İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler
İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Mühürlenme zaten algının açılıp kapanması ile ilgili ahi ve mühürlenme ile ilgili olarak bilinmesi gereken bir detay var:
Bu kalıcı olabilir,
Veya geçici olabilir.
Kalıcı ise ne söyleseniz asla ölene dek anlamaz.
Geçici ise:
Hikmetli, sabırlı ve yumuşak tebliğle "zaman içinde" meyvesini...
Cevabınız bu satırlarda ahi:
Ateizm de bir inanç yani. Ve inandığımız şeyler beynimizin algısını seçtiğimiz yolda bırakır, inandığımız şeyin dışındaki hiçbir şeyi görmez veya duymayız; algımız seçtiğimiz yönde gelişir, inanmadığımız yönde ise kapanır. Nisa 115 konusu yani bu da.
Bu konuda HeartMath adlı çalışmalara da bakılabilir. Nisa 115 konusunu ilk yazdığımda bu konu içinde bununla ilgili 2 link vardı, ama maalesef şu an silinmişler, tekrar bulunursa eklenebilir:
https://islam-tr.org/konu/anlayip-idrak-eden-kalb-mi-yoksa-akil-mi.59261/
Bu arada bahsettiğim Nisa...
Bu konuyu sormuştum ahi, ve ortalama olanın "siz" dili olduğunu söylemişti. Bazı insanların samimi konuşmalardan hoşlanmaması riskine karşılık...
Konudan saptık bu arada evet, ama faydalı olduğunu umarım; en azından "neden yapay zeka?" sorusuna açıklık getirilmiş oldu, durduk yerde bir özenti...
Haliyle en sonunda kendim için en kolay yolu seçip (yapay zeka eşliği), bodoslama dalacağım inşaAllah bu işe ve artık kim anlarsa, kimin kısmetinde varsa ) Başka çıkış yolu görünmüyor çünkü )
Bende de normalde koyu tema açıktı ama Nisa 115 yazısını editlerken temel renkleri görme adına açık temaya geçmiştim, bu sırada iki tema arasındaki fark çatışmış oldu )
Bu arada benim yazılardaki asıl/esas sorun:
1. Devrik cümle,
2. Birleşik cümle,
3. Ve fazla detay vermek sanıyorum ahi )
Bu...
Bana görünen:
Alıntı ekranında görünen:
Alıntı ekranında kodlar olmasa, sadece 3 kelime yazdınız zannedecektim ahi )
Sizin dediğinizi aslında sık duyuyorum, yani renkli ve büyük olması. Bu konuda @Abdulmuizz Fida abinin sabrından lazım bana ve uzun yazan herkese, Rabbim nasip etsin diyeyim...
Güncel:
Kodlarını manuel düzelterek hallettim ama bir küçüğü de zaten normaliymiş, büyük dediğim hâl üzere kaldı mecbur )
Ben yazmak için kesintisiz 4-5 saatimi vermiştim, tek celsede full odak. Okuyun arkadaşlar, yazmasından daha kısa sürüyor )
Yazıyı gayri ihtiyari büyüteyim dedim, çok büyük oldu; sonra bir küçüğünü seçeyim dedim, her seferinde konu içindeki bir linke gidiyor, şu an için böyle kaldı ) Renklendirme yapana kadar bile sinir etti )
Sizlerde bu durum olmuyorsa, bu sitenin bana (telefonuma) özel garezi olabilir; bu durumda...
Benim telefondan ötürü büyük ihtimal: düz yazarken editlerken bile, ekranda bulunduğum yerin defalarca kez kayması sorunu olmasa neler yapacağım da )
Bu arada laptop da var ama son demlerini yaşadığı için açılması, harflere basınca hızı vs insanı sinir ettiğinden ötürü en son ne zaman...
Ve aleykum selamu ve rahmetullahi ve berakatuhu ahi, müsait bir zamanda inceleyeyim inşaAllah.
Ve aleykum selam ve rahmetullah ahi,
Bu işin öncülü bu forumda benim ancak etikette Abdulmuizz abi olmuş. Kişiye özel görünüyor bu eleştiriniz, ancak aynı zamanda genel gibi de; ona binaen dahil...
Aklıma gelen bir hadis hakkında Chat'in yorumu:
Bahsettiğiniz hadis, Peygamber Efendimiz’in (sallallahu aleyhi ve sellem) Hz. Aişe’ye (radıyallahu anha) söylediği şu rivayete dayanıyor:
"Gözlerim uyur, fakat kalbim uyumaz."
(لَا تَنَامُ عَيْنِي وَلَا يَنَامُ قَلْبِي)
Bu hadis, Peygamber...
Zihnimiz gün içinde bir yapbozun parçalarını topluyorsa, "uyku bu yapbozun birleştirilme anıdır" diyebilirim. Bu açıdan, öğrenme üzerinde yoğun şekilde uğraşanların çok da abartmadan uykuya önem vermeleri gerektiğini söyleyebilirim.
Bu arada, ekseri gençlik döneminde neredeyse düşmeyeni olmayan...
Yapay Zeka desteği:
Bahsettiğiniz bilim insanı Thomas Edison olabilir. Edison, kısa şekerlemeler yaparken yaratıcılığını artırmak için bu tekniği kullanıyordu. Elinde bir metal bilye veya kaşık tutarak sandalyede oturuyor, tam uykuya dalarken elinden düşen nesnenin çıkardığı sesle uyanıyordu...
CezakAllahu hayran Abdulmuizz abi, bu şekilde bilimsel veriler üzerinden konuyu incelemek bir başka oluyor.
Bu arada bir bilim adamı vardı, adını şu an unuttum. Eline bir nesne alıp sandalyede uykuya dalıyor ve tam uykuya geçtiğinde eli gevşediği için elindeki nesne düşüyor ve bunun sesiyle...
Bu arada 1 yıl içinde aradığım nitelikte herhangi biri çıkmazsa (ki her koşuldan uygun olsa da, zaman konusundan ötürü olmuyor), Allah izin verirse benim anlık hedefim: Yapay Zekâ eşliğinde yazmak )
Ayet, hadis tutarlılık kontrolü var;
İfâde kalitesi, imlâ denetimi desteği var;
Zaman...
Yazdıklarımla yakından ilgilenen kardeşlerin olması ve işin her seferinde kitap fikrine dönüşmesi çok güzel elhamdülillah )
Bununla birlikte benim bu şekilde aklıma estikçe parça parça ve o anki ruh halime göre yazmam kolay, ancak kitap ise çokça zaman, daha yoğun istişare ve sıkı bir disiplin...
Tüm bunları okurken şu ayeti hatırlayanınız oldu mu?
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla
Hani Rabbiniz şöyle duyurmuştu: “Andolsun, eğer şükrederseniz elbette size nimetimi artırırım. Eğer nankörlük ederseniz, hiç şüphesiz azabım çok şiddetlidir.”
İbrahim 7. Ayet
Rabbimiz bize kapasitesi...