” derdikAncak “Allah,kendisine ortak koşulmasını asla bağışlamaz,bundan başkasını dilediği kimse için bağışlar.(Nisa 48) ayeti nazil olunca böylesi kişilerin cehennemi hak ettiklerini söylemeyi bıraktık.Bunun yerine Cennetklik olmalarını temenni ettik.Cehenneme girebilme ihtimallerinden dolayı onlar adına korkar olduk.

Reca b.Hayve bildiriyor:Cabir b.Abdillaha:günah işleyenler için kafir,müşrik veya münafık gibi isimler koyarmıydınız? Diye sorulunca şöyle karşılık verdi” Böylesi isimler koymaktan Allaha sığınırız !!!!!!!!!!!!! Ancak bu gibi kişilere “Günahkar” müminler derdik.

Süyan esSevri derki:”Tehditler işitince korkar,güzel şeyleri işitince de onlar Müslümanlar için temenni ederdik. Ölüler hakkında da kesin hüküm vermekten kaçınır dirileride hesaba çekmeyiz.


Hilyetül Evliya
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt