Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

2011 Pakistan Talibanı'nın Kurban Bayram Mesajı

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Pakistan Talibanı'nın bayram mesajı

Pakistan Talibanı hareketi de Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Hareketin lideri Hakimullah Mehsud, Pakistan hükümeti ve ordusuna, 'Sizinle savaşımız sürecek' mesajı verdi.


hakimullah.JPG


Kurban bayramı münasebetiyle Pakistan Taliban Hareketi de bir kutlama mesajı yayınladı.
Mesajda İslam ümmetinin bayramı kutlanırken, bazı konulara da özellikle işaret ediliyor.
Hareketin lideri Hakimullah Mehsud, mesajında mucahidleri temsilen konuştuğunu ifade ederek "İslam ümmetinin tek bir vücut olduğunu ve mazlum Müslüman halkların acılarını hissettiklerini" söyledi.
Pakistan hükümetine ve ordusuna da seslenen Mehsud: ' Sizinle savaşımız sürecek. Bu dünyada yakında zelil düşeceksiniz. Küfür önderleri sizi yalnız bırakmaya başladı. Çünkü sizi gücünüzü tüketene kadar kullandılar. Biz İslam mücahitleri, size karşı savaşımızı tüm azmimiz ve imanımızla sürdüreceğiz. Allah'ın lütfü ve rahmetiyle bu silahı kimse de elimizden söküp alamayacak' dedi.

Mesajın tam metnini ilginize sunuyoruz:

"Bismillahirrahmanirrahim
Hamd âlemlerin rabbi Allah'a, salât ve selam sevgili Rasulu'ne, ehline ve tüm ashabına olsun. Ve sonra:
Ey değerli Müslüman kardeşlerim!
Selamun aleykum ve rahmetullahi ve berekatuh
Öncelikle Müslüman ümmetinin İbrahim peygamberin (a.s.) sünnetini eda ettiği mubarek kurban bayramınızı kutlarım. Ayrıca Beytullah'a gidip hac edebilme şerefine ulaşanları da tebrik ederim.
Bu mubarek münasebet vesilesiyle genel olarak İslam ümmetine özel olarak da Pakistan halkı ile mücahitlere bazı önemli noktaları hatırlatmak istiyorum.
Ey Müslüman Ümmeti! Mubarek kurban bayramında Pakistan'daki mücahitlerin hizmetçisi sıfatımla tüm mücahitleri temsilen genel olarak tüm İslam Ümmeti'nin, özellikle de zalim yöneticiler ve kafir hükümetler tarafından ezilen Müslümanların karşısında, tüm mazlum Müslümanlara gücümüz yettiğince yardım edeceğimize, fitne tamamen yok olup din de Allah için tatbik edilinceye kadar imkanlarımız elverdiğince Allah yolunda savaşı ve desteğimizi sürdüreceğimize dair ahdimi yeniliyorum.
Bizim inancımıza göre Müslüman ümmeti tek bir vücuttur. Peki vücudun bir parçası yanar da nasıl kalan kısmı onun acısını hissetmez?
Bizler ümmetin başına gelen felaketlerin, ümmete yapılan baskı ve zulmün farkındayız. Bu nedenle de bu zulüm ve baskıyı caydırmak ve ortadan kaldırabilmek için hayatımızın sonuna kadar cihat ve savaşı sürdüreceğiz.
Bu mubarek bayram münasebetiyle ümmete şu mesajı yöneltiyorum: İslam hilafetinin düşmesinin, başımıza gelen zulüm ve soykırımın, geçen onlarca yıl boyunca aşağılanıp boyunduruk altında yaşamamızın sebebi o Yahudi ve Hıristiyan işbirlikçisi bencil yöneticilerdir.
Bu nedenle İslam ümmetinden küfür aracı olan yöneticilere karşı ayaklanmalarını talep ediyorum. Ümmetin Emir'ul Mu'minin Molla Ömer'in –Allah onu korusun- bayrağı altında birleşmesi ve raşid halifelik hayalini gerçekleştirmesi gerekir.

Savaşın kurbanları Peştun Halkı ve aşiret bölgeleri

Müslümanlar bugün münasebetiyle bayram sevinciyle meşgul olurken bizim aşiret bölgelerimizdeki insanların çoğu ve Peştun halkından evsiz kalmış muhacirler bu sevinçten mahrum yaşıyorlar. Zira hayatlarını idame ettirmek zorunda oldukları kötü kamp koşullarında ne bir barınağa ne de bir sığınağa sahipler. Hiç şüphe yok ki onların fedakârlıkları İslam ümmeti için doğan parlak bir günün başlangıcı olmuştur. Hakkı yerine getirmeniz ve bu yolda yapacağınız fedâkarlık ümmete kaybolmuş onurunu yeniden kazandıracaktır.

Sizler sahabelerin tarihini yaşattınız. Zalim kâfirlerin ve ön cephe müttefiki işbirlikçilerinin uykularını kaçıran sizin Arap mucahidleri, mazlum Özbekleri ve diğerlerini destekteki sebatınız, din yolunda cihad ve hicretin zorluklarına katlanmanız olmuştur. Sizler onların kibirli burunlarını yere sürttürdünüz ve söz ve amelinizle Allah ve Rasulu (sallallahu aleyhi ve sellem) için ön cephede duranlar olduğunuzu ispatladınız.

Ülkenin dört bir yanında; Karaçi'de, Pencap'ta ve diğer bölgelerde size karşı uygulanan zulüm ve baskının, Swat, Bajaur, Mohmand, Dara Adam Khel, Orakzai, Veziristan bölgelerinden ve daha başka bölgelerden mücahitlere ve ensara hapishanelerde yapılan işkencelerin boyutlarını çok iyi biliyoruz. Ancak mucahidler adına sizi kesinlikle temin ederim ki bizler sizleri bir an bile unutmuyoruz. Sizin sorunlarınızı çözebilmek, tüm mücahit esirlerin salınması, bölgelerinizde saygın ve onurlu bir şekilde yaşayabilmeniz için elimizden gelen her şeyi yapıyor, Allahu Teâlâ'dan da emellerimizi gerçekleştirmesini niyaz ediyoruz.

Pakistan halkına ve Pakistan'ın geleceğine dair:

Bugüne kadar İslam Dünyası'nda ne felaket görülmüşse Pakistan'daki Müslüman halkın kâfirlere karşı Müslümanların yanında durduğu ve kendileriyle dayanışma içine girdiği inkar edilemez bir gerçektir. Allahu Teâlâ bu toprakları her türlü nimetle nimetlendirdi. Ancak gerek su, gerek bölgesel, gerek etnik meseleler gerek de doğal kaynakların dağıtımı olmak üzere sorunların çokluğu nedeniyle fakirlik ve yoksunlukla karşı karşıya kalıyorsunuz. Din yolunda azmini yitirmiş, açgözlü yönetici sınıf sebebiyle halka eziyetten başka bir şey gelmiyor. O hâkim sınıf ki kendi nefsani arzularını gerçekleştirebilmek için 180 milyon kişiyi kötü hale sevketti. Arkasında da Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu gibi küfür kurumları, Amerika, Avrupa ve daha başka ülkeler ile sivil ve askeri kurumlarda çalışıp dini konusunda azimli halkı her türlü yolu kullanarak kandıran bir avuç insan duruyor.
Bugün Allah'ın izniyle bu yöneticiler, askeri ve sivil kurumlar kuşatma altındadır. Pakistan toprakları gün geçtikçe kendilerine daha da dar gelecektir.
Böylesi bir vakitte o kâfirlerden en kısa zamanda kurtulabilmek için ellerinizi Pakistan Taliban Hareketi'ndeki kardeşlerinizin elleri üzerine koymanız, onları her türlü araçla desteklemeniz ve yardımcıları olmanız gerekir.
Pakistan'ın geleceğini düşünecek olursak bölgesel ve etnik taassubun sona ermesinin ve varlıkların adil bir şekilde dağıtılmasının Uluslararası Para Fonu'nun ya da Dünya Bankası'nın veya da D8 ülkelerinin koyacağı politikalar aracılığıyla gerçekleşemeyeceğini görürüz. Onlar halkın üzerindeki yükü daha da ağırlaştırmak için KDV ve karbon vergileri gibi vergileri artırmaktan başka bir şey önermez. Oysa tüm meselelerimiz için tek çözüm yolu İslam Şeriatı'dır. Pakistan, Allah'ın izniyle İslam halifeliğinin müstahkem bir kalesi olacak, tüm halk da Allah'ın kendilerine bahşettiği toprağındaki milyonlarca fidandan, altın ve gümüş dolu dağlarından, dalgalı nehirlerinden faydalanacaktır.

Hükümete ve emniyet kurumlarına

Bizler mucahidler ve iman etmiş Müslümanlarız. Sizinle inanç uğrunda savaştık ve Allah'ın izniyle bu savaş devam edecek. Bazen demokrasiyi adil bir rejim olarak göstererek bazen din ve demokrasiyi birbirine karıştırıp halkı yanıltarak; kısacası her şekilde Müslüman halkı kandırmaya çalıştınız. Karşınızda mümin bir adam durduğunda işi aşiret bölgelerindeki, Lal Mescidi'ndeki, Swat'ta, Buner'deki operasyonlarınızda ve Abbottabad operasyonunda görüldüğü gibi vahşete vardırdınız.
Kâfirleri memnun etmek için Afganistan'da masum kanı akıttınız, Arapları, Özbekleri, tüm mücahit ve müminleri onlara teslim ettiniz. Peşaver, Swat ve Veziristan'daki ve daha birçok yerdeki hayatınızı Amerika ve kâfirlere yardım, destek yolunda kaybettiniz.
Sizinle savaşımız sürecek. Bu dünyada yakında zelil düşeceksiniz. Küfür önderleri sizi yalnız bırakmaya başladı. Çünkü sizi gücünüzü tüketene kadar kullandılar. Biz İslam mücahitleri, size karşı savaşımızı tüm azmimiz ve imanımızla sürdüreceğiz. Allah'ın lütfü ve rahmetiyle bu silahı kimse de elimizden söküp alamayacak.

Afganistan'daki İslami Emirlik

Ümmetin tek bir vücut gibi olduğunda şüphe yoktur. Bizler Müslümanlar olarak hiçbir uluslararası sınırı kabul etmiyor, Durand Hattı'nı da tanımıyoruz. Bizler Emir'ul Muminin Mucahid Molla Ömer'in –Allah onu korusun- vefalı askerleriyiz. O bizim emirimiz, liderimiz ve komutanımızdır. Gerçeklik, Pakistan Taliban Hareketi'nin Afganistan'daki İslam Emirliği için yaptığı fedakârlıklara tanıklık etmektedir. Bu ilişki vakit geçtikçe daha da güçlenecektir.

Cihadın ve mucahidlerin durumu

Saygıdeğer Emir Beytullah Mesud (Allah ona rahmet etsin), 2008 yılının Ocak ayında Pakistan hükümetine karşı açık bir savaş ilan etti. O günden bugüne Pakistan Taliban Hareketi'nin Dir, Swat, Buner bölgelerinde, çevre alanlarıyla diğer aşiret bölgelerinde açık savaşı başladı. Hareket, bazı bölgelerden taktiksel olarak çekilmeyi seçti. Ancak tüm savaş boyunca mucahidler Amerikan işbirlikçisi orduya karşı saldırılar düzenlemeye, büyük kararlılık ve tutarlılıkla onları yıpratmaya devam etti. Çete savaşları aracılığıyla savaşın dairesini çevre bölgeleri de kapsayacak şekilde genişlettik.
İslamabad, Lahor, Karaçi ve Peşaver'de bir yandan Amerikalıların merkezlerini, elçiliklerini ve karargâhlarını hedef alıyoruz, bir yandan da mucahidlerimiz aşiret bölgelerinde orduyu hedef alıyor. Ordu komutanlığının merkez karargâhına, Bredlien'e, Mehran askeri hava üssüne, Amerikan büyükelçiliğine, PC Otel'e saldırılar, başkanlara, sınır muhafızlarına ve bakanlara suikastlar düzenlendi. Mucahidler önümüzdeki evrelerde en iyi yöntemlerle yine bu tür saldırılar düzenlemeyi planlamaktadır.
Ordu üzerine sürekli düzenlenen saldırılar vesilesiyle Jetral, Swat, Dir ve diğer aşiret bölgelerinde en çok işgal altında olan kısımların kontrolü tekrar mucahidlerin eline geçmektedir.
Hareketin alimleri mucahidleri eğitiyor ve İslam Şeriatı'na göre disiplinlerini sağlıyor, sorunları İslam2a uygun en iyi yöntemlerle çözüyorlar.
Son olarak Müslümanların geneline; özellikle de mücahitlere İslam Şeriatı'na uymalarını, dine destek hususunda zerre kadar da olsa tembellik etmemelerini, aralarında sorun çıkmasından kaçınıp birlik olmalarını tavsiye ediyorum.
Kafir orduları (bugün) Allah'ın izniyle yenilgiye uğramış durumdadırlar. Şu anda kendilerini kurtarabilmek için son şeytani hileleri olan ümmeti parçalama yoluna başvuruyorlar. Bu nedenle Müslüman ümmetimiz dikkatli ol! Bu hilelerinde başarılı olabilmeleri için onlara fırsat verme!
Bu mubarek gün münasebetiyle İslam Ümmeti'nin, mazlum Müslümanlarla kafirlere karşı savaşan mucahidlerin kardeşlerini iyi bir şekilde anlaması, onlara özel dualar etmesi gerekir.
Selamun aleykum

Mucahidlerin hizmetkârı Hakimullah Mehsud
(Hâlbuki üstünlük ancak Allah'ın ve Peygamberi'nin ve Mu'minlerindir. Fakat munafıklar bunu bilmezler.) (Munafikun Suresi, 8)

Merkezi Enformasyon Bölümü
Pakistan Taliban Hareketi
08.11.2011
 
Üst Ana Sayfa Alt