Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Unutulan Sünnetler Bölümü Hakkında

!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
Selamun aleykum,

Muzzammil kardeşin başlattığı unutulan sünnetleri gün ışığına çıkarma konusunu ileriye dönük hayrı berketli gördüğümüzden ayrı bir forum halinde sunuyoruz.

Unutulmuş bir sünneti gün yüzüne çıkarıp amel etmenin dinimizdeki yerini bilmeyen yoktur, ayrıca hayra vesile olanında hayr'dan nasibi olduğunun idrakinde olarak bu bölümü ne derece güzel olduğunu anlatmaya kelimeler yetmiyor. Rabbim yapacağımız hayrları ve amelleri kabul etsin zira Rabbimiz muttakilerin amellerini kabul buyurur.

Bölüm hakkında tek ricam yeni açacağınız tüm konuları oradan buradan copy ile değilde sadece evden kitapdan ya da hadis külliyatından okuyup, elle yazarak eklemenizdir. Herhangibi konuda sünnet gerçek olsada delili olmadan bir konu eklenirse uyarılmaksızın siteden 3 gün yaptırım cezası alacaktır. Bu durum sadece bu bölüme özel ki bu bölüm istismara açık bir bölümdür.

Allah hepinizden razı olsun, Hayrlı olsun.
 
Muzzammil Çevrimdışı

Muzzammil

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
İnsAllah bir yanlısımız olmamıstır..?

AlhamduliLlah, olmamıştır kardeşim.
Konuya delilleri ile katılımınız hepimiz için hayırlı oluyor inşeAllah, Rabb'im ecrinizi versin.
Allahu Teâlâ, bu sunnetleri hakkı ile yaşayıp hatırlatabilen kullarından eylesin bizi, âmîn.
 
F Çevrimdışı

fehr

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Allah Rasulü -Sallallahu aleyhi ve sellem-'in sünnetini alimler tasniflemişlerdir ve demişlerdir ki,Allah Rasulü'nün bir insan olarak yaptıkları,bir peygamber olarak yaptıkları,arap olduğu için yaptıkları,bir baba olarak yaptıkları,bir lider olarak yaptıkları...ve sair bu tasnifi uzatmışlardır.

Bu konu ile ilgili bir çok kitap vardır talep eden temin edebilir.Lakin burada önemli bir mesele var ki,şer'i meselelerle örfi meseleleri birbirine karıştırmamak lazım.''Elle yemek sünnettir'' ya da ''asa taşımak sünnettir'' ''cellabiye giymek sünettir'' gibi sözlere akıllı bir insanın katılması mümkün değildir.Bu noktada yukarıda yapılan tasnif yapılamaz ve şöyle bir soru sorarız:İmam İbn-i Kayyim El-Cevziyye ''Zadul Mead Fil Hedyi Hayril İbad'' adlı eserinde Allah Rasulü-Sallallahu aleyhi ve sellem-'in karpuzu çok sevdiğini ve bunu yediğini aktarmaktadır.Öyleyse karpuz yemek de sünnet midir? Fıtraten karpuzdan tiksinen birisi Allah Rasulü'ne düşmanlık mı yapmıştır?

Burada sünnetin doğru bir şekilde tanımını yapmaz isek sapmalar ve sapıtmalar ortaya çıkar.Allah'a emanet olun...

-fehr-

Yönetici Notu:

İlgili Konu İçin Tıklayın:

https://www.islam-tr.org/konu/kabak-sevmiyorum-diyen-kisi-murted-midir.11817/
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt