Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Üstteki Üyeye Nasihatte Bulun

N Çevrimdışı

nereyeboyle

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ya ilim vericisi ol,
ya ilim alıcısı;
yahut sadece dinleyici
veyâ sevgi gösterici ol;
beşincisi olma ki
helâka gitmeyesin !

hz muhammed ( sallallahu aleyhi vesellem)

taberani
alıntı:necip fazıl Kısakürek/Efendimiz, Müjdecimiz,Kurtarıcımızdan Nur Harmanı
 
eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
Bu hayırlı güzel konuyu açtığın için ALLAH razı olsun akhi

 
İ Çevrimdışı

İbn Muhammed

الله اكبر و العزة الله
İslam-TR Üyesi
Herkesten önce zorda kalan eşine, çocuklarına, akrabalarına yardım et sonra da müslüman kardeşinin sıkıntıları varsa onu gidermek için çalış. Çıkar peşinde koşanlarda olma.

“Kim bir müslümandan dünya kederlerinden bir keder giderirse Allah ondan ahiret günü kederlerinden bir keder giderecektir. Kim de müslümanı örterse Allah onu dünya ve ahirette örtecektir. Ve kim bir fakir borçluya kolaylık gösterirse, Allah ona dünyada ve ahirette kolaylık gösterecektir. Kul, (din) kardeşinin yardımında olduğu müddetçe Allah da onun yardımcısıdır. Kim bir yola giderek onda ilim ararsa, bu çalışması sebebi ile Allah ona Cennet’e giden bir yolu kolaylaştıracaktır. Allah’ın evlerinden birisinde toplanıp Kur’an okuyarak onu birbirlerine öğreten her cemaatı melekler ziyaret eder, onların etrafından dönerler, o toplumun üzerine iç huzuru ve rahatı iner, ilahi rahmet onları kaplar, katında bulunan melekler yanında Allah onları (övgü ile) anar. Ameli yüzünden geri kalan bir kimse nesebi (nin şerefi) ile sür’at alamaz.”
(İbn Mace Cilt 1, s. 389)
 
Ebu Muhammed Eymen Çevrimdışı

Ebu Muhammed Eymen

Bir adım öteside, Bin adım öteside toprak..
Frm. Yöneticisi
Dünya sırtını dönmüş gidiyor. Ahiret de karşıdan geliyor. Her ikisinin de evlatları (bağlıları, isteklileri) vardır, Siz, gücünüz yettiğince ahiret evlatlarından olmaya bakın. Sakın dünya evlatlarından olmayın.

Bugün amel günüdür, hesap yoktur. Yarın ise hesap vardır, amel yoktur.

Hz. Ali (r.a
 
EBU HANİFE Çevrimdışı

EBU HANİFE

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
40:55 - O halde sabret. Çünkü Allah'ın vaadi haktır. Hem günahından dolayı istiğfar et ve akşam sabah Rabbini hamdiyle tesbih et.
Allah swt sende razi olsun.Her musibetin caresi sabir,istigfar ve hamd etmektir.

Hatirlattigin icin Allah swt senden razi olsun akhim
 
ebu leys Çevrimdışı

ebu leys

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
630-257 Ebu Umame el Bâhilî (r.a.)’den rivayet edildiğine göre Rasu-lullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: “Haklı bile olsa insanlarla mücadele ve didişmeyi terkeden kimseye cennetin bir kıyısında köşk verileceğine ben kefilim. Şaka bile olsa yalanı terkeden kimseye cennetin merkezi yerinde bir köşk verileceğine ben kefilim. Ahlakını güzelleştiren kimseye de cennetin yüksek yerlerinden bir köşk verileceğine kefilim.” (Ebu Davud, Edeb 7)
 
Huzura Doğru Çevrimdışı

Huzura Doğru

''Hiç''likte profesyonel hizmetçi
İslam-TR Üyesi
Rasûlullah (sav) buyurdular:

“Allah’a inandım de, sonra da dosdoğru ol!” (Müslim, Îman, 26.)

Îsâ (as) İsrâiloğulları’nın küfrünü hissedince ashâbını kâfirlere karşı korumak ve kurtarmak için yardım istedi ve dedi ki: “Allah’a (giden yolda) benim yardımcılarım kimlerdir” Dini ayakta tutmak için Allah’a dayanarak, benim yardımcılarım kimlerdir?

“Havârîler dediler ki: Biz Allah’ın yardımcılarıyız. Allah’a inandık.” Yani O’nun dîninin ve Rasûlü’nün yardımcılarıyız. Cenâb-ı Hak, “Eğer siz Allah’a yardım ederseniz, Allah da size yardım eder.” (Muhammed, 70) buyurmuştur. Dinine ve Rasûlü’ne yardım edene Allah da yardım eder. (İsmail Hakkı Bursevî, Rûhu’l-Beyân 3.Cilt, 125. Sayfa, Erkam Yay.)
 
Huzura Doğru Çevrimdışı

Huzura Doğru

''Hiç''likte profesyonel hizmetçi
İslam-TR Üyesi
Bu Kur’an tüm insanlara yönelik bir duyurudur. Onun aracılığı ile insanlar uyarılsın, herkes Allah’ın tek olduğunu öğrensin ve sağduyulu kimseler onun ibret derslerinden yararlansın diye inmiştir.İbrahim 52
Bu duyurunun, bu uyarının temel hedefi: İnsanların yüce Allah’ın “tek ilah olduğunu” öğrenmeleridir. Allah’ın dininin başlıca ilkesi budur ve bu dinin hayat sistemi de bu ilkeye dayanır.
..
İslâm sadece taştan ve ağaçtan yapılmış putları ortadan kaldırmak için gelmemiştir. Tarih boyunca gelmiş geçmiş peygamberler kafilesinin kesintisiz olarak sarf ettiği bunca çaba, sırf bu amaca yönelik değildir. Bu kadar fedakârlığa, bunca işkence ve azaba, sırf taştan ve ağaçtan yontulmuş putları ortadan kaldırmak için katlanılmamıştır(fizilalil-kuran)
 
Ebu Selman et-Turkî Çevrimdışı

Ebu Selman et-Turkî

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Birine nasihat edecek kadar ne ilmim var ne tecrübem, siz bana nasihat edin inşeAllah
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt