Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Ey Mağrur! İslam Sana Muhtaç Değil!

أهل الحديث Çevrimdışı

أهل الحديث

لا إله إلا الله
Moderatör
Güncel
 
A Çevrimdışı

Akansu55

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Güzel bir nasihat.Çevremde bu şekil çok insan görüyorum.Adamın tüm amacı ve gayesi Dünya olmuş.Allah'a olan kulluğu da kalan boş vakitlerinde yerine getiriyor.İlk sıraya Allah'a ibadeti ve O'nun dini için cihadı (mal,dil,can) değilde Dünyayı koymuş.

Yani bazen düşünüyorum ne işe yararız bu Dünya'da.Yemek yemek,kariyer yapmak,zengin olmak,evlenmek vs.için mi geldik bu Dünyaya (!) ?

Bu canı da hayatı da bize veren Allah'tır.Alemlerin Rabbi olan Allah bizi yaratmıyadabilirdi.Ama çok şükür bizi yokluk sahasından varlık sahasına çıkardı, sayamayacağımız kadar da nimet verdi.O halde niye bu nimetlere şükretmek için mücadele etmiyoruz.Hayatımızı Allah'ın dininin hakim olması için cihat edip feda etmiyoruz anlamak mümkün değil.
Ayrıca kendimize gerektiğinden çok mana yüklüyoruz.Biz olsak da olmasak da Allah nurunu tamamlayacaktır.Önemli olan biz Allah'ın rızası için neleri feda edebiliyoruz?
 
Son düzenleme:
Üst Ana Sayfa Alt