Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Üstteki Üyeye Nasihatte Bulun

ruhisukut Çevrimdışı

ruhisukut

Önce tanı sonra bağlan!
İslam-TR Üyesi
İnsan ölümü hatırladıkça günahlardan uzaklaşır. O yüzden ölümle arkadaş olmak, onu hatırlamak, onunla yaşamak, onunla nasihat etmek lazım. Bir hatırlatıcı bul kendine, bu ak bir sakal/saç olabilir ya da bir dost!
 
Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبي الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Rabbimiz bizden başarı istemiyor; başarı Allah'tandır. Bizden istediği, başarı için sonuna kadar çabalamamız. Bu yüzden son nefese kadar başarı yolunda azimden geri kalmayın inşallah.
 
M Çevrimdışı

Mustafa Sabri

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ey gençler topluluğu! Kimin evlenmeye (bedeni ve mali)gücü yeterse hemen evlensin. Zira evlilik, gözü (harama karşı) daha çok yumduran, ırzı daha fazla koruyandır. Kimin de buna (mali) gücü yetmezse ona oruç tutmak gerekir. Çünkü oruç, onun (şehvetini teskin) için eneme(gibi) dir"



(Buhari c. 6, s. 117; Müslim c. 4, s. 128).
 
Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Size daha hayırlısını haber vereyim mi? Rabbımız şüphesiz ki biz iman ettik öyleyse bizim günahlarımızı bağışla ve bizi cehennem azabından koru diyerek sabreden, sadık olan, ibadetlerinde ve itaatlerinde sürekli olan, mallarını Allah’ın yolunda harcayan ve seher vaktinde Allah’tan mağfiret dileyen muttakiler için Allah’ın katında tertemiz eşler ve altından ırmaklar akan, ebedi kalacakları cennetler vardır.”

Âl-i İmran 15, 16, 17
 
Juleybib Çevrimdışı

Juleybib

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ey kardeşim. Senden sonra
durumunun ne olacağını bilmek
istediğinde , mezarlığa git ve
görünmeycek durumda olan
mezarlara bak . Mezarının da
onların arasında olduğunu farzet .
Sonra bak , mezarda neye
ihtiyacın olacak ?

Mezarda kaldığın uzun süre
boyunca en çok ihtiyaç duyacağın
şey, salih ameldir . Bunun
dışındaki şeyler, şüphesiz
kabrinde senin için bir yük ve
keder olacaktır . Şu anda
bulunduğun duruma bak ; eğer
durumun ölüme ve kabre
uygunsa , hayatına aynı şekilde
devam et . Eğer bu ikisine uygun
değilse , hemen Allah'a yönelerek
tevbe et ve uygun olan şeye dön .

İbnul cevzi
 
Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبي الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
"Kim sabah kalkarken üç defa ‘Eûzü billâhi’s-Semî’ıl-Alîmi mine’ş-Şeytânirracîm = Allah’ın rahmetinden kovulmuş olan şeytandan, işiten ve bilen Allah’a sığınırım’ der ve Haşr Sûresi'nin sonundan üç âyet okursa, Allah o kimseye akşama kadar duâ ve istiğfar etmek üzere yetmiş bin melek vazifelendirir. O günde ölürse şehid olarak ölür. Kim geceye girerken okursa o da aynı dereceye ulaşır."

(Tirmizî, Fedâilü`l-Kur`ân 22, Mevakıt 65; Müsned, 5/26)
 
Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Geçmişten gunumuze bende eksık gordugunuz hosunuza gıtmeyen daha doğrusu islam için bır durum varsa nasıhat edın bana dın nasıhattır herzaman dogru olanı akledemıyorum.

Az cok takıp eden kardeslerım yanlış oldugum halde kalbı kırılmasın dıye susanla helalleşmem 🙂

Belkide bu yanlış ahıretımı yakıyordur
Onun için nasıhat edın bana
 
A Çevrimdışı

Ademoqlu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Çoğunluğun demire iman ettiği şu zamanda siz yalnız Allah'a iman edin. Bizim için dünya gözüyle çok zor görünen bir olay, Allah için çok basittir. Birşeye ol dediği zaman seçilmiş bir kulu ile o meseleyi oldurabilir. Ateş, rüzgar, çekirge, virüs ve daha niceleri Allah'ın birer ordusudur unutmayın.

Eğer siz (Uhud’da) bir yara aldıysanız, şüphesiz o topluluk da (Müşrikler de Bedir’de) benzeri bir yara almıştı. İşte (iyi veya kötü) günleri insanlar arasında (böyle) döndürür dururuz. (Bazen bir topluma iyi ya da kötü günler gösteririz, bazen öbürüne.) Allah, sizden iman edenleri ayırt etmek, sizden şahitler edinmek (şehidler) için böyle yapar. Allah, zalimleri sevmez. (Ali İmran/140)

"...Rabbinin ordularını kendisinden başkası bilmez. İşte bu, insanlık için sadece bir öğüttür" (Muddessir/31)
 
Bin Yusuf Çevrimdışı

Bin Yusuf

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ey Âdemoğulları! Şüphesiz size avretinizi örtecek ve kendisiyle süsleneceğiniz elbise indirdik. Asıl hayırlı olansa takva elbisesidir. (Dışınızı elbiseyle süslediğiniz gibi kalbinizi de takvayla süsleyiniz. Bu, daha hayırlıdır.) Bu (nimetler), düşünüp öğüt alsınlar diye Allah’ın ayetlerindendir. (7/A'râf 26)
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt