Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Forum Günlüğü...

kâtib Çevrimdışı

kâtib

لَا إِلَٰهَ إِلَّا ٱللَّٰهُ
İslam-TR Üyesi
Screenshot_20240216-232525_Instagram.jpg

Screenshot_20240216-232257_Instagram.jpg
 
Vҽϲízҽ Çevrimdışı

Vҽϲízҽ

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bu kişi dışında benim de bir yakınım dumanlarla ilgili rüya görmüş. İnsanın aklına kıyamet alameti olan dumanın çıkışı geliyor.

"Duhan'ın çıkışı: Duman anlamına gelen duhan da kıyâmetin büyük alametlerinden biridir (Müslim, Fiten, 39). Kıyâmetin vukuundan önce dünyayı bir duman bulutu kaplayarak, kırk gün ve kırk gece kalacak, mü'minler nezleye tutulmuş gibi, kâfirler ise sarhoş gibi olacaklardır."

Rüya ile amel edilmez fakat Müminin rüyası nübüvvetten bir cüzdür. ALLAH dilerse, dilediği kullarına işaretler verir.

ALLAH bizleri salih ve salihalardan eylesin. Göz açıp kapayıncaya kadar bile olsa nefsimize ve şeytana bırakmasın. Günahlarımızı bağışlayıp rahmetiyle kuşatsın. Amin.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20240219_031323.jpg
    IMG_20240219_031323.jpg
    97.4 KB · Görüntüleme: 45
T Çevrimdışı

Tark yıldızı

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Geçen gün bir işi yetistirmeye calisirken, sabahlamak zorunda kalmiştim. Bi yerde uyku acayip vurunca ( uykusuzluğa dayanamiyorum) kafami masaya koyup 10 dakka gozlerimi dinlendirim dedim.
1.5 saat uyumuşum ama vucudum da kaskati kesilmiş, robot gibi kalktim. Dedim ben yapamiycam gidip yatagima yatayim.

Arkadaslarim, hayatimda ilk defa
Gercek manada bi yatagim olduguna sukrettim.

Cumle icinde her ne kadar sukredecek ne cok seyimiz var desek de, cogu zaman aliskanlikla soylenmiş cumlelerden ibaret oluyor.

Uykuya geciş surem 10 saniye surdugu icin
O an aydinlanip sukredip uyusamda, bu sukur konusu kafamin icinde donup duruypr surekli.
Yani insan neden aciz bir durumdan ferah bi duruma gectiginde gercek manada sukrediyor, milyon tane sukredilecek durum varken, her birinde aydinlanma yasayip sukretme olayi imkan dışı.

Daimi aydın bir şükre insan nasıl ulaşır?
_٢-Tefekkür… Vallahi bu öyle bir amel ki çoğu zaman bundan gâfiliz… Allah subhânehû we teâlâ’dan af ve afiyet isterim._*«Şüphesiz ki göklerin ve yerin yaratılışında, gece ve gündüzün peşi sıra yer değişmesinde akıl sahipleri için (üzerinde düşünüp, bunları yapanın tek ilah olduğu, kulluğun sadece kendisine yapılması gerektiğine dair sonuçlar çıkaracakları) ayetler vardır.Onlar ki ayakta, otururken ve yanları üzere yatarken Allah’ı zikrederler. Göklerin ve yerin yaratılışı hakkında tefekkür ederler ve (derler ki): “Rabbimiz! Sen bunu boşa yaratmadın. Seni eksikliklerden tenzih ederiz, bizi ateşin azabından koru.”»*
_|Âl-i İmran 190-191|_
_Allah’ın yarattıklarına bak tefekkür ve tedebbür et ve ayetin sonunda geçtiği gibi Allah azze ve celle’ye bu sözleri söyle ;_ *سُبْحَانَكَ فَقِنَا عَذَابَ النَّارِ*
 
joursoul Çevrimdışı

joursoul

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
hot wheels koleksiyonu yapmak istiyorum ama param yok.
Bu siteden gelecek bağışlara açığım :D
 
Y Çevrimdışı

Yusuf Culeybib

Online
İslam-TR Üyesi
Ben, annem, babam ve hanım oturuyoruz. Babama dedim ki; bir süredir kendimde huzursuzluk hissediyorum ama nedenini bilmiyorum. Hayatımda aman aman bir sıkıntıda yok dedim. Annem dedi ki: oğlum ibadetlerin eksiktir ondandır dedi. İşte anne gibi anne .))) Bazen bazı şeylerin cevabını biliyorsundur ancak yakınlarından birşeyler duymak istiyorsun. Bazen öylesine arıyorum annemi bir bahane ile sadece dua etmesini moral motivasyon vermesini istiyorum. Babamı arıyorum babama daha son cümlelerimi söylemeden hemen telefonu yüzüme kapatıyor .)))
 
Üst Ana Sayfa Alt