Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Video Veziristan Özbek Cundullah Mucahidleri Tüm Videoları

Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Kabileler - ÖZBEK MUCAHİDLERİN VEZİRİSTAN CİHADI QABOOİLDA SERİSİ

cundullah.jpg


Jundullah Studio


QABOİLDA / KABİLELER 1 - 18 FULL
Veziristan'da Özbek Cundullah
28620

 
Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
QABOİLDA / KABİLELER
Veziristan'da Özbek Cundullah

10

12


13
 
Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin

Şehid Tahir (Tahircan) Yoldaşev kimdir?

tahir.jpg

Özbekistan İslami Hareketi'nin (Cundullah) kurucu liderlerinden Tahir Yoldaşev (Bilinen diğer isimleriyle Muhammed Tahir Faruk, Tahir Can) (1967-2009), (Şehid) Mucâhid Özbek lider.

Hayatının ilk yılları

Tahir Yoldaşev, tam adıyla Tahir Abdulhaliloviç Yoldaşev veya kullandığı diğer ismiyle Muhammed Tahir Faruk (Tahircan) , 2 Ekim 1967 günü Özbekistan'ın Fergana Vadisi'nde bulunan Namangan şehrinin Refik Mümin semtinde, yoksul bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Tahir Yoldaşev'in doğduğu dönemde Özbekistan, "Özbek Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti" adıyla Sovyetler Birliği'ne bağlıydı ve doğrudan Moskova'dan yönetiliyordu.
Fergana Vadisi, 19. yüzyıldan itibaren Rus işgaline karşı Orta Asya'da en önemli direniş odaklarından biri niteliğindeydi. İlerleyen yıllarda hem Fergana Vadisi hem de vadideki Namangan şehri bölgenin önemli İslami merkezlerinden biri olmayı sürdürdü, yüzlerce cami ve medreseye ev sahipliği yaptı.
fergana-map.jpg

Çocukluk yıllarını bu bölgede geçiren Yoldaşev, 1980'lerin sonlarında zorunlu askerlik görevi kapsamında Sovyet ordusu bünyesinde Afganistan'a gönderildi. Bu dönemde Afganistan'daki Sovyet işgali son günlerini yaşıyordu ve son Sovyet askeri de 1989 yılında ülkeden çekilecek, Afganistan'da alınan yenilgi Sovyetler Birliği'ni çöküşe sürükleyecekti.
15 Şubat 1989: Sovyetler Birliği Afganistan'dan çekildi15 Şubat 1989: Sovyetler Birliği Afganistan'dan çekildi
Tahir Yoldaşev, askerliğinin sona ermesiyle birlikte, doğum yeri olan Namangan'a geri döndü. 1980'lerin sonlarında döndüğü ülkesi Özbekistan'da da Sovyetler Birliği dönemi sona ermek üzereydi. Ülkede İslami fikir ve hassasiyetler artmış, Özbek halkı yoğun bir şekilde İslami taleplerini dillendirmeye başlamıştı.
Yoldaşev böyle bir dönemde İslami düşünceyle yakından tanışmaya ve İslami eğitim almaya başladı. Kısa bir süre içerisinde kendisini yetiştiren Yoldaşev, Namangan ve çevresindeki İslami çevrelerde tanınan bir isim haline geldi. "Adolat Uyushmasi" (Adalet Topluluğu) isimli İslami bir yapı oluşturdu. Sonraki dönemlerde "İslom Lashkorlari" (İslam Askerleri) ve Tevbe gibi yapılar da tesis edecekti.
İlerleyen yıllarda beraber hareket edeceği isimlerden Cumabay Namangani ile de bu süreçte tanışarak yakınlık kurdu.
yoldasev1.jpg

Yoldaşev'in gençlik yılları
Sovyetler Birliği'nin idaresinin çöktüğü ve ülkenin kaosa sürüklendiği dönemde Namangan'da yerel bir İslami yönetimin kurulmasında rol oynadı. Bölgede İslam şeriatını uygulayan mahkemeler tesis edildi. Sovyetler Birliği çökerken ve Özbekistan bağımsız bir ülke olarak yükselirken, yeni döneme ilişkin İslami taleplerde Yoldaşev'in de sesi duyuluyordu.
Bu süreçte İslam Kerimov da dahil olmak üzere çeşitli yetkiliere karşı bu talepleri dile getirdi. Dönemin en üst düzey Özbek Sovyet yetkililerinden olan Kerimov daha sonra, 1990-2016 yılları arasında Sovyetlerden bağımsızlığını kazanan Özbekistan'ın cumhurbaşkanı olarak görev yapacaktı.
Kerimov bu süreçte Aralık 1991 tarihinde, cumhurbaşkanlığı seçimleri için gerçekleştirilen mitinglerden birinde Namangan şehrini ziyaret etti. Halk İslami taleplerini dillendirirken Kerimov'a büyük tepki gösterildi, Yoldaşev burada Kerimov'un da bulunduğu bir etkinlikte hararetli bir konuşma yaptı. Kerimov oturarak Yoldaşev'i dinledi. Bu olaylar, Kerimov'un ilk kez doğrudan halkın taleplerini dinlediği bir oturum olarak anılmaktadır.

Konuşmaların ardından Kerimov, aralarında Yoldaşev'in de bulunduğu Müslüman liderlerle, bölgedeki Müslümanların ele geçirdiği Komünist Parti bölge binasında bir araya geldi. Kerimov'a karşı çeşitli talepler ileri sürüldü, bunlar arasında ülkede İslami bir yönetim kurulması da vardı. Kerimov bu talepleri kabul etse de Kur'an üzerine yemin ederek göreve başlamak dışında hiçbir talebi yerine getirmedi ve İslami kesimi hedef alan, etkileri uzun yıllar sürecek olan kapsamlı bir baskı kampanyası başlattı.

Afganistan'a gidişi

İslami kesimden Kerimov'un baskılarına karşı direnemeyen birçok Özbek gibi Yoldaşev de Afganistan'a gitme düşüncesi içerisindeydi. Afganistan'da bu dönemde Sovyetler Birliği'nin desteklediği komünist rejim çökmüş, silahlı gruplar arasında iç çatışmalar başlamıştı. Ancak ülkede İslami bir yönetim kurulacağı düşüncesiyle birçok cihat yanlısı kişi ve grup buraya yöneliyordu.
Kerimov yönetiminin baskıları karşısında ve bu beklentilerle Tahir Yoldaşev, kendi çevresinden birçok kişiyle beraber 1993 yılında Afganistan'ın kuzeyine giderek buraya yerleşti ve İslami faaliyetlerini bu bölgeye taşıdı. Zaman zaman Özbekistan içerisine girmeyi de sürdürdü. Kerimov'a karşı tüm İslami muhalefeti birleştirmeye çalıştı.

Özbekistan İslami Hareketi

Yoldaşev, 1998 yılında Cumabay Namangani ile birlikte Özbekistan İslami Hareketi'ni kurdu. Grubun kurulma nedeninin Tacikistan İç Savaşı'ndaki rejim muhaliflerinin silah bırakarak rejimle uzlaşma kararı alması olduğu belirtilmektedir. Yoldaşev, Namangani ve diğerleri ise savaşa devam etme kararı almıştı.
Silahlı bir mücadeleyi benimseyen cihat yanlısı grup Afganistan'ın yanı sıra Özbekistan, Tacikistan ve Kırgızistan'da da faaliyet gösteriyordu. Grup Özbekistan'daki saldırıların yanı sıra Kırgızistan-Özbekistan sınırında çeşitli çatışmalara ve Tacikistan İç Savaşı'na da dahil oldu. Yoldaşev daha çok Afganistan ve Özbekistan'a, Namangani ise Tacikistan'daki iç savaşa odaklandı.

Tacikistan İç Savaşı Dosyası (1992-1997)
Bu süreçte Yoldaşev ve Namangani'nin grubu, Taliban'ın kurduğu Afganistan İslam Emirliği yönetimine ve lideri Molla Muhammed Ömer'e biat ederek bu yapının bir parçası haline geldi. Özbekistan İslami Hareketi 2001 yılı ortalarında İslam Emirliği yönetimi tarafından Özbekler ve Türkistanlılar başta olmak üzere farklı etnik gruplardan cihat yanlısı yabancı güçlerin birleştirilmesiyle kurulan "21. Tugay"ın ana omurgasını oluşturacaktı.
Yoldaşev ve grubu 1996-2001 arası dönemde bir yandan Özbekistan ve Tacikistan'daki saldırılara yoğunlaşarak Özbekistan'da "İslami devrim" gerçekleştirmeyi hedefledi. Diğer yandan da Taliban ile beraber bölgedeki Kuzey İttifakı unsurlarının saldırılarına karşı koydu ve Taliban'ın kurduğu "İslam Emirliği" için adeta kuzeyde bir duvar oluşturdu.
Yoldaşev, Özbekistan'daki faaliyetleri sebebiyle 2000 yılında Kerimov yönetimi tarafından idama mahkum edildi.

Afganistan'ın işgali ve sonrası

Tahir Yoldaşev, bu dönem boyunca Cumabay Namangani ile beraber Özbekistan İslami Hareketi'ni yöneterek İslam Emirliği yönetimi güçleriyle beraber savaştı. Grup bünyesinde Özbeklerin yanı sıra Çeçenler, Uygurlar, Tacikler, Kırgızlar, Kazaklar ve diğer milletlerden savaşçılar bulunuyordu.
Bu süreçte ABD, Ekim 2001 tarihinde Afganistan'ı işgale başladı. Ülkenin kuzeyinin ABD, NATO ve desteklediği yerel güçlere karşı savunulmasında Tahir Yoldaşev ve Cuma Namangani komutasındaki yabancı savaşçılar rol oynayacaktı. Namangani kuzeydeki cephenin baş komutanlarından biri oldu.
Çatışmaların sürdüğü bir dönemde, Kasım 2001 tarihinde Cumabay Namangani ABD savaş uçaklarının düzenlediği bir bombardımanda hayatını kaybetti. Namangani'nin bölgede yüz yüze yaşanan çatışmalarda hayatını kaybettiği de ifade edilmektedir. Bunun ardından grubun komutası tamamen Yoldaşev'e geçti.
Afganistan tamamen işgal edilirken "21. Tugay"ın savaşçıları da ağır kayıplar verdi. Bunlardan bir bölümü Kale-i Cengi'ndeki katliamlarda, bir kısmı da cephe hattındaki çatışmalarda yaşamlarını yitirdi.
Tarih | Kale-i Cengi katliamı

https://www.mepanews.com/tarih-kale-i-cengi-katliami-31609h.htm
Kale-i Cengi katliamı
Tahir Yoldaşev, beraberindeki bir grup savaşçı ile birlikte önce Afganistan kırsalına, buradan da Pakistan sınırına geçmeyi başardı. Ancak bu tarihten itibaren Özbekistan İslami Hareketi'nin Orta Asya'daki etkinliği neredeyse tamamen son bulacak, grup Afganistan-Pakistan sınırındaki kabile bölgesi olan Veziristan'da varlık göstermeye başlayacaktı.
yldsv4.jpg

Yoldaşev Afganistan'da bir mescitte konuşma yaparken

Şehâdeti​

Yoldaşev Veziristan'da da grubunu organize ederek savaşı sürdürdü. Taliban, El Kaide ve Pakistan Talibanı'nı (TTP) yanı sıra diğer yabancı savaşçılarla da ilişkilerini geliştirdi.
Grubuyla beraber yerleştiği bu bölgede çeşitli yerel unsurlarla, özellikle Pakistan yönetimine yakın duran taraflarla çatışmalar yaşadı. Özbekistan İslami Hareketi, bölgedeki bazı yerel unsurlarla yaşadığı çatışma ve gerilimlerin ardından, Afganistan-Pakistan sınırındaki Veziristan'da da yerini değiştirmek durumunda kaldı. Benzer şekilde kendi grubundan ayrılanlara karşı sert tavrıyla ve bunlardan bazılarının öldürülmesiyle gündeme geldi.
Bu gerilimlere ve iç çekişmelere karşın Tahir Yoldaşev komutasında Özbekistan İslami Hareketi, Afganistan'daki ABD güçlerine ve Kabil yönetimi birliklerine, ayrıca Pakistan ordusuna yönelik birçok saldırı tertip etti. Özellikle Pakistan ordu güçlerine yönelik çok sayıda saldırı gerçekleştiren grubun lideri Yoldaşev bölgede en fazla aranan yabancı savaşçılardan biri haline geldi.
Tahir Yoldaşev, 27 Ağustos 2009 tarihinde ABD'nin Güney Veziristan'da düzenlediği bir insansız hava aracı saldırısında vurulması sonucunda ağır yaralandı. Yoldaşev'in hayatını kaybettiği bilgisi Ekim 2009 tarihinde medya tarafından, 2010 yılının Ağustos ayında ise Özbekistan İslami Hareketi'nce resmen doğrulandı.
yoldasev3.jpg

Tahir Yoldaşev'in ölümünün ardından damadı Osman Adil Özbekistan İslami Hareketi'nin lideri olarak seçildi. Osman Adil'in Ağustos 2012'de yine ABD tarafından düzenlenen bir insansız hava aracı saldırı sonucu hayatını kaybetmesiyle grubun liderdliğine Osman Gazi getirildi.
Osman Gazi döneminde IŞİD'in ortaya çıkmasıyla grup parçalandı. İçlerinde IŞİD'e biat edip Afganistan'da örgüt saflarına katılanlar oldu. Yine gruptan bir kısım savaşçının Suriye'deki IŞİD yapılanmasına katıldığı da biliniyor.
Tüm bu sürecin sonunda bugüne gelindiğinde Özbekistan İslami Hareketi'nin varlığı da fiilen sona ermiştir.


1696156540812.png

 
Son düzenleme:
Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Özbek Cundullah Emiri Muhammed Tahir Faruk'un Şehadetinden Önceki Duygusal Konuşması


Şehid Muhammed Tahir, Özbekistan'ın Şu anki Cumhurbaşkan İslam Kerimov'dan Söz Alması.
Muhammed Tahir (Mikrofondaki genç) , Rusya'nın Turki cumhuriyetleri 1991 yılında sözde serbest (!) bırakmasından sonra Cumhurbaşkanı olarak çıkardığı kuklası Özbek İslam Kerimov ile görüşüyor ve Özbekistan'da Şeriata göre yönetmesi için söz alıyor, nasihatlerde bulunuyor.



Tahir - İslam Kerimov



Not : Videoyu Yapan yanlışlıkla Özbek Tahircan'a Türkistan'lı demiştir.


Ular


 
Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Şehadet Eylemcisi Sniper Ali Mergan 20 / 05 / 2010

20 İstişhadi Mucahidin Kabil /Bagrām Üssüne girilmiştir. 45 ABD kafiri öldürülmüştür!
Tıkla : BBC Turkce - Haberler - Taliban en büyük Afgan üssü Bagram'a sald?rd?


İngilizce


Not : İstişhad yaparak şehid olan Ali mucahidin hanımı da istişhadi sırasını beklemektedir!. Beraber istişhadi yapmak için niyetlenmişler, fakat 3 çocuğu küçük olduğu ve erkek istişhadilerden fırsat kalmadığı için şimdilik beklemekte olduğundan kocasıyla birlikte istişhadi yapma fırsatı bulamamıştır.
Şehid Ali'nin dul kalan hanımı bir Türk mucahid (Abd.) kardeşle evlenmiş , ve şart olarak da kendisinin istişhadi yapmasına engel olmamasını istemiştir.



AFGANİSTAN
Taliban en büyük Afgan üssü Bagram'a saldırdı


Afganistan'daki en iyi korunan ve en büyük üslerden biri olan Bagram Üssü bu sabaha karşı isyancıların saldırısına uğradı.
100116083807_sp_bagram_ap_226x170b.jpg

Bagram hava üssü Kabil'in 50 km kuzeyinde yer alıyor



Taliban mensuplarının düzenlediği düşünülen saldırı sonucu en az bir asker öldü, dokuz asker yaralandı.
Çeşitli kaynakların sayılarını 10 ile 20 arasında verdiği saldırganlar, sabaha karşı yerel saatle 03.00 civarı üsse saldırdı.
Makinalı tüfekler, el bombaları ve bazuka ile düzenlenen baskın ardından çıkan çatışma günün büyük bölümünde devam etti.
Amerikalı yetkililer 10 isyancının öldürüldüğünü açıkladı. Afgan polisi, saldırıya beş kişinin katıldığını ve hepsinin öldürüldüğünü bildirmişti.
Taliban sözcüsü Zabiullah Mücahid ise saldırıyı kendilerinin düzenlendiğini ve eyleme 20 intihar bombacısının katıldığını kaydetti.
Amerikalı sözcü: Başarısız girişim

Üsteki Amerikalı askerlerden Çavuş Tom Clementson, askerlerin bu gibi saldırılara hazırlıklı olduğunu ve hemen karşılık verdiklerini söyledi.
Clementson olayı da "başarısız bir saldırı girişimi" olarak ifade etti.
BBC'nin Kabil muhabiri Ian Pannell ise, bugünkü saldırının Afganistan'daki en büyük ve en güçlü şekilde korunan Amerikan üslerinden birini hedef almış iddialı bir eylem olduğunu söylüyor.
İsyancıların Bagram üssüne bir arabayla yaklaştıkları ve saldırganlardan birinin üzerine giymiş olduğu intihar yeleğiyle birlikte kendisini de havaya uçurduğu bildirildi.
Dün de başkent Kabil'de, bir NATO konvoyunu hedef alan intihar eylemcisi, kendisi ile birlikte 19 kişinin ölümüne yol açmıştı.
Başkent Kabil'in 50 kilometre kadar kuzeyindeki Bagram, Afganistan'daki en büyük askeri üslerden biri ve daha çok Amerikan askerlerini barındırıyor.
Bagram ayrıca, yerli ve yabancı militanların gözaltında tutulduğu ve adı çeşitli kötü muamele iddialarıyla gündeme gelen bir üs.
Muhabirlerimiz Afgan polisinin üssü kuşattığını ve çevrede gizlenmiş başka saldırganlar olması ihtimaline karşı aramaların sürdürüldüğünü belirtiyor.
100519145703_afg_bagram_466_turkish.jpg
 
Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Şeriat Sayesinde
2010 yılında Veziristan'da, Özbekistan İslam Hareketine bağlı mucahid Ali, zina suçunu itiraf etmesi sonucu, Tevbe edib islam şeriatının hükmü gereği infaz edildiği o görüntüler. RABBİM, tevbesini kabul buyursun amin

İslamın hükmüne radı olmak işte bu



Evvela şunu izah edeyim ki Mucahid Ali, sadece zina ettiği için had uygulanarak öldürülmedi. Zaten kendisi bekardı. Sadece zina olsa sopa vurulurdu. Fakat muhacirlere Ensarlık yapan Meshud kavmine (Kadın evli ve ensardı. Ali, kadına zorla sahib olmaya çalışmıştı. Daha önce de bir kaaç kez daha yaptığı farklı zinaları da itiraf ederek haddin tatbik edilerek Allah'ın huzuruna bu suçla çıkmak istemiyorum demişti.) bu olay (zina) ile ihanet ve zulmetme sebebiyle, ayrıca muhacir ve ensarlar arasında nifak ve fitne gibi cihadı sabote etme, bozgunculuk gibi hadiselere sebebiyet vermesi, mucahidler hakkında munâfıkların dillerinde cihada olumsuz propagandaya sebebiyet verme vb. nedeniyle âlimlerin ittifakıyla hakkında böyle bir hüküm verildi. Ali de hakkında verilen hükme radı oldu. (2010)
Bu videoyu net ortamında birkaç ay önce görmeme rağmen fitne çıkmaması ve bu hadiseyi izah edip anlatamama gibi çekincelerle buraya eklemekten sakındım ama, madem ki artık buraya eklenmiş, mecburen izah etmeye çalıştım. Rabbim (c.c.), Ali kardeşin ve bizlerin günahlarını afv eylesin.
 
Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Rus - KGB ve ABD - CIA Ajanlarının SONU
Veziristan'da Özbek Cundullah Arasına Kafirlerce Gönderilen Casusların Yakalanışı ve İnfazı !

Rusya İstihbarat Örgütü KGB'nin Ajanı CASUS Hayrullah Sultanov'ın Yakalanışı

Rus KGB örgütünde Ajan olarak görev yapan Hayrullah Sultan isimli Özbek asıllı Kafir, Çecen Mucahidlerin (24 Ekim 2002) Moskova Tiyatro Baskını ve (1 Eylül 2004) Beslan Okul baskınlarında görev almış ve mucahidlere karşı çatışmaya girmiştir.
2007 yılında Rusya, Veziristan Cihad eden Uzbek gurubu Cundullah'ın Emiri olan Şehid Muhammed Faruk Tahir'in öldürülmesi için, özel olarak eğitilmiş ve kendi ırkından olan Hayrullah Sultan'ı , Cihada katılmak isteyen sözde bir musluman olarak "Musab" namıyla Cundullah gurubunun arasına göndermiştir.
Bir yıl boyunca mucahidlerle beraber yaşayıp ibadetler(!) eden, gece yarısı kalkıp mucahidlerin kirli çamaşırlarını yıkayarak sevgisini ve güvenlerini kazanmaya çalışan, Hatta girdiği bir çatışmada hafif şekilde ayağından yaralanan bu şahıs; Bir türlü Tahircan'ı öldürebilmeek için fırsat bulamamıştır.
Kendisini Uzbek cemaatine davet eden arkadaşı (casus) İmameddin'in korkması üzerine yaklaşık 1 yıl sonra Cihaddan geri dönmeyi istemesi üzerine şüphelenen Cundullah cemaatinin istihbarat birimlerince sorgulanması sonucunda, diğer arkadaşı Casus Hayrullah Sultan'ın (Musab) ismini vermiş, bunun üzerine yakalanmıştır. Yaklaşık 6 ay sorgu ve tutukluluktan sonra itiraflarla dolu VCD'ler hazırlandıktan sonra, boynu kesilmiştir.
Not : Vcd ler Rusya devletine ve çeçen mucahidlere yollanmış.

Düzenlenen videoda, Ayrıca Amerika'nın Afganistandan 40 kişiye yakın Türkmen'i, Casusluk yapmak için Cundullah'a göndermiş. Gönderilen bu Türkmenler yaklaşık 6 ay kadar Cundullah cemaatinde bulunmuş, arasından 13 yaşlarında bir çocuk (Z.) Cundullah cemaatini tanıyıp , ABD'nin anlattığı gibi İslam dışı bir amaçlarının olmadığını, gayelerinin İslam olduğunu anlaması üzerine itiraf etmiş, ve diğer akraba ve komşusu olan Türkmen casusları ele vermiştir. Türkmenlerden de bir kısım ele başlarının boynu vurulmuş, bazıları ise kovulmuştur. İtirafçı cocuk Özbeklerin arasında görev almaya devam etmiş, muslumanlarca sevilmektedir.

Videoda devamında Casus Hayrullah Sultan, Rusyada ve Özbekistanda işlediği bir kısım cinayetleri ve Çeçenlerle girdiği çatışmaları ayrıntılı bir şekilde anlatmakta, çizdiği krokilerin gerçek krokilerle bir e bir uyuşması da hayret verici bir şeydir.

Özbekistanda, Cundullah mucahidlerin cihadi harekete çıkmalarına vesile olan Selefi imamları AbdulVeli Kari(Hafız) ise zindana atılmış, akıbetinden haber alınamamaktadır.
Rusya tarafından görevlendirilen Casus Hayrullah Sultan (Musab), Abdul Veli Kari isimli Alimin Camisini ateşe vermiş , oğlunu öldürdüğünü de itiraf etmektedir .


Zanjirband Killer Qissasi (Hapisanenin Kafir Ustadı)

Mucahidlerin Yakaladığı KGB Ajanın Rusya İstihbarat Örgütü KGB'nin Ajanı CASUS Hayrulaoh Sultonov Sorgu ve İnfazı FULL


Mucahidlerin Yakaladığı KGB Ajanının Sorgu ve İnfazı 1 - 4
1

2

3

4

Türkmen , ABD - CIA CASUSLARI
1. CASUS : jundullah : Free Download, Borrow, and Streaming : Internet Archive
3. CASUS : jundullah : Free Download, Borrow, and Streaming : Internet Archive
4. CASUS : jundullah : Free Download, Borrow, and Streaming : Internet Archive
5. CASUS : https://archive.org/details/josus-5
6. CASUS : jundullah : Free Download, Borrow, and Streaming : Internet Archive
9. CASUS : https://archive.org/details/josus-9
12. CASUS: jundullah : Free Download, Borrow, and Streaming : Internet Archive
15. CASUS : jundullah : Free Download, Borrow, and Streaming : Internet Archive
17. CASUS : jundullah : Free Download, Borrow, and Streaming : Internet Archive
19. CASUS : jundullah : Free Download, Borrow, and Streaming : Internet Archive
20. CASUS : jundullah : Free Download, Borrow, and Streaming : Internet Archive
11-13-18. CASUS : jundullah : Free Download, Borrow, and Streaming : Internet Archive
 
Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Taliban Mucahidinin Kerâmeti

Talibanın Mesud Kavminden olan bu mucahid; Pakistan ordusuyla girdikleri çatışmada ayağından aldığı roket darbesiyle ağır şekilde yaralanıyor. Geri çekilme esnasında arkadaşı yardım ediyor. Fakat çok kan kaybından dolayı kendinden geçiyor. Arkadaşı , kendisini kontrol ediyor ve öldü düşüncesiyle dağlık alanda kendisini bırakmak zorunda kalıyor. Ateş altında olduğu için gömme fırsatı da bulamıyor. Kan kaybından dolayı kendinden geçen taliban yaklaşık 12 saat kadar sonra yüksek derecede ateşlenmenin etkisiyle aşırı bir susuzlukla sayıklamaya, yavaş yavaş da kendine gelip gözlerini açılmaya başlıyor. Bu esnada kimsenin bulunmadığı , Havanın çok soğuk olduğu, cenkin sürdüğü terk edilmiş dağlarda, gece yarısı Bir kadın elinde bir sürahi ile yanında beliriyor. Yaralı şekilde hem çok üşüyen hem de su diye sayıklayan Mucahide elindeki sürahiyi veriyor.
Mucahid büyük bir istekle sürahiyi yudumlamaya başlıyor. İçiyor , içiyor.. Bu esnada kadın, bu kadar yeter deyib elinden sürahiyi alıyor..
Gece ayazında soğuktan titreyen, hemde acıkan Mucahid, surahiden içtiğinin etkisiyle hem açlığı kesiliyor hem de ısınıb terlemeye başlıyor sonra tekrar kendinden geçerek baygın şekilde yatıyor.
Mucahid ertesi gün kendisine geldiğinde dizindeki yaralanmanın acısıyla fazla hareket edemiyor ve yine aynı yerde beklerken, aynı kadın tekrar yanına geliyor. Mucahid partelasının (kütüklük) vurulduğu yerde, ilerde kaldığını söylüyor. Kadın tamam diyor sen bekle ben getireceğim diyor. Yaralı mucahid sabah kendine geldiğinde ise, vurulduğu yerde kalan Partelasının baş ucunda olduğunu hayretle görüyor fakat yanında kimse yok.
Dizi parçalanmış olan bu Taliban mucahidi; Surahiden içtiğinin etkisiyle 4 gün boyunca ne acıkıyor ne susuyor. Kalçasının üzerinde yerde kendini sürükleyerek 4 gün sonra Taliban kampına geldiğinde, kendisine Şehid oldu düşüncesiyle bakan diğer Taliban Mucâhidler büyük bir sevinçle karşılıyorlar.
Yüzünde bir nur hissedilen bu Taliban mucâhidi kardeşimiz başından geçenleri muslumanlara anlattığında , bu olayı dinleyen tüm mucahidler , Allahın (c.c.) bir lutfu , kerâmeti olarak Allah c.c. ye hamd ettiler. (Elhamdulillah)


 
Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Jundullah : Pakistan'dan Müjdeler - FULL

Pakistan'dan Gelen Mutlu Mesaj - FULL

Jundullah - Afganistan Eylemleri
 
Üst Ana Sayfa Alt