Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Çözüldü Zaruret Durumunda Haram Gelir Elde Edilen İşte Çalışmak Caiz midir?

L Çevrimdışı

lookingforthetruth1

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Esselamu Aleykum ve Rahmetullah,

Hepimizin bildiği üzere bankada çalışmak faize dolaylı veya doğrudan katkı olduğu için haramdır. Benim sorumda bir fark şu:

Hali hazırda bankada çalışan ve Zamanında çekmiş olduğu kredisinin ödemesi olan(neredeyse aylık maaşını tamamen alacak kadar) bir kişi, bu kredisinin borcu bitene kadar haram olduğunu bilerek/ aynı zamanda başka iş bakarak ve içinden buğz ederek bu işte (bankada) çalışabilir mi ?

NOT: eğer kişi şuan işten çıkarsa kredi (ve içinde faiziyle birlikte olan) borcunu ödeyemeyecek ve birkaç ay içinde ihtar, haciz ve hapis olmak üzere kat kat artan zor duruma düşecektir.
 
Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Âleykum selam we rahmetullahi we berakatuh

Kardeşim; Allah (c.c.) ve Rasul(s.a.v.)'una harb açmış kurumlarda hizmet etmek câiz değildir. Üstelik bir de kredi çekilip borca girilmiş ve neredeyse maaşın tamamı bu kredi borcuna gitmektedir.
İşten hemen çıkmanız durumunda maddi yönden ciddi şekilde problemlerle karşılaşmanız, hatta menkul ve gayr-ı menkullere hâciz yoluyla el konulması, maddi ve mânevi yönden dağılması kuvvetle muhtemeldir.

Maslahat ve mefsedet yönünden, sizin açınızdan geçiminizi sağlayacağınız , alternatif meşru bir iş bulduğunuz ilk fırsatta (bu zulme bir son vererek) iş değiştirmeniz, bu süre boyunca tevbe ve nedamet ile Allah (c.c.)'den afv dileyerek çalışmanızın câiz olduğu kanısındayım.
 
Üst Ana Sayfa Alt